Turisme GREEN

 • El turisme ornitològic en clar augment
  Escolta àudio

  El turisme ornitològic en clar augment

  La demanda de turisme ornitològic a la UE augmentarà en els pròxims anys fins arribar als 10 milions de viatgers abans del 2025. Catalunya és un dels països que gaudeix d'una major oferta per captar bona part d'aquests turistes. Posem xifra de temporalitat, d'estades i del nivell adquisitiu. Pregunta: quants viatgers pot atreure el sector del turisme ornitològic a la Unió Europea. Premi: Una entrada individual pel Parc d'Atraccions del Tibidabo >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arriba la mobilitat sostenible als hotels per als turistes
  Escolta àudio

  Arriba la mobilitat sostenible als hotels per als turistes

  Els hotels aposten per la mobilitat sostenible dels clients per fer turisme. València és la primera ciutat de tot Europa que ha instal·lat una estació multimodal de mobilitat sostenible dirigida als usuaris dels establiments turístics. Desgranem aquest model de mobilitat. Pregunta: Quina ciutat europea ha instal·lat el primer servei de bicis i patinets elèctrics dirigit especialment als turistes? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La comarca del Berguedà finalista als premis Green Destinations
  Escolta àudio

  La comarca del Berguedà finalista als premis Green Destinations

  El Berguedà ha estat nominat com a finalista dels premis Green Destinations a la categoria "Best of culture & communities", pel seu treball en turisme sostenible. El jurat ha nominat la comarca juntament amb el Parc Arqueològic de Petra a Jordània i l'illa de Gozo, a Malta. Parlem del que implica aquest guardó i del valor afegit que aportaria a la comarca. Pregunta: Quina comarca catalana ha quedat finalista als premis Green Destinations? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb els responsables de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Primera platja Green Beach a Catalunya
  Escolta àudio

  Primera platja Green Beach a Catalunya

  Catalunya disposa d'una platja guardonada amb el segell de Green Beach, i només hi ha 12 a tot Europa. Quina és? Aquí tens els detalls dels criteris per ser considerada Green Beach. Pregunta: Quina platja ha estat escollida com la primera Green Beach de Catalunya? Premi: Dues entrades pel Zoo del Pirineu, al peu del Port del Comte, al Solsonès. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquiador responsable
  Escolta àudio

  L'esquiador responsable

  Les darreres nevades conviden a pensar que aquesta serà una bona temporada per als esquiadors. A "MeteoMauri" sempre hem defensat les estacions d'esquí com a motor d'economia local a les comarques de muntanya, i com a eina per fixar gent jove al territori i evitar l'abandonament que està posant en perill el món rural a moltes comarques. Ara bé, dit això també cal assenyalar l'impacte que genera la seva implantació als ecosistemes de muntanya i l'ús que fan els esquiadors dels equipaments. És per això que a Green Turisme volem proposar als esquiadors una sèrie de consells pràctics per reduir la petjada ecològica de la nostra activitat en un entorn tan fràgil i amenaçat com és l'alta muntanya. Des dels residus, passant per l'energia i acabant en la relació amb l'entorn natural que han de seguir els esquiadors. Pregunta: Quin establiment hoteler trobarem al Pirineu que funciona amb geotèrmia? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana que caldrà concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El turisme sostenible no com a valor afegit sinó com a pal de paller
  Escolta àudio

  El turisme sostenible no com a valor afegit sinó com a pal de paller

  Quan tries un destí o un allotjament ho pots fer de manera aleatòria o ho pots fer amb compromís medi ambiental. Tria amb coneixement de causa. Aquí trobaràs un ventall d'establiments que van molt més enllà de tenir hostes i oferir els serveis habituals. Pregunta: Com es diu l'hotel que, per "motu propio", ha estat el més estalviador d'aigua? De quina localitat és? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Turisme GREEN
  Escolta àudio

  Turisme GREEN