MobilitatGreen

 • 10 anys d'Electromaps
  Escolta àudio

  10 anys d'Electromaps

  Electromaps és el portal web i l'aplicació de referència en el món de la mobilitat elèctrica. Des del primer dia, ofereix sense restriccions les ubicacions de tots els punts de càrrega i informació addicional que subministra l'usuari. Xavier Cañadell, cofundador i gerent d'Electromaps, ens explica l'evolució durant aquests deu anys, les novetats i els objectius de futurs a curt termini. · Pregunta: La companyia d'Electromaps va començar fa 10 anys al Parc Tecnològic del Vallès o a la ciutat de Barcelona? · Premi: Un energy button. El botó 100% català per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tota la ciutat de Bilbao serà de trànsit lent (30km/h) a partir del gener
  Escolta àudio

  Tota la ciutat de Bilbao serà de trànsit lent (30km/h) a partir del gener

  Al juliol del 2018, l'Ajuntament de Bilbao va implantar el límit de velocitat a 30 km/h a més de la meitat dels seus carrers. Un any i quatre mesos després, el consistori ha anunciat que vol estendre la mesura a totes les vies de la ciutat. Quins són els beneficis i els efectes sobre la ciutat? Pregunta: Quina serà la velocitat màxima a tota la ciutat de Bilbao a partir del 2020? Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per gaudir-ne el 14 de desembre. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Manresa promou els camins escolars
  Escolta àudio

  Manresa promou els camins escolars

  Quan parlem de mobilitat sostenible sovint ens oblidem del mitjà de transport més ecològic, saludable i econòmic que existeix: anar a peu. Manresa ha impulsat l'activitat «Camins escolars» per promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l'escola a peu i de forma autònoma. Els detalls, amb José Luis Gallego. · Pregunta: Com s'anomenen les rutes urbanes que permeten als nens anar a peu i de manera segura a l'escola? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per gaudir-ne el 23 de novembre. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nou impost al CO2 dels vehicles, el teu vehicle haurà de pagar?
  Escolta àudio

  Nou impost al CO2 dels vehicles, el teu vehicle haurà de pagar?

  Catalunya començarà a aplicar un impost al carboni als vehicles que gravarà directament les emissions de CO2 a l'atmosfera. Més de tres milions i mig de vehicles pagaran aquest impost a partir del novembre del 2020. Jose Luís Gallego ens explica les raons, qui pagarà i quant · Pregunta: quan es començarà a pagar el nou impost al CO2 pels cotxes? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per a gaudir-ne el "16 de novembre". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta
  Escolta àudio

  L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta

  La T-Verda és una targeta de transport que permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta el transport públic quan dones de baixa un vehicle i no en compres cap. Una targeta per un vehicle. José Luis Gallego ens dona els requisits per tenir la targeta i quantes persones en disposen. · Pregunta: Què cal demostrar per obtenir l'acreditació de la T-Verda? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per al 16 de novembre >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Més espai per a les persones a les ciutats europees, una petició de la UE
  Escolta àudio

  Més espai per a les persones a les ciutats europees, una petició de la UE

  La Setmana Europea de la Mobilitat ha dedicat aquest any una atenció especial a promoure el fet de caminar i pedalar de manera segura. Cap a on s'encaminen les ciutats dels futur? En futur de les ciutats també estan a les mans dels ciutadans · Pregunta: Quina proporció d'espai ocupen els cotxes a les ciutats europees? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica
  Escolta àudio

  La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica

  Mentre els cotxes elèctrics van penetrant a poc a poc en el mercat, està demostrat que les bones pràctiques ambientals al volant atenuen l'impacte de l'automòbil sobre l'entorn i la salut de les persones. José Luis Gallego ens desglossa alguna de les maneres de conduir per emetre menys gasos i fer que la benzina duri més. Pregunta: Quin estalvi de combustible i emissions podem aconseguir practicant l'ecodriving? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ajuts per a les flotes d'empreses
  Escolta àudio

  Ajuts per a les flotes d'empreses

  Amb la voluntat d'impulsar la transició cap a una mobilitat més sostenible i segura ens fem ressò dels ajuts a les empreses per renovar la seva flota de vehicles amb models elèctrics. La quantitat de diners d'ajuts, nombre de vehicles màxims per empresa i l'objectiu... Ens ho explica José Luis Gallego. · Pregunta: Quina és la quantitat que dedica la Generalitat a la compra de vehicles elèctrics industrials o comercials? · Premi: Un pack de 4 viatges gratuïts en golondrina per gaudir-ne el 28 de setembre. Caldrà anar al moll de les Drassanes davant del monument a Colom aquest dia a les 10,45 del matí, gentilesa de Port de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quant contamina viatjar en avió?
  Escolta àudio

  Quant contamina viatjar en avió?

  Les emissions de CO² dels avions comercials estan creixent a un ritme molt superior al de la resta dels sectors, segons la UE. José Luis Gallego posa xifra a aquesta contaminació i esmenta les companyies que més contaminen a Europa. Pregunta: Quant han augmentat les emissions de CO2 al sector aeri en els últims 5 anys. Premi: Val per a una inscripció gratuïta al Curs de Creixement Personal amb Cavalls, el 28 i 29 de setembre. Gentilesa de Campus Natura, al Càmping Castell Mar, dels Aiguamolls de l'Empordà >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Carmela, la bicicleta elèctrica cent per cent barcelonina
  Escolta àudio

  La Carmela, la bicicleta elèctrica cent per cent barcelonina

  La bicicleta elèctrica és a les nostres ciutats per quedar-se. Una mobilitat neta, ràpida i de gran ajuda a les pujades. Miquel Cabré, cofundador de Carmela Bikes, i Aitor Quesada, responsable de màrqueting de Carmela Bikes, ens presenten la Carmela. Una bicicleta elèctrica amb unes característiques que et sorprendran, sobretot per la seva lleugeresa. Pregunta: La Carmela es va dissenyar a Sevilla o a Barcelona? Premi: Un paquet de quatre viatges gratuïts en golondrina, per gaudir-ne el 20 de juliol. Caldrà anar al moll de les Drassanes, davant el monument a Colom, aquest dia a les 10.45 del matí, gentilesa de Port de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Port de Barcelona, camí d'una flota de vehicles 100% sostenibles
  Escolta àudio

  El Port de Barcelona, camí d'una flota de vehicles 100% sostenibles

  El Port de Barcelona no només és l'arribada, atenció i marxa del vaixells; també té una mobilitat interna i associada molt important. Les autoritats del port aposten fermament per una mobilitat sostenible i en pocs anys ho aconseguiran en el 100% dels seus vehicles. Jordi Vila, responsable de Medi Ambient del Port de Barcelona, ens descriu la situació actual i com arribaran a aconseguir el 100%. També parlem de la mobilitat dels camions. Pregunta: En quin edifici carreguen els vehicles elèctrics del port? Premi: Un pack de 4 viatges gratuïts en golondrina per al 22 de juny. Caldrà anar al moll de les Drassanes davant del monument a Colom aquest dia a les 10.45 del matí. Gentilesa del Port de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • El vinodièsel, el nou combustible
  Escolta àudio

  El vinodièsel, el nou combustible

  Els residus de la indústria del vi constitueixen una alternativa molt interessant en països amb una important producció vinícola, segons un estudi de les Universitats Politècniques de Madrid i de Castella–la Manxa. Amb José Luis Gallego posem xifres a la producció que en podria sortir i quina part de raïm és la més energètica. Pregunta: Amb els residus de quina indústria es pot fer un excel·lent biodièsel? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio, en forma de micro. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les emissions del corredor mediterrani
  Escolta àudio

  Les emissions del corredor mediterrani

  El corredor mediterrani genera 30.000 Kt de CO2, una tercera part de tot l'estat. Una xifra escandalosament alta que cal reduir. José Luis Gallego ens esmenta algunes mesures que caldrien aplicar al trànsit rodat per reduir les emissions i ser més sostenibles. Pregunta: en quan es vol reduir la velocitat del trànsit al corredor mediterrani per retallar les emissions de CO2. Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Vianants en lluita
  Escolta àudio

  Vianants en lluita

  El col·lectiu mallorquí Vianants en Lluita ha posat en marxa una campanya de fotodenúncia de vehicles mal aparcats que posen en perill la seguretat dels vianants a la ciutat de Palma, absolutament saturada de cotxes. Coneixem les seves accions i la resposta política a una iniciativa ciutadana. Pregunta: On ha nascut el col·lectiu Vianants en Lluita? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Primera Fira del cotxe elèctric del Vallès
  Escolta àudio

  Primera Fira del cotxe elèctric del Vallès

  Novetats i valoració de la Fira de Mobilitat Sostenible que va tenir lloc el darrera cap de setmana a Sabadell. José Luís Gallego ens porta al que va ser l'epicentre d'una mostra real de vehicles sostenibles, des de camions fins a patinets. Pregunta: A quina ciutat ha tingut lloc la Primera Fira del Cotxe Elèctric del Vallès Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.