Meteotaula

  • El restaurant Can Mauri, un indret privilegiat
    Escolta àudio

    El restaurant Can Mauri, un indret privilegiat

    Situada a Polinyà trobem un restaurant per a un format més íntim o per a una celebració sota el sostre i dins els murs d'una masia centenària, Can Mauri. Àlex Ruano, cuiner del restaurant, ens mostra l'espai i els secrets de la cuina. Pregunta: De quin segle és la Masia Can Mauri? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig "premium" de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Un nou vi monovarietal de carinyena, l'Heretge, de Scala Dei
    Escolta àudio

    Un nou vi monovarietal de carinyena, l'Heretge, de Scala Dei

    El celler més antic del Priorat, Scala Dei, ha creat l'Heretge, un vi només elaborat amb carinyena molt vella, amb ceps de més de 80 anys. Ricard Rofes, enòleg de Scala Dei, ens presenta aquest vi, ens descriu el seu caràcter i ens explica l'objectiu d'aquesta joia. Pregunta: La varietat de l'Heretge és de garnatxa negra o de carinyena? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

  • La cuina de l'Hostal Buenos Aires
    Escolta àudio

    La cuina de l'Hostal Buenos Aires

    Som a Tremp, en un dels restaurants clàssics i amb més solera, el restaurant de l'Hostal Buenos Aires. Una cuina que ofereix productes de temporada amb plats d'autor. Marina Pàmpols ens mostra la seva carta i el caràcter davant del foc. Pregunta: El restaurant de la Marina s'anomena Buenos Aires o Valparaíso? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Llibre "Cocottes, cazuelas y cacerolas" de Paco Pérez, xef amb 6 estrelles Michelin
    Escolta àudio

    Llibre "Cocottes, cazuelas y cacerolas" de Paco Pérez, xef amb 6 estrelles Michelin

    Aquí teniu un llibre que va més enllà de les receptes tradicionals. Paco Pérez s'endinsa en la cuina de les nostres àvies amb els estris que utilitzaven. És de cuina clàssica, amb la tècnica i els coneixements d'aquest xef reconegut. En Paco Pérez ens descriu què trobarem al seu llibre. Pregunta: Quantes estrelles acumula Paco Pérez a tots els seus restaurants? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torta imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Ens entaulem al restaurant Estimar
    Escolta àudio

    Ens entaulem al restaurant Estimar

    Descobrim l'Estimar, un restaurant on els productes del mar tenen un gran protagonisme, ja que coneixen el peix de mercat des de fa generacions. Rafa Zafra, xef i propietari del restaurant Estimar, ens obre la carta i ens mostra els seus plats. Pregunta: El restaurant Estimar del sevillà Rafa Zafra té un altre local a la capital andalusa? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 g (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torta imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 g, 1 expositor de mel amb fruita seca de 125 g i 2 pots de 150 g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 20 veremes de Turó d'en Mota i el millor vi escumós del país
    Escolta àudio

    20 veremes de Turó d'en Mota i el millor vi escumós del país

    Quines són les diferències en 20 veremes? Com influeix el temps en el calendari de la verema? Ton Mata, enòleg, director general de les caves Recaredo, ens ofereix tots els detalls i ens explica els secrets de per què Turó d'en Mota 2004 va ser escollit el Millor Vi Escumós de Catalunya. Pregunta: Quantes veremes es porten del Turó d'en Mota? Premi: 1 Lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 torta imperial, 1 Estoig de 3 mels monoflorals de 50grams, 1 Expositor de mel amb fruits secs de 125g i 2 pots de 150g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • El celler Mas de Sant Iscle
    Escolta àudio

    El celler Mas de Sant Iscle

    Situat al centre del país trobem una terra d'antigues vinyes que es reivindica amb força, el pla de Bages. Rosa Vilanova, representant del Celler Mas de Sant Iscle, la particularitat d'aquest territori i les varietats que s'hi conreen. Pregunta: Al Celler es conrea una varietat que cap altre celler conrea a la comarca. Quina? Premi: 1 lot de 4 barres de torró de 300 g (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torta imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 g, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Priordei: terra, treball, qualitat i sostenibilitat
    Escolta àudio

    Priordei: terra, treball, qualitat i sostenibilitat

    Parlar del Priorat és parlar de vi, però també d'oli. Aquí trobem un oli d'excel·lent qualitat que vetlla pel territori, pel treball i pel medi ambient, és l'oli Priordei. Jordi Ciuraneta, president d'Agrofoods, l'empresa que comercialitza Priordei, ens mostra el camí per aconseguir aquesta excel·lència. Pregunta: Priordei és un oli de la DO Siurana o de la DO Garrigues? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml, collita primerenca, i una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Torrons i mel Alemany, a taula per festes
    Escolta àudio

    Torrons i mel Alemany, a taula per festes

    És temps de posar sobre la taula els millors productes per compartir amb les persones que estimem. Un dels productes estrella d'aquestes festes són els torrons. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ens explica la temporalitat del producte, ens presenta la desena de torrons que hi elaboren i la qualitat de la matèria primera. Pregunta: A quina vila es fan els torrons i mels Alemany? Premi: 1 Lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 torta imperial, 1 Estoig de 3 mels monoflorals de 50grams, 1 Expositor de mel amb fruits secs de 125g i 2 pots de 150g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Caves Agustí Torelló i Mata  - Premi Vinicultura de Talent Femení 2018
    Escolta àudio

    Caves Agustí Torelló i Mata - Premi Vinicultura de Talent Femení 2018

    La tercera edició dels Premis TALENT FEMENÍ, que es van celebrar divendres, 19 d'octubre, a l'Heretat Sabartés, van atorgar el Premi Vinicultura a Gemma Torelló, per la trajectòria professional i mèrits en la gestió de les caves Agustí Torelló Mata, l'assessorament empresarial i en dret vitivinícola, i la comunicació i promoció del món del cava. Amb ella parlem i ens diu el significat del premi per a ella i per al món del cava Pregunta: El cava estrella de Torelló i Mata com es diu? Premi: Una ampolla de cava Magnum Gran Reserva 2010 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Cérvoles Celler, la relació perfecta entre terra, home i vi
    Escolta àudio

    Cérvoles Celler, la relació perfecta entre terra, home i vi

    Situada al contrafort sud de la plana de Lleida trobem la serra de Llena. Un indret de característiques singulars per al conreu del raïm. Si, a més, hi afegim la manera de treballar la terra, trobem uns resultats excel·lents. Tomàs Cusiné, propietari i enòleg, ens obre les portes del celler i ens explica els secrets per arribar tan lluny. Pregunta: El celler Cérvoles fa servir tècniques biodinàmiques? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torró dur rodó imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 lot de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Formatges Camps aconsegueix la màxima qualificació amb un dels seus formatges
    Escolta àudio

    Formatges Camps aconsegueix la màxima qualificació amb un dels seus formatges

    En gairebé dues dècades, Formatges Camps s'ha convertit en una referència d'un producte artesà elaborat i de gran qualitat. Roger Camps ens explica com s'aconsegueix la màxima qualificació al World Cheese Award. Pregunta: El formatge Crisembert i el Lligat de Cabra van guanyar la màxima qualificació al World Cheese Award. Quina? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g (de romaní i ametlles), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 312 - UDON, un menjar ràpid sinònim de menjar saludable
    Escolta àudio

    312 - UDON, un menjar ràpid sinònim de menjar saludable

    Parlar d'UDON és parlar d'un nou concepte de restauració molt implantat al Japó. Un menjar ràpid però ben saludable i que treballa, sempre que és possible, amb productes de proximitat. Jordi Pascual, cofundador d'UDON, ens explica l'èxit d'aquesta cadena de restaurants, dels seus valors i del que volen transmetre.

  • 311 – Gastroshows, experimenta noves sensacions
    Escolta àudio

    311 – Gastroshows, experimenta noves sensacions

    La fusió entre gastronomia i espectacle té un nom i es diu Gastroshows. Esther Fernández i Marc Grivé, fundadors, ens expliquen el concepte i els tipus d'experiències que ofereixen per tal que sigui una vivència única. Pregunta: Els gastroshows, els podrem gaudir a les Balears o a Catalunya? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 310 – L'oli de la Cooperativa Juncosa
    Escolta àudio

    310 – L'oli de la Cooperativa Juncosa

    Al sud del pla de Lleida trobem a Juncosa de les Garrigues una cultura per l'oli molt marcada. Una dedicació i una tradició per obtenir l'oli verge extra les Cabanes de primera qualitat. Pere Guiu, membre del consell rector i responsable de qualitat del oli de la cooperativa de Juncosa, i Enric Mateu, expresident de la cooperativa de Juncosa, ens en parlen. Pregunta: La primavera passada l'oli de la Cooperativa de Juncosa va guanyar el guardó Gourmet d'or en una ciutat europea. Quina? Premi: 1 Lot amb agredolç de taronger de 250 g. 2 pots de mel de 250 g, (amb gelea i pell de taronja) i 2 pots de mel de 125 g, (de romaní i ametlles) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.