Meteotaula

 • MeteoTaula 231 – El vi Xic Vermell de les Caves Agustí Torelló Mata
  Escolta àudio

  MeteoTaula 231 – El vi Xic Vermell de les Caves Agustí Torelló Mata

  Un presentem la descoberta d'un vi d'una varietat oblidada, menyspreada, que feia nosa perquè no era blanca ni negra: la varietat xarel·lo vermell. Les caves Agustí Torelló i Mata, amb Àlex Torelló al capdavant, l'han treballat i aquest n'és el resultat. Descobreix-lo. Pregunta: El vi Xic Vermell surt d'una varietat nova al Penedès, o antiga? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat de la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 230 – El vi criat en àmfores
  Escolta àudio

  MeteoTaula 230 – El vi criat en àmfores

  Descobrim un nou model d'elaborar el vi que ve de molt lluny. Durant els darrers anys s'estan recuperant algunes formes antigues de fer vi, com el vi criat en àmfores. Tenim dues persones que ens n'explicaran els matisos i el resultat. Són Eduard Pie, enòleg i viticultor del Celler Sicus, i Carles Llarch, ceramista. Pregunta: Quin és el nom de la gamma o col·lecció Sicus de vins criats en àmfores? Premi: Lot amb quatre pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i un pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTaula 229 – Dos nous xefs d'elit a l'Aradi
  Escolta àudio

  MeteoTaula 229 – Dos nous xefs d'elit a l'Aradi

  El grup Aromar Hotels i Restaurants ha fitxat dos grans xefs per al restaurant Aradi. Carme Hospital, presidenta del grup, i Kevin Meisse, un dels dos fitxatges de xef, ens expliquen les novetats de la carta i les raons per les quals no podem deixar de tastar els seus plats. Pregunta: Kevin Meisse i Jordi Roca, els dos xefs de l'Aradi, han treballat plegats en un restaurant amb una estrella Michelin. Quin? Premi: lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 228 – Un escumós català entre els millors del món
  Escolta àudio

  MeteoTaula 228 – Un escumós català entre els millors del món

  Entre els millors escumosos del món trobem els champagnes i un cava català, el cava Turó d'en Mota 2003 de Recadero. El seu director general, Toni Mata, ens explica com han aconseguit aquesta fita i la dificultat per assolir i posar el cava al nivell dels millors champagnes del món. Pregunta: Com es diu la revista que ha situat el cava Turó d'en Mota 2003 entre els 10 millors del món? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 227 – 100 anys del Celler Masroig
  Escolta àudio

  MeteoTaula 227 – 100 anys del Celler Masroig

  Un celler del Priorat arriba als cent anys: el Celler Masroig. Una terra, un celler, un vi que ha evolucionat durant tot aquest temps, sobretot durant les darreres dècades. Repassem la seva història amb Eulàlia Roca, cap d'explotació, i Marta Anguera, cap de comunicació, que ens expliquen com han arribat a aquesta efemèride amb vinyes plantades per les generacions anteriors i quines són les joies del celler. Pregunta: Quants anys fa el Celler Masroig? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTaula 226 – Vins dels cellers Scala Dei i Abadia de Poblet
  Escolta àudio

  MeteoTaula 226 – Vins dels cellers Scala Dei i Abadia de Poblet

  Viatgem cap a terra de vins, cap al sud, a dues zones clarament diferenciades on el temps juga diferents lligues. De la mà de l'enòleg Ricard Rofes, descobrim els cellers Scala Dei, al cor del Priorat, i l'Abadia de Poblet, dins la DO Conca de Barberà. Ensumem i tastem. Pregunta: Quina varietat lidera la majoria de vins del Celler Scala Dei? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoTaula 225 - L'amor del vi al Celler Miquel Roca
  Escolta àudio

  MeteoTaula 225 - L'amor del vi al Celler Miquel Roca

  Us presentem un celler que no us deixarà indiferent, situat al Montsec de Rúbies. Vinyes situades en alçada superior als 600 metres i amb una varietat única que la trobareu en pocs indrets, el raïm negre Brocada, autòctona de la zona. Sílvia Roca ens descriu les particularitats de les parcel·les i les característiques dels seus vins. Pregunta: A quina vall es troben les vinyes del Celler Miquel Roca? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. Resposta: A la Vall de Barcedana Guanyador:

 • MeteoTaula 224 - Els diamants del Celler Marco Abella
  Escolta àudio

  MeteoTaula 224 - Els diamants del Celler Marco Abella

  Anem al Priorat i descobrim el millor vi d'Espanya del 2016 -i dels millors del món-. Aquests vins s'elaboren i es cuiden al Celler Marco Abella. Els seus propietaris, David Marco i Olivia Bayés, ens expliquen com han arribat a aquesta fita i què significa situar els seus vins entre els millors del món. Pregunta: A quina DO pertanyen els vins del Celler Marco Abella? Premi: Lot amb cinc pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 223 – Trossos del Priorat, més que un vi
  Escolta àudio

  MeteoTaula 223 – Trossos del Priorat, més que un vi

  Anem al Priorat a descobrir una de les joies de la comarca i del país, Trossos del Priorat. L'enòloga d'aquest celler, Eva Escudé, ens n'explica la història. Un celler de curta durada, format per petits trossos de terrenys, que ha situat els seus vins dins l'elit del món del vi. Com es cull i quina és la cura que es té de les vinyes? Pregunta: Quina varietat domina en els vins del Celler Trossos del Priorat? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 222 - Descobreix els "Vins secrets de Catalunya"
  Escolta àudio

  MeteoTaula 222 - Descobreix els "Vins secrets de Catalunya"

  Fem dos passos més enllà dels vins més comercials i dels que tenen un gran reconeixement. Lluís Romero s'acosta a les petites explotacions per trobar autèntiques joies amagades entre el ventall de vins del país, i ho ha publicat al llibre "Vins secrets de Catalunya", de Cossetània Edicions. En Lluís ens descriu la feina feta i ens mostra les seves troballes. Pregunta: El llibre "Vins secrets de Catalunya" ha inclòs algun celler que no és de Catalunya? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 221 – El safrà, els diamants del camp
  Escolta àudio

  MeteoTaula 221 – El safrà, els diamants del camp

  Què coneixes del safrà? Descobreix aquesta joia del camp, de treball artesanal on cadascun dels estigmes és tractat com un diamant, amb la màxima cura i delicadesa per donar al plat color, aroma i sabor, amb Jaume Casado i Magda Plazas, propietaris de Safrà Montsec. Pregunta: A quina comarca es troba Safrà del Montsec? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 220 – La guia de vins de Catalunya 2017
  Escolta àudio

  MeteoTaula 220 – La guia de vins de Catalunya 2017

  Fa deu anys que va arrencar la primera guia de vins de Catalunya. Una manera de presentar les novetats, estar a la última en collites, produccions i cellers, sempre defensant l'ús de les varietats tradicionals catalanes. Jordi Alcover i Sílvia Naranjo ens detalla què hi ha darrera de la guia i tot el que podrem trobar i descobrir. Pregunta: En la guia de vins 2017, diversos vins d'un mateix celler han estat premiats. Quin? Premi: Guia de Vins de Catalunya 2017 >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 219 – Roqueta Origen, l'amor al vi durant generacions
  Escolta àudio

  MeteoTaula 219 – Roqueta Origen, l'amor al vi durant generacions

  El Mas Roqueta està documentat des de l'any 1199 i sempre ha conreat i elaborat el fruit de la vinya. Una família arrelada a la terra del Bages durant generacions i que ha ampliat el conreu cap al Priorat i Albacete. Ramon Roqueta, director general del grup Roqueta Origen, i Miquel Palau, enòleg del grup, ens desgranen els elements i la filosofia d'aquests cellers. Pregunta: El grup Roqueta es troba dins de Catalunya, en 2 DO. Pla de Bages és una, l'altra quina és? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 218 – Descobrim el Celler Alta Alella
  Escolta àudio

  MeteoTaula 218 – Descobrim el Celler Alta Alella

  Alta Alella s'ha fet un espai entre els vins ecològics del país de més qualitat i prestigi. Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i director tècnic del Celler Alta Alella, ens descobreix els seus vins i obre les portes del celler al públic. Pregunta: Alta Alella i Joies Majoral han fusionat un projecte que ha desembocat en un cava. Quin? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 217 – Cerveses Moritz, 160 anys d'història
  Escolta àudio

  MeteoTaula 217 – Cerveses Moritz, 160 anys d'història

  Aquí teniu una cervesa històrica associada a la ciutat de Barcelona que viu una segona joventut els últims anys. Montse Comabella, "brand manager" de Cerveses Moritz, ens explica els orígens, l'evolució i les darreres novetats i els moments actuals de l'empresa cervesera. Pregunta: L'ànima de la història de Moritz és en un barri de Barcelona. Quin? Premi: Lot amb cinc pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpoli, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.