Meteotaula

  • MeteoTaula - "La cocina de Dolorss Mateu"
    Escolta àudio

    MeteoTaula - "La cocina de Dolorss Mateu"

    Avui a Meteotaula ens acompanya una convidada molt especial, es tracta de la Dolors Mateu, provinent de Vallfogona de Balaguer, i una de les blogueres més conegudes i seguides a través d'Internet amb més de 7000000 visites al seu blog de receptes. Ara acaba de publicar un nou llibre de receptes "La cocina de Dolorss Mateu", que ja va per la segona edició, i avui en els presenta al programa. Pregunta: llibre "La cocina de Dolors Mateu" aborda receptes: a) de luxe b) casolanes c) totes dues Premi: Un exemplar del llibre "La cocina de Dolorss Mateu">> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Hotal Sport de Falset
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Hotal Sport de Falset

    Viu una tardor diferent al Priorat, envoltat de tradició i encant. Avui a MeteoTaula ens traslladem fins a l'Hostal Sport de Falset per parlar amb la Marta Domènech de les diferents propostes turístiques que ens ofereixen. Tal com ells mateixos diuen, gaudeix dels paisatge, el vi, l'oli i la cultura a través de l'hotel amb més història i serveis de la comarca. Si vols noves propostes per aquesta tardor, no et pots perdre la secció d'aquesta setmana. Pregunta: De quina DO és el vi que s'utilitza per elaborar el pollastre camperol? Premi: Un esmorzar de forquilla per a dues persones a l'Hostal Sport de Falset >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Hostatgeria de Poblet
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Hostatgeria de Poblet

    A MeteoTaula parlem amb en David López, director de l'Hostatgeria, per parlar sobre l'oferta gastronòmica de Poblet i sobre el servei social que fan des de l'hostatgeria, ja que hem de recordar que el servei d'acolliment ha anat sempre molt lligat a les comunitats monàstiques de tradició benedictina, i en èpoques passades, ha tingut fins i tot una funció social. Pregunta: A quina distància es troba del Monestir, l'hostatgeria de Poblet? Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Forn de l'Era Nova de Rupit
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Forn de l'Era Nova de Rupit

    Aquesta setmana MeteoTaula va de forns. Ens acompanya en Miquel Batlle, forner del Forn de l'Era Nova de Rupit per explicar-nos quins són els secrets del seu forn i de la seva cuina tradicional Pregunta: Quin tipus de paret té el forn més tradicional de Rupit? Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Restaurant Cal Xim
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Restaurant Cal Xim

    A MeteoTaula marxem cap a Sant Pau d'Ordal per descobrir el restaurant Cal Xim. Ens acompanyen en Fidel Amigó i la Tona Travé, responsables de cuina de Cal Xim per explicar-nos alguns dels secrets que hi ha darrere dels seus fogons. Pregunta: Quin és l'ingredient local estrella de molts plats de Cal Xim? Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Bodegues Torres
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Bodegues Torres

    Aquesta setmana a Meteomauri us presentem una edició especial on fusionem MeteoEscapades, MeteoAmbient, MeteoTerra i MeteoTaula per entrevistar en Miquel Torres, qui ens parlarà sobre el seu celler, Bodegas Torres. Aquesta setmana a MeteoTaula descobrirem els secrets de Bodegas Torres, i repassarem les diferents D. O. que podem trobar a Bodegas Torres com el D. O. Penedès, D. O. Conca de Barberà i D. O. Priorat. Pregunta: A Catalunya, a més de la D. O. Penedès, on trobem el celler Torres de forma estable? Premi: Un lot de 4 pots de mel monofloral: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - XXIII Festa de l'anxova i 3era Ruta de la Tapa de l'Anxova
    Escolta àudio

    MeteoTaula - XXIII Festa de l'anxova i 3era Ruta de la Tapa de l'Anxova

    Aquest cap de setmana finalitza la XXIII Festa de l'anxova i 3era Ruta de la Tapa de l'Anxova. Per parlar-nos sobre aquesta festa tenim a en Jordi Jacas, propietari i cuiner del Restaurant el Molí de l'Escala que ens explicarà en què consisteix aquesta festa tradicional de l'anxova i amb quines activitats han anat innovant, com per exemple, la Ruta de la Tapa. Pregunta: De quines dues maneres es prepara l'anxova? Premi: Un lot de 4 pots de mel monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol gentilesa de mels alemany>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - I Jornades del pop i l'arròs Sant Carles de la Ràpita - Restaurant Can Batiste
    Escolta àudio

    MeteoTaula - I Jornades del pop i l'arròs Sant Carles de la Ràpita - Restaurant Can Batiste

    A MeteoTaula ens apropem fins a Sant Carles de la Ràpita on descobrim les primeres jornades gastronòmiques del pop i l'arròs. Per parlar-nos de les delícies que ens esperen en aquestes jornades tenim a en Jordi Vidal i a en Joan Enric Vidal cuiner i cap de sala, respectivament, del Restaurant Can Batiste de Sant Carles de la Ràpita Pregunta: A quina localitat es desenvolupen les jornades gastronòmiques del pop?   Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Restaurant El Barquet Tarragona
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Restaurant El Barquet Tarragona

    A MeteoTaula aquesta setmana parlem d'un restaurant amb història, i en aquesta ocasió, la història porta nom propi, el nom de la fundadora del local, la iaia Angeleta. 50 anys després de la inauguració la iaia ja no i és, però si els seus néts que continuen amb la tradició de la cuina tarragonina. Avui parlarem amb David Solé, qui actualment és el cap de cuina i sommelier del restaurant. CONCURS: Com es deia la iaia fundadora del Barquet Tarragona ara fa més de 50 anys.Premi: un lot de quatre pots de mel monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Restaurant Via Veneto
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Restaurant Via Veneto

    Aquesta setmana a Meteotaula parlem d'un dels grans restaurants de la ciutat que compta amb una estrella Michelin, tres sols de la guia Repsol i un 9,5 sobre 10 a Gourmetour, i que des del 1967 es manté com un dels restaurants més cosmopolites de Barcelona. Com no podia ser d'una altra manera, es tracta del Restaurant Via Veneto. I per explicar-nos tots els secrets d'aquest restaurant, que compta amb la seva pròpia història, tenim a Pere Monje, director del restaurant i vigent guanyador del premi nacional de gastronomia al millor director de sala. Pregunta: Salvador Dalí era client habitual del restaurant Via Veneto. Quins collarets curiosos els hi solia penjar al coll de les acompanyants femenines que compartien taula? Premi: un lot de quatre pots de mel monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Hotel Costa Brava de Platja d'Aro
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Hotel Costa Brava de Platja d'Aro

    Avui a MeteoTaula parlem d'un hotel amb encant, situat en primeríssima línia de mar, en un espai idíl·lic, damunt la cala Cal Rovira. Es tracta de l'Hotel Costa Brava de Platja d'Aro, I per explicar-nos tots els detalls comptem amb la presència de la propietària, Carme Hospital. CONCURS: Damunt quina cala se situa l'Hotel Costa Brava?Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany.>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Subhasta del peix de Palamós
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Subhasta del peix de Palamós

    A MeteoTaula ens visita Cristina Mañas, llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Cap de Llotja i Qualitat de la Confraria de Pescadors de Palamós, per parlar-nos de com és el funcionament d'una de les subhastes de peix més famoses de Catalunya, la de la llotja de Palamós. CONCURS: La subhasta de peix de Palamós s'engloba en un espai dedicat a tot aquest món. Com s'anomena? Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany.>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - El Jardí de Parets
    Escolta àudio

    MeteoTaula - El Jardí de Parets

    A MeteoTaula parlem d'un negoci familiar basat en la cuina catalana d'autor, però que en molts aspectes continua mantenint el caire més tradicional de la "cuina de la mare". Estem parlant del Restaurant El Jardí de Parets que tornarà a obrir les seves portes al Setembre per mostrar-nos una nova iniciativa centrada en plats de degustació de tomàquets ecològics i de llavor recuperada. Per parlar-nos de tot això, I moltes coses més tenim a Josep Comas, el cuiner del Restaurant El Jardí. CONCURS: Al Restaurant Jardí de Parets que recuperen en la seva cuina pel que fa al passat? Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany.>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Cal Carter de Mura
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Cal Carter de Mura

    Al 2014 Cal Carter de Mura farà 50 anys i a MeteoTaula volem celebrar aquest aniversari amb antelació perquè pugueu descobrir els secrets d'aquest restaurant familiar situat en un idíl·lic emplaçament, el Parc Natural de St.Llorenç del Munt i l'Obac. Per explicar-nos l'evolució que ha sofert la cuina de Cal Carter ens visita en Jordi Perich (tiet), representant de la cuina més tradicional, i en Jordi Perich (nebot) qui ens mostrarà una cuina més innovadora. CONCURS: A quin Parc Natural es troba Cal Carter de Mura? Premi:Un lotde 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany.>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Préssec d'Ordal
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Préssec d'Ordal

    Des de fa uns anys, cada dissabte i diumenge durant els mesos de juny, juliol i agost, a la plaça de Subirats de Sant Pau d'Ordal, s'hi poden comprar préssecs acabats de collir pels mateixos pagesos que els venen. Amb el seu ofici, aquests pagesos certifiquen la qualitat d'un producte que va directament de l'arbre a casa. Avui a MeteoTaula parlem amb dos d'aquests productors de préssec d'Ordal, en Josep Maria Olivella i en Josep Esteve. CONCURS: A quins municipis trobem el préssec de l'Ordal? Premi: Un lot de 4 pots de mels monoflorals: de romaní, taronger, farigola i espígol, gentilesa de Mels Alemany. >> Envia la teva resposta a meteomauri@catradio.cat