TOTS ELS CLIPS

 • El món em mira
  Veure vídeo

  El món em mira

  Els humans necessitem que ens reconeguin allò que fem bé. Ens ajuda a creure en nosaltres mateixos i tirar endavant. Però què passa quan els ulls que ens miren es multipliquen i els judicis també? Com afecta la fama els processos creatius? Els marcians parlen amb Amaia Romero, que, amb 19 anys, va guanyar "Operación Triunfo". El seu camí estava marcat, però, contra tot pronòstic, s'ha saltat el guió de la fama prefabricada: ha trigat un any i mig a treure el seu primer disc, "Pero no pasa nada", i en directe l'acompanya una banda formada per músics de l'escena independent catalana, com Núria Graham i Miquel Sospedra. Flavita Banana és una de les humoristes gràfiques més reconegudes i seguides del nostre país. El 2017 va tenir depressió i explica als marcians com la pressió acumulada per la projecció pública va ser-ne un dels detonants. I pugen a una limusina per parlar amb l'escriptora anglesa supervendes Caitlin Moran sobre la seva última novel·la, "Cómo ser famosa" (Anagrama).

 • Agenda del cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana a la Terra

  - Rudolph Buchbinder interpreta Beethoven. L'Auditori, Barcelona, del 21 al 23 de febrer. - "After the party", Cia. Thomas Noone Dance. SAT! Sant Andreu Teatre, Barcelona, 21 i 22 de febrer. - Festival d'animació ANIMAC. Diversos espais, Lleida. Del 27 de febrer a l'1 de març. - Amy (and the orphans)". Sala Versus Glòries, Barcelona, fins a l'1 de març.

 • Bruno Oro: "Enyoro quan no teníem mòbils. Crec que érem una mica més lliures que ara"
  Veure vídeo

  Bruno Oro: "Enyoro quan no teníem mòbils. Crec que érem una mica més lliures que ara"

  Els humans no podem viure sense cobertura: la que ens comunica amb el món a través dels mòbils i la cobertura emocional de l'amor, per no sentir-nos encara més sols i abandonats en aquest racó de galàxia. De tot això en parla, amb molt d'humor i amor, al costat de Clara Segura, Bruno Oro, en una comèdia que es pot veure aquests dies al Teatre Romea de Barcelona. Bruno Oro, un humà polifacètic que, abduït, se sent molt identificat amb nosaltres, els marcians.

 • Agenda del cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana a la Terra

  - Exposició "Obres mestres conegudes". Fundació Suñol, Barcelona, fins al 30 d'abril. - Exposició "Rondo". Galeria Contrast, Barcelona, fins al 29 de febrer. - Festival de Jazz de Granollers. Diversos espais, fins al 27 de març. - Festival Elefant d'Or. Parc de la Devesa, Girona, fins al 18 de febrer.

 • Monòlegs i "stand-up": humor soterrat
  Veure vídeo

  Monòlegs i "stand-up": humor soterrat

  Aquest dissabte, Ricky Gervais aterrarà per primera vegada a Catalunya. Així veurem en directe una de les grans figures terrícoles dels monòlegs i, alhora, un còmic especialista a arrencar riures amb la "o". Sonen a: "Ho, ho, ho!" i són els que fem els humans davant d'acudits que trepitgen línies vermelles. D'aquests, en realitat, se'n poden sentir durant tot l'any a Barcelona, en espais com La Llama Store, l'Alfa Bar o el Mediterráneo, en nits dedicades a l'humor com El Soterrani, L'altre, Comedy Gold, Roast Battle Barcelona o La Ruina Show. En Jofre Font recorre aquesta escena de la mà de còmics com Oye Sherman, Modgi, Charlie Pee i Ignasi Taltavull.

 • Ivan Massagué: "Els 40 em proven. Estic més jove que mai"
  Veure vídeo

  Ivan Massagué: "Els 40 em proven. Estic més jove que mai"

  Els humans som com les rentadores: arriba un dia que deixem de funcionar bé i necessitem un reset. Així és com ho veuen els marcians, aquí en diem crisi dels 40. Per recavar informació sobre el tema abdueixen l'actor Ivan Massagué que, amb la Marta Bayarri, protagonitza "Aquella nit", una comèdia romàntica, gamberra i musical dirigida per David Selvas. I acabaran parlant amb el penis de l'Ivan. Què passa? A la nau dels marcians, i al teatre, tot és possible.

 • Em sents? Ràdio online
  Veure vídeo

  Em sents? Ràdio online

  El Dia Mundial de la Ràdio, els marcians ens preguntem què és la ràdio el 2020. I, sobretot, què pot arribar a ser. Perquè la ràdio, que havia de morir per culpa de la televisió i d'internet, encara és aquí oferint-nos les certeses de sempre i fent-nos noves preguntes. En parlem amb Marta Salicrú, directora de Ràdio Primavera Sound, i el periodista Javier Gallego, director del programa de ràdio online "Carne Cruda". També amb Xavier Ribes, membre de l'Observatori de la Ràdio de Catalunya i del grup de Recerca en Imatge, So i Síntesi de la Universitat Autònoma de Barcelona, i amb Efraín Foglia, un dels impulsors del projecte Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona

 • Ecofeminisme: trucada d'emergència
  Veure vídeo

  Ecofeminisme: trucada d'emergència

  Els humans hem perdut el nord. I hem deixat de donar importància al que és imprescindible per sostenir la vida, és a dir, la natura i les relacions de cura entre nosaltres. En aquest escenari d'emergència climàtica i humanitària, el moviment ecofeminista agafa força com a possible sortida. Però com interactuen la lluita ecologista i la feminista? En parlem amb l'activista, enginyera i sociòloga Yayo Herrero, una de les veus més reconegudes del moviment. El disseny de les nostres ciutats no és neutre, i l'urbanisme és un dels àmbits on més evident es fa la mirada ecofeminista. Ens ho explica Blanca Gutiérrez, de la cooperativa d'arquitectes Col·lectiu Punt 6. Per canviar el sistema cal canviar subjectivitats, i això és el que promou el grup de rap Tribade. I visitem el col·lectiu ecofeminista Som del Barri, format per veïnes de Roquetes.

 • Res és el que sembla
  Veure vídeo

  Res és el que sembla

  Què és real i què no? De vegades el cervell ens fa veure molt clarament alguna cosa que, per a una altra persona, no ho és tant. L'experiència i la percepció pròpies fan que cada un de nosaltres interpreti la realitat d'una manera molt personal. Però, què és la realitat? N'hem parlat amb el Mag Lari, acostumat a jugar amb la percepció del públic, amb el catedràtic de Psicobiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ignacio Morgado, i amb l'artista plàstic Ignasi Aballí, i tots tres ens han donat claus per entendre com percebem les imatges.

 • Peyu: "Si Cervantes aixequés el cap, probablement l'hi tallarien, a dia d'avui"
  Veure vídeo

  Peyu: "Si Cervantes aixequés el cap, probablement l'hi tallarien, a dia d'avui"

  En Peyu és un espècimen atractiu per als marcians: té passat extraterrestre, present reivindicatiu al teatre i visió de futur ramader. L'actor i humorista és al Teatre Club Capitol de Barcelona amb l'espectacle "El gallardo espanyol", un monòleg satíric a partir de l'obra de Miguel de Cervantes amb què ironitza sobre el control de la llibertat d'expressió. En la seva conversa amb els marcians, en Peyu els alerta de l'ombra de la censura, rep la visita inesperada d'una gran figura de l'escena i posa en pràctica els seus coneixements de producció lletera.

 • Agenda del cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana a la Terra

  Les propostes d'aquesta setmana són: - Exposició "Ofrenes i vestigis" de Gerard Mas. Museu de Montserrat, fins a l'1 de març. - Festival Cara B. Fabra i Coats, Barcelona, 15 i 16 de febrer. - Festival Llums d'Antiga. Diversos espais, Barcelona. Fins al 16 de febrer. - Cicle Cítric. Ateneu Popular de Nou Barris, Barcelona. Fins al 23 de maig.

 • En 3, 2, 1... batalla de galls
  Veure vídeo

  En 3, 2, 1... batalla de galls

  La idea és molt senzilla: dues persones es troben i posen a prova la seva capacitat d'improvisar amb la paraula sobre ritmes de hip hop. És una cultura que va néixer als carrers i gràcies a internet s'està convertint en una indústria amb milions de seguidors a tot el món. Divendres 31, el Teatre Lliure, dins del cicle Katharsis, organitza una batalla de galls a la plaça Margarida Xirgu. I els marcians parlen amb alguns dels participants perquè els expliquin què és la disciplina del freestyle i com els ha canviat la vida.

 • No trobo el camí. El bloqueig
  Veure vídeo

  No trobo el camí. El bloqueig

  De vegades, els humans ens quedem bloquejats i no sabem com continuar. Lluís Salgado parla amb Eduard Márquez, que porta uns quants mesos encallat en l'escriptura d'una novel·la sobre els anys de la transició a Barcelona. Ara com ara, no se'n surt. També parlem del bloqueig amb Àlex Gorina, a partir de la pel·lícula "8 i 1/2", ara que es celebra el centenari del seu director, Federico Fellini. En aquest film, el mestre italià explica la història, inspirada per la seva pròpia experiència, d'un director que està a punt de rodar una pel·lícula, però que no la té gens clara. Hi intervé, també, Nicolas Pariser, director d'"Els consells de l'Alice", una pel·lícula sobre un polític que, tot d'una, se sent incapaç de pensar.

 • Lídia Damunt: "L'amor no dona la felicitat, a mi em fa feliç fer cançons."
  Veure vídeo

  Lídia Damunt: "L'amor no dona la felicitat, a mi em fa feliç fer cançons."

  Fa molts anys que li diuen murciana marciana, però no ha estat fins ara que ha batejat un disc amb connotacions alienígenes. "Nacer en Marte" (La Castanya, 2019) és el sisè àlbum de Lídia Damunt i el més pop de la seva carrera. Fruit d'una crisi personal, les cançons s'endinsen en la intimitat de les relacions sentimentals sense renunciar al sentit de l'humor i l'originalitat marca de la casa. Els marcians l'abdueixen i planegen amb ella com envair la Terra. Esteu avisats.

 • Agenda del cap de setmana a la Terra
  Veure vídeo

  Agenda del cap de setmana a la Terra

  Les propostes per aquesta setmana són: -Festival Sâlmon. Diversos espais, Barcelona. Fins al 16 de febrer -Exposició "Professors de solitud". Alfolí de la Sal, l'Escala. Fins al 16 de febrer -Concert de Germà Negre i Els Sons Essencials. Centre Artesà Tradicionàrius, Barcelona. 7 de febrer -"La dona del 600". Teatre-Auditori de Sant Cugat. 7 de febrer