Meteotaula

  • MeteoTaula 202 -  Temps d'arròs, al camp i al plat
    Escolta àudio

    MeteoTaula 202 - Temps d'arròs, al camp i al plat

    Quan queda ben poc per acabar la collita d'arròs i és hora de fer un primer balanç. Parlem de l'arròs des de dos punts de vista: des del camp amb Jordi Margalef, pagès i productor de "Lo nostre arròs"; i des del plat amb el cuiner Jordi Vidal, del restaurant Can Batiste de Sant Carles de la Ràpita. Com us agrada l'arròs? Quina varietat utilitzeu per cuinar? Pregunta: Cal reposar l'arròs a la paella abans de servir-lo, quant de temps aproximadament? Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  • MeteoTaula 201 - "Tapes i aperitius amb bolets"
    Escolta àudio

    MeteoTaula 201 - "Tapes i aperitius amb bolets"

    És època de caçar, tastar i menjar bolets. "Tapes i aperitius amb bolets" és un llibre de Carlos Robafum amb una setantena de receptes fàcils i senzilles de fer, sense elaboració magistral. Carlos ens explica el que podem fer amb els bolets que podem trobar a casa nostra. Segur que salivareu. Pregunta: Carlos Janer té un pseudònim, que és com signa el seu llibre. Quin és? Premi: Un llibre de "Tapes i aperitius amb bolets", de Carlos Robafum, gentilesa de Cossetània Edicions, i una ampolla de 250 ml d'oli d'oliva verge extra, macerat amb all, gentilesa de PriorDei de Margalef de Montsant >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 200 - Celler Jané Ventura, més de 100 anys d'història
    Escolta àudio

    MeteoTaula 200 - Celler Jané Ventura, més de 100 anys d'història

    Avui reben un celler amb més de 100 anys d'història, el Celler Jané Ventura. El seu propietari Gerard Jané ens presenta les característiques del vi i cava conreats en un paisatge rústic com és el Penedès i el Garraf. Us convidem a descobrir dos vins especials que només trobareu en aquesta terra amb noms i cognoms i fem un tats de Finca Els Camps Macabeu per sentir els detalls d'aquest vi del 2013. Pregunta: A Jané Ventura és conrea una varietat de raïm minoritària amb nom d'una població del Garraf. Quina? Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment mes proper al vostre domicili. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 199 - Verema 2016 amb Agustí Torelló Mata
    Escolta àudio

    MeteoTaula 199 - Verema 2016 amb Agustí Torelló Mata

    Ens acompanyen Gemma Torelló i Àlex Torelló, responsables d'Agustí Torelló Mata, per tractar la verema d'aquest any. Ens explicaran quines són les expectatives de la collita, la qualitat del most i les conseqüències d'aquesta calor de setembre sobre la producció. (Foto: Angelina Llop) Pregunta: La collita d'aquest any tindrà una qualitat bona o dolenta? Premi: 1 ampolla de cava brut reserva + invitació per la Festa de la Verema del dia 1 d'octubre >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 198- Sopars amb estrelles
    Escolta àudio

    MeteoTaula 198- Sopars amb estrelles

    Ens acompanya Jordi Aloy, Tècnic de l'Àrea de Recerca i Coneixement de l'Obra Social de "la Caixa" per abastar aquest esdeveniment que s'organitza en un mirador privilegiat de la capital comtal. Pregunta: El sopar de les Estrelles es fa a l'observatori del Montsec o a l'observatori Fabra? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 197 - Restaurant La Reineta de Reus
    Escolta àudio

    MeteoTaula 197 - Restaurant La Reineta de Reus

    Ens acompanya Gina Iscla, propietària del Restaurant La Reineta, al cor de la capital del Baix Camp, en què ha aconseguit entrar a la prestigiosa Guia Michelin amb dues forquilles i la qualificació de "bon standing" pel que fa a l'ambientació del local. Pregunta: A La Reineta, el pa es fa a la casa? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 196- Restaurant "Can Bosch" de Cambrils
    Escolta àudio

    MeteoTaula 196- Restaurant "Can Bosch" de Cambrils

    Ens acompanya Arnau Bosch cap de cuina del Restaurant Can Bosch de Cambrils, un negoci familiar de tres generacions que havia estat un bar de pescadors. Cap als anys 80, els seus pares ho van transformant en restaurant i 4 anys més tard van aconseguir la estrella Michelín. Des d'aleshores, han anat ampliant i millorant aquest establiment fins a convertir-lo en una referència. Combinació equilibrada de peix i productes de l'hort tractats amb tradició culinària i alhora renovació. Voleu saber-ne més? Pregunta: Quin és l'origen de Can Bosch de Cambrils? Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 195-  Cooperativa Cadí- 100 anys transformant la llet i cohesionant el territori
    Escolta àudio

    MeteoTaula 195- Cooperativa Cadí- 100 anys transformant la llet i cohesionant el territori

    Ens acompanya en Josep Balcells, director tècnic d'aquesta cooperativa puntal situada al bell mig del Pirineu, dins la comarca de l'Alt Urgell. Fundada el 1915, va ser la primera del sector lleter en formar-se a l'estat espanyol i l'inici d'un projecte socioeconòmic de reestructuració de la pagesia urgellenca. Parlem de la llet com a veritable motor de transformació i de Cadí com el paradigma d'un model d'activitat agrària amb perspectives de futur, que permet arrelar la gent al seu territori, marcat per un envelliment de la població, per l'èxode de gent jove i per una ruralitat extraordinària. Pregunta: Quin aniversari va complir l'any passat la cooperativa? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 194 - Restaurant El Cigró d'Or: especialistes en llegums
    Escolta àudio

    MeteoTaula 194 - Restaurant El Cigró d'Or: especialistes en llegums

    Tenim amb nosaltres Oriol Llavina, propietari del restaurant El Cigró d'Or, de Vilafranca del Penedès, per parlar una estona sobre el seu restaurant, amb aquest nom tan peculiar. Ens explica quins són els seus plats estrella i els avantatges nutritius dels llegums en la dieta mediterrània. Pregunta: El Cigró d'Or està especialitzat en llegums o en peix a l'estil oriental? Premi: Lot amb cinc pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 193- Vi l'Agnet: Garnatxa autòctona del Priorat!
    Escolta àudio

    MeteoTaula 193- Vi l'Agnet: Garnatxa autòctona del Priorat!

    Ens acompanya Damià Fàbrega, responsable d'enoturisme de la Vinícola del Priorat, per parlar del Vi l'Agnet. Es tracta d'un vi jove, elaborat amb les varietats negres autòctones del Priorat que potencia una estructura moderna del vi. Quines són les seves peculiaritats que destaquen i amb quins menjars combina bé? Pregunta: Quina garnatxa trobarem al Vi l'Agnet? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 192- Caves Recaredo: 3a generació transformant vinyes
    Escolta àudio

    MeteoTaula 192- Caves Recaredo: 3a generació transformant vinyes

    Ens acompanya en Ton Mata, de la tercera generació de la família Recaredo i enòleg de la casa, per tenir una conversa distesa i pedagògica sobre enologia aplicada a la seva experiència laboral i projecte com el que estan tirant endavant a l'Alt Penedès. Ens explica com tracten les seves vinyes, com són els seus productes i parlem del seu cava estrella: Reserva Particular! Es tracta d'un cava de terrer que neix a les vinyes situades al coster del riu Bitlles, a l'Alt Penedès, sense sucres afegits. Ens expliquen que la seva filosofia de fer els caves és 'Brut Nature', perquè volen mostrar el paisatge, el clima i la relació de l'home i el territori sense cap mena d'interferència o maquillatge. Pregunta: Quines varietats i en quin percentatge componen Reserva Particular 2005? Premi: LOT amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 190 - Cervesa Poch's: essència volcànica de la Garrotxa
    Escolta àudio

    MeteoTaula 190 - Cervesa Poch's: essència volcànica de la Garrotxa

    Cervesa del Montseny, de la Baixa Segarra... i avui toca de la Garrotxa. Ens acompanya Francesc Casaponsa, elaborador de cervesa Poch's a Castellfollit de la Roca. Sabíeu que es tracta d'una de les millors cerveses negres artesanes europees? De fet, al març van aconseguir una medalla d'or a la Craft Beer Cup d'Irlanda amb una de les seves produccions. Quins són els secrets per tenir una de les millors cerveses negres de tot el continent europeu? La litologia i el substrat volcànic segur que hi tenen un paper condicionant. Pregunta: L'any 2015, una cervesa Poch's amb nom volcànic va rebre una medalla d'or en el concurs irlandès més prestigiós. Quina? Premi: lot amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 190 - Ous de Calaf: tercera generació criant gallines
    Escolta àudio

    MeteoTaula 190 - Ous de Calaf: tercera generació criant gallines

    Ens acompanya Xavier Frauca, criador de gallines i productor d'ous a la capital natural de l'Alta Anoia o la Segarra Calafina. La família Frauca fa més de tres generacions que produeix ous dins del sector primari català. En Xavier ens explica l'evolució del seu negoci i el valor afegit dels seus ous. Se'n valora la frescor i la qualitat gràcies a l'alimentació natural de les seves gallines, basada en cereals conreats als seus propis camps. Ens parla del concepte d'"ous camperos", del seu mercat de distribució, de sostenibilitat i de mesures sanitàries que tenen per fer-ne la producció. Pregunta: Hi ha alguna diferència nutritiva entre els ous blancs i els rossos? Premi: Lot amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 189-Buil & Giné: un dels millors cellers del món!
    Escolta àudio

    MeteoTaula 189-Buil & Giné: un dels millors cellers del món!

    En aquesta edició de la taula ens volem fer ressò d'una notícia important que posa en relleu moltes "excel·lències" que tenim a Catalunya i no ens ho creiem gaire. Una prestigiosa revista enològica nord-americana ha considerat aquest celler del Priorat com un dels millors del món. Per abordar aquesta qüestió, ens acompanya en Xavi Buil, gerent i propietari d'aquesta joia a les comarques de Tarragona. Pregunta: Quina revista ha guardonat el celler Buil&Giné? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat

  • MeteoTaula 188- Restaurant L'Esparver: cuina mediterrània amb acurada elaboració!
    Escolta àudio

    MeteoTaula 188- Restaurant L'Esparver: cuina mediterrània amb acurada elaboració!

    Ens desplacem fins a les faldes de la Mussara, on s'ubica Vilaplana, un municipi amb poc més de 600 habitants i una perla gastronòmica que us acostem. L'Oriol Vilella és el propietari d'aquest restaurant, caracteritzat per tenir cuina mediterrània de mercat amb productes de temporada. Uns plats elaborats, curosos i d'autor que esdevenen les delícies dels seus clients. Quins són els plats estrella? Com oscil·len els preus dels menús i la carta? Pregunta: el restaurant L'Esparver es troba a l'Alt o al Baix Camp? Premi: LOT de primavera, amb 5 pots de Mel de 250 grams, de romaní, pell de taronja, gelea, ametlles i taronger, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat