MeteoNeu

 • "Caçant la nevada", jornada divulgativa de muntanya i neu
  Escolta àudio

  "Caçant la nevada", jornada divulgativa de muntanya i neu

  Descobreix els secrets més desconeguts sobre la neu, les allaus i la meteorologia de muntanya hivernal dins la jornada "Caçant la nevada" a la Vall de Núria. Entrevistem Albert de Gràcia, fundador de MeteoPirineus Catalans i organitzador, que ens ho explicarà tot sobre la jornada. Pregunta: Com podrem arribar a caçar la nevada al Santuari de Núria a banda de caminant? Premi: Dues entrades per a la trobada de meteo i muntanya de "Caçant la nevada" que es farà el 23 de març a la Vall de Núria, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Federació Catalana d'esports d'hivern: projecte i futur
  Escolta àudio

  Federació Catalana d'esports d'hivern: projecte i futur

  Obrim les portes de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern de la mà d'Òscar Cruz, president. Amb ell veurem la temporalitat, les funcions i el projectes que duen a terme per promocionar l'esport d'hivern a títol competitiu. Bernat Baylina ens porta l'actualitat de les pistes del Pallars. Pregunta: La FCEH també engloba l'hoquei sobre gel? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Guils Fontanera, el balcó de la Cerdanya
  Escolta àudio

  Guils Fontanera, el balcó de la Cerdanya

  A pocs quilòmetres de Puigcerdà, a cotes entre 1.900 i 2.100 metres, trobem una pista d'esquí integrada amb la natura, Guils Fontanera. Una estació que ha diversificat el seu producte amb un ampli circuit per a raquetes de neu. Josep Martínez, director de l'estació, ens guia per l'estació. Pregunta: A mitjans de febrer es va celebrar una tradicional prova a l'estació de Guils. Quina? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Remuntadors i telefèrics, un transport segur
  Escolta àudio

  Remuntadors i telefèrics, un transport segur

  Quan anem a pistes utilitzem els telecadires, els remuntadors d'arrossegament i els telecabines, però que hi ha darrere d'aquestes instal·lacions? Parlem amb Eduard Bretcha, director tècnic de Telefericos y Nieve, que ens fa una radiografia d'aquests elements bàsics per a les estacions d'esquí. Pregunta: Per provar una telecadira hi posem "dummies" o sacs? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí –per hidratar les pells de foca–, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquí nòrdic a Lles i un paradís per a les raquetes
  Escolta àudio

  L'esquí nòrdic a Lles i un paradís per a les raquetes

  L'estació d'esquí nòrdic de Lles es troba en una balconada cap a la serralada del Cadí. Un indret únic per a la pràctica de l'esquí de fons i per a les raquetes de neu. Ramón Sellés, director de l'estació, ens mostra les possibilitats que ens ofereix aquesta estació de Lles. Pregunta: Lles va poder obrir l'1 de novembre? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, que es pot triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un joc de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquí nòrdic a Sant Joan de l'Erm
  Escolta àudio

  Esquí nòrdic a Sant Joan de l'Erm

  Anem a fer esquí de fons a l'estació de Sant Joan de l'Erm, situada a la capçalera de la conca de Castellbò. Amb gruixos envejables, es troba en un moment dolç de la temporada. Miquel Prat, director de Sant Joan de l'Erm, ens presenta les singularitats d'aquest indret del país i de les possibilitats que ens ofereix l'estació. Pregunta: Com es diu el refugi que hi ha a Sant Joan de l'Erm? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé, triar un "pack" de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tavascan, una petita gran estació d'esquí
  Escolta àudio

  Tavascan, una petita gran estació d'esquí

  Anem cap a l'extrem nord de la Vall de Cardós, a l'estació d'esquí de Tavascan. Entrevistem Víctor Perisé, que ens donarà detalls de l'estat de les pistes i la valoració de la temporada. Pregunta: Com neva més a Tavascan: amb vent de l'oest o del nord-oest? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Grans nevades i allaus amb tot un expert
  Escolta àudio

  Grans nevades i allaus amb tot un expert

  Les grans nevades de les darreres hores amb gruixos espectaculars al Pirineu i les ventades posteriors ha redistribuït la neu i hi ha zones molt sensibles a les allaus. Parlem amb tot un expert, Jordi Gavaldà, Geòleg i responsable del Centre de Lauegi del Conselh Generau d'Aran, que ens explicarà l'evolució de la neu i dels perill que amaga. Pregunta: La neu més freda i més seca, quin tipus d'allau pot desencadenar? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pac de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tuixent – la Vansa, oberta a l'espera de més nevades
  Escolta àudio

  Tuixent – la Vansa, oberta a l'espera de més nevades

  Tuixent – la Vansa va ser la primera estació d'esquí nòrdic que va obrir portes. Però, l'ha tancat algú per manca de neu? Albert Nadal, director de l'estació, ens dona la resposta i ens explica la situació sota el domini de l'anticicló i com espera les properes nevades. Pregunta: Des de l'1 de novembre, Tuixent- la Vansa ha hagut de tancar algun dia per manca de neu? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent- la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Fotografia i muntanya amb Jaume Altadill
  Escolta àudio

  Fotografia i muntanya amb Jaume Altadill

  Alpinista de mena, Jaume Altadill ha fusionat muntanya i fotografia, que s'han materialitzat en documentals premiats, i les fotografies s'han publicat molt més enllà de les revistes de muntanya. Ell ens explica la unió d'aquests dos mons. Pregunta: Jaume Altadill ha pujat muntanyes a 4 o a 5 continents? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de snowboard, o bé triar un "pack" de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquí a la Molina, novetats de la temporada
  Escolta àudio

  Esquí a la Molina, novetats de la temporada

  La nova temporada va arrencar magníficament per a les pistes d'esquí del Pirineu oriental. Amb Marta Viver, cap comercial i de màrqueting de la Molina, sabrem l'estat actual i les grans novetats de la temporada. Pregunta: Quina és la pista més "fosca" de La Molina? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Baqueira, la gran estació del Pirineu
  Escolta àudio

  Baqueira, la gran estació del Pirineu

  L'estació d'esquí de la Vall d'Aran, Baqueira-Beret, presenta grans novetats aquesta temporada. Una les més importants és que augmenten els quilòmetres de diversió. Pep Albós, responsable de màrqueting de Baqueira, ens amplia el ventall de novetats. Pregunta: A quina cota de Beret hi ha l'aparcament de l'estació? La 1.500 o la 1.900? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Masella, la primera estació a obrir la temporada d'esquí
  Escolta àudio

  Masella, la primera estació a obrir la temporada d'esquí

  L'estació d'Esquí de Masella va ser la primera a obrir la temporada amb les bones nevades dels últims dies d'octubre. Per parlar-nos d'aquest inici de temporada entrevistem Xavier Nolla, director de Masella, que presenta les novetats de la temporada. Pregunta: Masella va obrir les portes el dia 1 de desembre o l'1 de novembre? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé triar un "pack" de ceres sòlides amb una mostra per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Boí-Taüll, l'esquí a la vall del romànic
  Escolta àudio

  Boí-Taüll, l'esquí a la vall del romànic

  La temporada de neu va arrencar magníficament amb nevades primerenques que han permès a les estacions d'esquí obrir pistes. A Boí-Taüll, la nevada de les darreres hores fa augmentar les expectatives de cara al Nadal. Andreu Belilla, responsable de qualitat de Boí-Taüll, ens explica l'estat actual de l'estació i les novetats de la temporada. Pregunta: Boí-Taüll va obrir l'1 de desembre o l'1 de novembre? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquiar amb ceres ecològiques Nzero, sense derivats del petroli
  Escolta àudio

  Esquiar amb ceres ecològiques Nzero, sense derivats del petroli

  Saps que quan esquies deixes un rastre de parafina que queda a la natura i la contamina? Per un bon lliscament per la neu cal tenir encerats els esquís, però no amb qualsevol cera. Una empresa catalana elabora ceres ecològiques, sense derivats del petroli, és l'empresa Nzero. Unes ceres que subministren a equips tan potents com l'Escola Suïssa d'Esquí. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World i responsable de la marca NZERO, ens comenta la importància de les ceres ecològiques, els tipus i per a quines temperatures. Pregunta: La cera ecològica porta derivats vegetals o procedents dels hidrocarburs? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.