MobilitatGreen

 • Barcelona ha d'accelerar el canvi de mobilitat
  Escolta àudio

  Barcelona ha d'accelerar el canvi de mobilitat

  Això és el que demanen els científics, que han reclamat més voluntat política i mesures dràstiques per reduir la contaminació de l'aire a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, una de les més contaminades d'Europa pel trànsit de vehicles. Noves mesures i plans d'actuació per actuar immediatament contra la contaminació a la conurbació de Barcelona. Pregunta: Quines són les dues estacions que continuen donant alts nivells de contaminació a Barcelona. Premi: Una ampolla de Cava Brut Nature Gran Reserva 2012, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • eMobike, la mobilitat elèctrica sobre dues rodes
  Escolta àudio

  eMobike, la mobilitat elèctrica sobre dues rodes

  La bicicleta elèctrica és ideal per als desplaçaments dintre de la ciutat i en curtes distàncies. L'empresa eMobike ha fet un pas més i ofereix els seus serveis a empreses i hotels que aposten per la mobilitat elèctrica. Ens ho comenta Roger Portella, director comercial. Pregunta: A quina capital andalusa eMobike està fent negoci? Premi: Una ampolla de cava brut Nature gran Reserva 2012, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ajudes a la compra de vehicles elèctrics
  Escolta àudio

  Ajudes a la compra de vehicles elèctrics

  A proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, s' ha aprovat un import de 60 milions d'euros per afavorir la mobilitat sostenible, mitjançant l'incentiu a la compra de vehicles elèctrics i la implantació d'infraestructures de recàrrega. José Luis Gallego ens diu a qui van adreçades les ajudes i a quins vehicles i infraestructures. Pregunta: Com es diu el nou pla d'ajudes a la compra de vehicles elèctrics del ministeri? Premi: Un paraigua de color groc de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Flota de "carsharing" 100% elèctric i cooperatiu
  Escolta àudio

  Flota de "carsharing" 100% elèctric i cooperatiu

  El futur apunta cap a una mobilitat més sostenible. Us presentem un nou servei de lloguer de vehicles amb el valor afegit de ser totalment sostenible, amb emissions zero. Una mobilitat ideal per a desplaçaments curts. Arnau Vilardell, coordinador de Som Mobilitat, ens dona detalls de la seva implantació, de com accedir al servei i del futur de la mobilitat. Pregunta: Els vehicles de Som Mobilitat són només elèctrics o també n'hi ha d'híbrids? Premi: Un paraigua de color groc de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Suècia ja té data límit per als vehicles dièsel
  Escolta àudio

  Suècia ja té data límit per als vehicles dièsel

  Nou països d'Europa ja han posat data de caducitat a la venda de vehicles nous dièsel i gasolina. Un dels països que hi aposta fermament és Suècia. Us expliquem com ho faran i de quina manera ho aplicaran. Una onada de gran sensibilitat mediambiental i de salut que més d'hora que tard arribarà a casa nostra. Pregunta: quin any estarà prohibit el dièsel a Suècia? Premi: un forfet per a dues persones d'un dia per esquiar a l'estació de Baqueira. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La mobilitat sostenible: present, futur i les darreres novetats
  Escolta àudio

  La mobilitat sostenible: present, futur i les darreres novetats

  El transport públic, el marítim o l'aeri, i lògicament el privat seran tractats de forma recurrent. També es parlarà de la distribució de les mercaderies a les ciutats, superilles, bicicletes, park and rides, etc. Pregunta: El 2018 s'ha generat a Espanya un 40 o un 50% de l'electricitat amb fonts renovables? Premi: un llapis de memòria en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El 99% dels usuaris de vehicle elèctric no tornarien mai al convencional
  Escolta àudio

  El 99% dels usuaris de vehicle elèctric no tornarien mai al convencional

  Què fa que un conductor de vehicle elèctric no vulgui tornar al vehicle de combustió? Gustavo Franco, director d'All Media Consulting, ens explica els resultat de l'enquesta feta a aquests conductors i els motius que donen.

 • Pistes del nou pla Movalt 2019 d'ajuts als vehicles no contaminants
  Escolta àudio

  Pistes del nou pla Movalt 2019 d'ajuts als vehicles no contaminants

  El Pla de Recolzament a la Mobilitat Alternativa (Movalt) arribarà aquest any amb una dotació de 20 milions d'euros. Us expliquem qui es pot acollir al pla i els vehicles nous que en formen part. També us informem dels passos per seguir.

 • La fal·lera del patinet elèctric
  Escolta àudio

  La fal·lera del patinet elèctric

  Aquest any, per festes, el patinet elèctric serà un dels articles que tindran més tirada, però tinguem seny. Quina normativa hi ha? Us expliquem els aspectes que es van imposant als municipis més importants del país.

 • Ús gratuït d'un cotxe elèctric a Santa Perpètua
  Escolta àudio

  Ús gratuït d'un cotxe elèctric a Santa Perpètua

  Els veïns i els que treballin a Santa Perpètua disposen de 15 hores de conducció de cotxe elèctric gratuïtes. Una iniciativa que impulsa l'entitat Som Mobilitat. Patrick Renau, tècnic d'empreses de desenvolupament local de l'Ajuntament de Santa Perpètua, ens presenta aquest projecte per promocionar el cotxe elèctric.

 • El cotxe híbrid de gas, el gran desconegut
  Escolta àudio

  El cotxe híbrid de gas, el gran desconegut

  No existeix el vehicle perfecte, cal mirar segons les nostres necessitats i escollir la millor opció segons l'ús que en fem. Tractem el vehicle híbrid impulsat amb gas, tipus de gas, on es pot carregar, preus i les dues cares, els punts forts i els febles. És una gran alternativa dins la mobilitat de transició per sortir de la benzina, contaminar molt menys i amb etiqueta ECO, fins que evolucionin més els vehicles elèctrics i baixin de preu.

 • La qualitat de les màscares per la contaminació a la ciutat
  Escolta àudio

  La qualitat de les màscares per la contaminació a la ciutat

  Portes màscara quan vas en bici? Portar màscara per protegir-se de la contaminació del trànsit és una gran mesura de protecció, però no totes les màscares protegeixen igual. Passa el mateix que amb les ulleres de sol, tot depèn dels filtres. Parlem de tipus de màscares i filtres.

 • Acabada la nova xarxa de bus a Barcelona
  Escolta àudio

  Acabada la nova xarxa de bus a Barcelona

  Culminada la darrera fase de la nova xarxa d'autobusos de Barcelona està formada per un total de 97 línies. Un projecte que segueix criteris de facilitat d'ús, eficàcia i gestió eficient dels recursos. Et fem una descripció dels avantatges que notaràs.

 • Raquel Sans: "De l'esclavitud de les Rondes a l'alliberament de la bici elèctrica"
  Escolta àudio

  Raquel Sans: "De l'esclavitud de les Rondes a l'alliberament de la bici elèctrica"

  Aquí teniu una experiència que potser us farà replantejar la vostra mobilitat. Raquel Sans, presentadora del TN Migdia, ha passat de les quatre rodes i d'estar atrapada a les Rondes a les dues rodes de la bicicleta elèctrica. Un canvi de mobilitat que va molt més enllà de la contaminació.

 • Bici, bici elèctrica o patinet?
  Escolta àudio

  Bici, bici elèctrica o patinet?

  La mobilitat sostenible individual a la ciutat està de moda, sobretot des del desembarcament dels vehicles elèctrics. Tens ganes de canviar la manera de desplaçar-te per la ciutat i tens dubtes? Us donem uns consells i unes recomanacions en funció del que preferiu.