Meteotaula

 • MeteoTaula 245 – Descobrim un vi de la DO Alella
  Escolta àudio

  MeteoTaula 245 – Descobrim un vi de la DO Alella

  Us presentem Alella Vinícola, que, amb més de 100 anys d'experiència, han anat més enllà de la producció massiva i han recuperat vins oblidats. Xavier García, enòleg, geòleg i director tècnic d'Alella Vinícola ens defineix els trets únics dels seus vins. Pregunta: El director tècnic d'Alella Vinícola, a més d'enòleg, és...? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, ametlles, romaní, eucaliptus i gelea, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 244 – Acústic Celler i RitmeCeller
  Escolta àudio

  MeteoTaula 244 – Acústic Celler i RitmeCeller

  Descobrim dos cellers d'un mateix propietari amb característiques i denominacions d'origen diferents. Albert Jané, propietari i enòleg d'Acústic Celler Montsant / RitmeCeller Priorat i Autòcton Celler, ens defineix els seus vins i les seves característiques: Pregunta: En el Celler Acústic trobarem la varietat "gewürztraminer"? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de les varietats pell de taronja, avellana, romaní i taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 243 – Arrels del vi i Vinyes d'Olivardots
  Escolta àudio

  MeteoTaula 243 – Arrels del vi i Vinyes d'Olivardots

  Arrels del Vi és una fira de referència per als vins de l'Empordà, i Vinyes d'Olivardots hi va presentar un dels vins guanyadors. Carme Casacuberta, enòloga i copropietària de Vinyes d'Olivardots, i Tess Oriol, coorganitzadora d'Arrels del Vi, ens descriuen la fira, l'objectiu i el dinamisme vitivinícola de la DO. Pregunta: De quina DO és Vinyes d'Olivardots? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 242 – Els xipirons al plat al Restaurant Asmundo
  Escolta àudio

  MeteoTaula 242 – Els xipirons al plat al Restaurant Asmundo

  Seiem a taula d'un dels restaurants més emblemàtics de Sant Carles de la Ràpita, el restaurant Asmundo. Segis Martí (Segismundo) i Noemí Martí, pare i filla cuiners, ens presenten les maneres de cuinar els xipirons per treure'ls el màxim gust i profit. Pregunta: Com es deia el Restaurant Asmundo quan va obrir fa 100 anys? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125gr, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 241 – Monvínic
  Escolta àudio

  MeteoTaula 241 – Monvínic

  L'avantguarda de la cultura del vi té un nom a Barcelona, Monvínic. Un espai de trobada d'aficionats, apassionats i professionals del vi. Dues persones ens descriuen aquest establiment: Clara Saludes, directora general Monvínic, i Ariadna Julian, xef de Monvínic. Pregunta: A Monvínic hi ha una figura que ajuda les persones interessades en el món del vi a saber-ne més. Com es diu? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 240 – Restaurant Can Vinyers de Matadepera
  Escolta àudio

  MeteoTaula 240 – Restaurant Can Vinyers de Matadepera

  Us presentem un restaurant de Matadepera, al peu de la serra de Sant Llorenç de Munt i l'Obac: Can Vinyers. Christian Martino, gerent del Restaurant, ens defineix el tipus de cuina i les joies de la carta que no podem deixar de banda. Pregunta: Podem dinar per menys de 20 euros un dia de cada dia a la Masia de Pedra, dins del Golf de Can Vinyers? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 239 – Raimat i els seus vins amb noms meteorològics
  Escolta àudio

  MeteoTaula 239 – Raimat i els seus vins amb noms meteorològics

  Els noms de fenòmens meteorològics arriba al món del vi. Raimat té dos vins ecològics amb uns noms que no passen desapercebuts per als amants del temps: Boira i Ventada. Xavi Nolla, sommelier de Raimat, ens defineix aquesta gamma de vins, les seves singularitats i el perquè d'aquests noms. Pregunta: Raimat, pels seus vins ecològics, ha triat nom de fenòmens meteorològics o astronòmics? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 g de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 238 - La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola
  Escolta àudio

  MeteoTaula 238 - La Bauma de les Deveses de Sant Julià de Cerdanyola

  La Bauma de les Deveses és un projecte per produir vi d'alta qualitat preservant els valors ecològics, productius, històrics i culturals. Carles Flaquer, biòleg, i Joan Rubió, enòleg, ens expliquen aquesta experiència de conreu a alçada. Pregunta: Quin animal lliga una bauma, un biòleg i un enòleg en aquesta entrevista? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 237 – És temps de cireres: la cirera eco
  Escolta àudio

  MeteoTaula 237 – És temps de cireres: la cirera eco

  Estem en plena temporada de cireres. Una fruita depurativa, energètica, desinfectant, anticancerígena i regeneradora. Ramon Flotats, productor de cirera eco, mostra la diferència sobre les cireres convencionals i les virtuts de les ecològiques. Pregunta: La cirera eco procedeix de les Terres de l'Ebre o de Sant Climent de Llobregat? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 236 – Vi "Ratpenat", biologia i enologia en estat pur
  Escolta àudio

  MeteoTaula 236 – Vi "Ratpenat", biologia i enologia en estat pur

  Trobem un vi curiós en què un animal, el ratpenat, pren el protagonisme en tots els seus sentits. Ton Mata, propietari i enòleg del Celler Credo, i Carles Flaquer, biòleg del Museu de Ciències Naturals de Granollers, ens expliquen el paper fonamental que fan els ratpenats a les vinyes, fet que ha donat nom a peu al nom d'aquest vi. Pregunta: Són bons per la vinya els ratpenats? Premi: LOT amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 235 – Un celler de cinc generacions, collites amb experiència
  Escolta àudio

  MeteoTaula 235 – Un celler de cinc generacions, collites amb experiència

  Descobrim el celler Miquel Pons. Una trajectòria de família de pagès que prové de la zona de Valls, concretament de Puigpelat, des d'on cinc generacions enrere es van instal·lar al Penedès, on han desenvolupat tota la tradició vitivinícola fins avui amb l'elaboració de vins i caves. Aquí tens les particularitats i les joies d'aquest celler en veu de Pere Pons, gerent i director de màrqueting. Pregunta: Els vins i caves de Pere Pons existeixen des de fa més de 50 o de 250 anys? Premi: 1 ampolla de vi 77 Veremes 2016 xarel·lo barrica i 1 ampolla de cava brut nature Montargull gran reserva, gentilesa del Celler Miquel Pons >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 234 – restaurant Bruixes de Burriac
  Escolta àudio

  MeteoTaula 234 – restaurant Bruixes de Burriac

  Altafulla compta amb un dels millors restaurants gastronòmics de l'entorn de Tarragona, basada en una cuina mediterrània i de mercat. Jaume Drudis, xef del restaurant, ens presentarà els plats imprescindibles i el que ens sorprendrà. Pregunta: Els menús del restaurant superaran els 100 euros? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 233 – Un restaurant en un monestir benedictí
  Escolta àudio

  MeteoTaula 233 – Un restaurant en un monestir benedictí

  Ens entaulem en un indret ple d'història, el monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols, al restaurant El Ginjoler. Els propietaris, Carme Picas, cuinera, i Xavier Guabu, cambrer, ens descriuen quin tipus de cuina fan i els plats amb què ens delectaran. Pregunta: Quines són les dues premisses del Ginjoler? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 232 – BOnum, un restaurant jove de Lleida amb caracter
  Escolta àudio

  MeteoTaula 232 – BOnum, un restaurant jove de Lleida amb caracter

  Us portem a un restaurant que no us deixarà indiferent. Ramon Tudela, un jove cuiner que ha treballat en els millors restaurant del país descarrega tota la seva experiència i caràcter per elaborar uns plats diferents i ben originals amb productes de proximitat. Descobrim què trobarem a la seva carta. Pregunta: Quin era l'ingredient secret en el concurs en què va participar Ramon Tudela? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva del 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 231 – El vi Xic Vermell de les Caves Agustí Torelló Mata
  Escolta àudio

  MeteoTaula 231 – El vi Xic Vermell de les Caves Agustí Torelló Mata

  Un presentem la descoberta d'un vi d'una varietat oblidada, menyspreada, que feia nosa perquè no era blanca ni negra: la varietat xarel·lo vermell. Les caves Agustí Torelló i Mata, amb Àlex Torelló al capdavant, l'han treballat i aquest n'és el resultat. Descobreix-lo. Pregunta: El vi Xic Vermell surt d'una varietat nova al Penedès, o antiga? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat de la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.