Meteotaula

  • MeteoTaula 288 – Cal Sastre, un restaurant referent
    Escolta àudio

    MeteoTaula 288 – Cal Sastre, un restaurant referent

    Ens impregnen de passat, present i futur a Cal Sastre. Un fogons que arrenquen a principis del segle XX i han evolucionat amb una base tradicional que ens porta a uns plats moderns que us sorprendran. Jesús Pont, propietari del restaurant, ens defineix la cuina i ens fa les recomanacions dels plats que no ens podem perdre. Pregunta: Un dels plats locals de la zona de Santa Pau més coneguts és...? Premi: Una ampolla de cava gran reserva Barrica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 287 – La cuina Pirinenca de la Cerdanya
    Escolta àudio

    MeteoTaula 287 – La cuina Pirinenca de la Cerdanya

    El compromís pel territori i la qualitat del món de la restauració de la Cerdanya té un nom: la cuina pirinenca de la Cerdanya. Ramon Torruella, president de Cuina Pirinenca de la Cerdanya, ens parla dels objectius, de les característiques d'aquesta cuina i com els podem reconèixer. Pregunta: a la cuina pirinenca de la Cerdanya hi trobem plats de caça i pesca? Premi: una ampolla de cava gran reserva barrica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 286 – "La cuina sostenible" d'Ada Parellada
    Escolta àudio

    MeteoTaula 286 – "La cuina sostenible" d'Ada Parellada

    Una cuina per no llençar res. Aquesta és la base de la filosofia d'Ada Parellada reflectida en el llibre "La cuina sostenible". En l'entrevista, ens comenta la quantitat de menjar que acaba a les escombraries i els trucs i les idees per aprofitar al màxim els aliments. Pregunta: Viure de renda és un terme econòmic que aplica l'Ada a la cuina sostenible? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 285 – Restaurant L'Estany Clar
    Escolta àudio

    MeteoTaula 285 – Restaurant L'Estany Clar

    Ens entaulem a Cercs, en una antiga masia, per gaudir de la cuina tradicional amb aires moderns. Sergi Fernández, cap de pastisseria, Jaume Sebastian, cap de cuina, i Ignasi Xandri, coordinador, us sorprendran per la seva joventut i la seva capacitat de treball per innovar. Pregunta: Si dinem a l'Estany Clar podrem allotjar-nos a la casa La...? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 284 – Fonda Xesc
    Escolta àudio

    MeteoTaula 284 – Fonda Xesc

    Anem fins al peu de la serra de Montgrony per entaular-nos a la Fonda Xesc. Una cuina amb plats frescos, permanentment actualitzats i fets amb senzillesa per treure al màxim els sabors dels ingredients. Francesc Rovira ens obre les portes de la seva cuina. Pregunta: La Fonda Xesc, està ubicada en una casa de l'any...? Premi: Una ampolla de cava rosat Trepat, brut reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 283 – Llibre: "Recetas y principios de la cocina vegetariana"
    Escolta àudio

    MeteoTaula 283 – Llibre: "Recetas y principios de la cocina vegetariana"

    Aquí teniu un llibre fonamental i imprescindible de la cuina vegetariana. Teresa Carles, xef i autora, és tota una autoritat en el món de la cuina vegetariana; ens descriu el llibre i les receptes que hi podem trobar. Pregunta: Teresa Carles té a Facebook més de 100.000 seguidors, només del seu restaurant, i quants anys d'experiència? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 282 – Una cerveseria única a prop de Barcelona
    Escolta àudio

    MeteoTaula 282 – Una cerveseria única a prop de Barcelona

    Si ets un amant de la cervesa, aquí tens el teu santuari, The Drunk Monk. Més de 500 cerveses i 15 sortidors t'esperen. Un indret per compartir, assaborir i degustar a Mataró. Moisès Campdepadrós, propietari, ens defineix el local i el que ens sorprendrà. Pregunta: The Drunk Monk es troba a Dublín o a Mataró? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 281 – "De l'alta cuina a casa" amb David Andrés
    Escolta àudio

    MeteoTaula 281 – "De l'alta cuina a casa" amb David Andrés

    Aquí tenim un dels cuiners més prestigiosos del país, David Andrés, autor del llibre i que ens dona les eines per fer grans plats a casa nostra. T'atreveixes? Escolta l'entrevista. Pregunta: David Andrés és l'ànima gastronòmica d'un restaurant dels germans Andrés... Com es diu? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 280 – "101 recetas para triunfar"
    Escolta àudio

    MeteoTaula 280 – "101 recetas para triunfar"

    Ens deixem guiar pel cuiner i pastisser Miquel Antoja, autor del llibre "101 recetas para triunfar" per elaborar a casa, amb productes habituals i sense estris de la gran cuina, uns plats que us deixaran bocabadats. Escolta l'entrevista. Pregunta: Dins del món de la cuina, l'especialitat que li ha cridat més l'atenció és? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 279 – Restaurant les Voltes de Sant Sebastià
    Escolta àudio

    MeteoTaula 279 – Restaurant les Voltes de Sant Sebastià

    Situat en les antigues corts de bestiar d'una casa centenària, la seva transformació ha fet que sigui un lloc on es gaudeix de l'espai interior, dels plats d'alta qualitat en un indret per descobrir, el Moianès. Jan Fargas, cuiner, i Jaume Castany, cofundador i propietari del Restaurant les Voltes de Sant Sebastià, ens mostren la màgia dels plats i de l'entorn. Pregunta: Digueu un dels 3 plats que ens ha citat el cuiner Jan Fargas com a destacat. Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 278 – Oli Priordei, una joia del Priorat
    Escolta àudio

    MeteoTaula 278 – Oli Priordei, una joia del Priorat

    Priordei neix de la iniciativa de dos grans cooperatives productores d'oli que van creure en el futur de la producció i comercialització d'oli verge extra de gran qualitat. Situats al Priorat, Jordi Ciuraneta, president d'Agrofoods, ens mostra nous productes d'oli i les exigències comercials de futur. Pregunta: Les pluges de febrer van afavorir la recent collita d'olives? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge, arbequina del Priorat de 250 ml. collita primerenca i 1 llauna d'oli de 500 ml especial per a nens perquè ajuda al creixement del ossos, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 277 – Tresmacarrons
    Escolta àudio

    MeteoTaula 277 – Tresmacarrons

    Ens entaulem en un restaurant del Maresme, els "Tresmacarrons". Un restaurant de carta dinàmica que es mou segons els productes de temporada i amb un gran toc de mar per la seva proximitat. Miquel Aldana, cap de cuina, ens obre la carta dels seus plats. Pregunta: El 2017 el restaurant Tresmacarrons va ser convidat a un dels santuaris d'investigació culinària del país. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 276 – Malena Restaurant
    Escolta àudio

    MeteoTaula 276 – Malena Restaurant

    A les comarques de Lleida trobem un restaurant amb estrella Michelin amb una cuina delicada i ben acurada en què, a més, la brasa juga un paper important. Josep María Castaño, "Xixo", cuiner del restaurant ens serveix els seus plats i les seves creacions. Pregunta: Quantes Estrelles Michelin té el restaurant Malena? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 275 – La Boscana, on gaudiràs del plat i de l'espai
    Escolta àudio

    MeteoTaula 275 – La Boscana, on gaudiràs del plat i de l'espai

    Ens posem a les mans del cuiner Joel Castanyé, Premi Revelació 2018, del restaurant La Boscana de Bellvís. Ell ens explicarà la seva cuina i el que descobrirem en els seus plats. Pregunta: Com suquen el pa al restaurant La Boscana? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoTaula 274 – Bar La Plata
    Escolta àudio

    MeteoTaula 274 – Bar La Plata

    Aquí teniu una bar de tapes, però no pas un bar qualsevol, sinó un dels millors de la ciutat de Barcelona, La Plata. Amb més de 70 anys d'història, ofereix tapes ben originals i modernes i altres de ben autèntiques, com les de quan es va fundar. Pepe Gómez, cambrer de La Plata, ens ofereix els seus plats. Pregunta: Quin any es va fundar el bar La Plata? Premi: 1 ampolla de cava Brut Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.