Meteotaula

  • MeteoTaula - Bestial i alimentació
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Bestial i alimentació

    A MeteoTaula tornem a parlar de Bestial, 5è Saló de la Mascota que té lloc a Fira Reus, però en aquesta ocasió ens centrem en l'alimentació dels animals. Avui ens acompanyen Eduard Vicente, director de firaReus i Miriam Rodriguez del Saló de bellesa canina Guau, que ens explicaran moltes curiositats. Pregunta: Què és millor per les nostres mascotes? a) el menjar modern i fet a mida b) el menjar casolà o c) les dues anteriors són correctes? Premi: LOT DE MELS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 pots de mel: de castanyer, farigola, crema d'avellana i mel amb pròpolis ideal pels constipats Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Restaurant Els Casals de Sagàs
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Restaurant Els Casals de Sagàs

    El restaurant Els Casals us ofereix tant plats tradicionals com cuina de nova creació, sempre arrelada al país. És una cuina de terrer, en què la gran majoria dels productes són de la mateixa finca o d'explotacions properes. Això fa que sigui una cuina molt marcada per la temporalitat del producte. Totes aquestes característiques i peculiaritats les explica en Oriol Rovira, xef del Restaurant. Pregunta: Als Casals hi trobarem productes propis conreats o criats a casa? Premi: LOT DE MELS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 pots de mel: de castanyer, farigola, crema d'avellana i mel amb pròpolis ideal pels constipats >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Caves Agustí Torelló
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Caves Agustí Torelló

    Avui a MeteoTaula tenim un convidat d'excepció, parlarem amb Agustí Torelló Mata, President de les Caves Torelló Mata i fundador de la Confraria del Cava de Sant Sadurní que parlarà sense embuts, sobre el mercat actual i el futur del vi català. Pregunta: Quina és la capital del cava?Premi: Estoig amb 1 ampolla de cava rosat Trepat, gentilesa de Caves Agustí Torelló Mata >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Masia Rovira
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Masia Rovira

    A MeteoTaula parlem amb Pilar Bielsa, propietària de la Masia Turisme Rural sobre els diferents productes i plats que podem tastar en el seu establiment. A més podem arrodonir la jornada allotjant-nos en una de les seves fantàstiques habitacions. Pregunta: A la masia ens hi podem allotjar, menjar d'alló més bé i a més a més acostar-nos cap al vessant més cultural anomenat? Premi: LOT DE MELS, gentilesa de Mels Alemany. Amb mel de castanyer, de farigola, de crema d'avellana i mel amb pròpolis ideal pels constipats >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Guia de vins de Catalunya 2014
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Guia de vins de Catalunya 2014

    A MeteoTaula parlem de la guia de vins de Catalunya 2014 amb els seus autors en Jordi Alcover i la Sílvia Naranjo. Amb aquesta guia descobrirem tots els detalls i secrets dels nostres vins. Pregunta: Quina és la xifra de vins tastats a la Guia 2014? No demanem la xifra exacte.Premi: Un exemplar de La Guia de vins de Catalunya 2014 >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Restaurant La Cava de Tàrrega
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Restaurant La Cava de Tàrrega

    A Meteotaula parlem del Restaurant La Cava de Tàrrega que forma part de Fogons de Forès. Per parlar-nos d'aquest restaurant comptem amb la presència d'en Jordi Marimon, qui porta la direcció i gestió de Fogons de Forès, i l'Albert Marimon, com a responsable gastronòmic de Fogons de Forès. Pregunta: Podem menjar amb tapes al restaurant La Cava? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - TastaSport2014
    Escolta àudio

    MeteoTaula - TastaSport2014

    A l'Hotel-Hostal Sport segueixen promovent l'enoturisme i la cultura de vi català. Per això engeguen un nou cicle de tastos #tastasport2014, on cada mes descobrirem les peculiaritats dels vins d'una denominació d'origen diferent, començant el dissabte dia 25 de gener per la DO Terra Alta. De tot això ens parlarà la Marta Domènech, gerent de l'Hotel-Hostal Sport de Falset Pregunta: La DO Penedès és la més extensa del país. La segona però quina és?Premi: Una nit a l'Hotel-Hostal Sport amb esmorzar + tast de vi #tastasport2014>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Restaurant Pitarra
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Restaurant Pitarra

    Avui parlem d'una restaurant amb història. Es tracta de la història de Frederic Soler, més conegut com a Pitarra, qui va assentar les bases del teatre català. En ple casc antic de Barcelona trobem des de 1980 el Restaurant Pitarra, un petit homenatge culinari al poeta i dramaturg. En Marc Roig, copropietari i cap de cuina del Restaurant Pitarra de Barcelona, ens acompanya per parlar-nos de la seva cuina tradicional catalana. Pregunta: Abans de Restaurant Pitarra com se'n deia? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - El tast dels Nassos
    Escolta àudio

    MeteoTaula - El tast dels Nassos

    Recaredo fa 10 anys i a Meteotaula ho volem celebrar com es mereixen. Per aquesta raó hem convidat a en Ton Mata, director general de Recaredo i a en Jofre Tarrida, Nas d'Or 2013 i la Montse Velasco, Nas d'Or 2011 per què ens expliquin en que consisteix el Tast dels Nassos. Pregunta: Quin aniversari celebra Recaredo amb el el Tast de Nassos? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g>> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Cooperativa Social l'Olivera
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Cooperativa Social l'Olivera

    A MeteoTaula parlem amb Pau Moragas, responsable de camp i membre de l'equip directiu de la Cooperativa L'Olivera que ens explicarà les diferents iniciatives que es porten a terme des de la Cooperativa. Perquè a l'Olivera cultiven vinyes i oliveres i elaboren els vins i olis cercant d'expressar d'allà on vénen, un origen: una terra i una gent que ho interpreta al darrere. En definitiva, des de Cooperativa l'Olivera consideren que la dimensió social i l'economia productiva poden anar de la mà. Pregunta: La Cooperativa l'Olivera, fa vins i olis, però no de forma convencional com altres empreses. Quin eix o columna vertebral mou aquesta cooperativa?Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Mels i Torrons Alemany
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Mels i Torrons Alemany

    Avui tenim un meteotaula ben nadalenc, parlem amb Ferran Alemany, Gerent de Mels i Torrons Alemany per parlar dels diferents productes que ens presenten per aquesta época familiar. Pregunta: A quina comarca es fabrica el Torró Alemany? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Mercat de nadal de vins i caves al MEAM
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Mercat de nadal de vins i caves al MEAM

    Després de l'èxit de les fires Degusta Empordà i Degusta Priorat, arriba el primer Mercat de Nadal que tindrà lloc al Museu Europeu d'Art Modern de Barcelona, dissabte 14 de desembre de 2013. Ens acompanya la Mar Andreu, responsable de vidirecte.cat per explicar-nos tots els detalls d'aquest primer mercat de vins i caves. Pregunta: Per quants intermediaris passa el vi comercialitzat per Vidirecte? Premi: LOT DE CAVES, gentilesa de Vidirecte.cat Terra de Marca Brut Nature (Caves Terra de Marca),Grimau Brut (Caves Grimau), Mont Charell Brut Nature Premium Cuvée (Castelo de Pedregosa) >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Projecte Mas Arbuset
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Projecte Mas Arbuset

    A MeteoTaula gaudim del vi de la mà de l'enòleg Miquel Palau, qui ens explica el seu projecte sobre la recuperació del vi que porta a terme en el Celler Abadal. Pregunta: Què recupera el projecte Mas Arbuset? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g.

  • MeteoTaula - Boscos
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Boscos

    Avui fusionem seccions per parlar de Boscos. No us podeu perdre la taula rodona amb Antoni Trasobares, Director General del Medi Natural i Biodiversitat; Rossend Castelló, President del Consorci forestal de Catalunya; Paco Cano, President de l'Associació de professionals forestals de Catalunya; Marc Castellnou, President de la Fundació Pau Costa i Cap de l'àrea GRAF dels Bombers de la Generalitat; Jordi Vayreda Investigador del CREAF, i el nostre col·laborador en José Luis Gallego, periodista ambiental. Pregunta: El ciment avança al país. Els boscos estan creixent o disminuint? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula - Hostal de Pinós
    Escolta àudio

    MeteoTaula - Hostal de Pinós

    A MeteoTaula ens desplacem a Vall del Llobregós per visitar l'Hostal de Pinós i gaudir així, de les millors vistes del país. Parlarem de l'Hostal més antic de Catalunya, obert ininterrumpudament des del 1524 i descobrirem els seus secrets de la mà de Mònica Segués i Jordi Casellas, propietaris de L'Hostal de Pinós. Pregunta: Quin any obre les seves portes al públic L'Hostal de Pinós? Premi: LOT TORRONS, gentilesa de Mels Alemany. Amb 4 barres de torró de 300g, 1 pot de mel de taronger amb pell de taronja 250g i 1 pot de mel amb crema d'avellana 250g >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat