MeteoMar M. Vizcarro

  • MeteoMar + Meteotemps 235 – La pesca a Catalunya amb el màxim representant polític
    Escolta àudio

    MeteoMar + Meteotemps 235 – La pesca a Catalunya amb el màxim representant polític

    Un cop més, Catalunya és capdavantera amb l'aplicació de noves estratègies normatives per a la gestió de la pesca, en línia amb els països més avançats. Dos pesos pesants ens en parlen: Mario Vizcarro, col·laborador del programa, i Sergi Tudela, director general de Pesca i Afers Marítims. Pregunta: Sergi Tudela, entre el 2001 i el 2015, va dirigir el programa de pesca del Fons Mundial per a la Natura (WWF) en un mar. Quin? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní i taronger i 1 pot de pol·len de 125 grams, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 234 – La gamba del Barça
    Escolta àudio

    MeteoMar 234 – La gamba del Barça

    Tenim una gamba a Catalunya que s'anomena "gamba del Barça". Mario Vizcarro ens explica d'on ve aquest nom i com es diu realment. També ens explicarà on viu, com es pesca i el valor culinari que té. És una gamba que es pela amb facilitat. Pregunta: Perquè en diem "gamba del Barça"? Premi: dos pots de fumet artesanal gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 233 - L'espectacle Pescaplàstik
    Escolta àudio

    MeteoMar 233 - L'espectacle Pescaplàstik

    Aquí teniu un espectacle ben singular que pretén conscienciar dels perills de llançar plàstics i deixalles al mar. Salva Manera, pallasso i pescador, ens explica els motius que el van motivar a muntar aquest espectacle i quina és l'acollida de la canalla. Pregunta: Salva Manera és de Vilanova i la Geltrú o del Port de la Selva? Premi: Lot amb 4 pots de mel de 250 grams de pell de taronja, avellana, romaní, taronger i 1 pot de pol·len de 125 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoEscapades + MeteoMar 231  - El Museu de la Pesca de Palamós
    Escolta àudio

    MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós

    Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya? Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  • MeteoMar 229 – Els nostres cetacis, quan i on es veuen més
    Escolta àudio

    MeteoMar 229 – Els nostres cetacis, quan i on es veuen més

    Comença la temporada de balenes a la costa mediterrània: el primer rorqual comú del 2017 es va veure a finals de març davant de la costa de Cambrils. L'Associació Edmaktub desenvolupa el Projecte Rorqual, que el 2017 compleix la seva quarta temporada consecutiva, amb sortides diàries per a l'albirament i recollida de mostres durant els mesos de març, abril i maig. Eduard Degollada, doctor de veterinària i president de l'entitat, ens explica l'estat actual dels cetacis al Mediterrani. Pregunta: Edmaktub es dedica a l'estudi dels...? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat amb la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 228 - Peix de temporada: la maire o la mare del lluç
    Escolta àudio

    MeteoMar 228 - Peix de temporada: la maire o la mare del lluç

    Potser el coneixes amb els noms de bacallaret, abadeget, lluça o llúcera. Mario Vizcarro ens descriu aquest peix, el paper que ha tingut històricament i on es troba, i ens donarà uns quants consells culinaris. Pregunta: És veritat que és la mare del lluç? Premi: 1 ampolla de vi Xic Vermell elaborat amb la varietat xarel·lo vermell. Cultiu ecològic i collit a mà, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 224 – El congre, un peix poc conegut
    Escolta àudio

    MeteoMar 224 – El congre, un peix poc conegut

    Si els peixos vius solen ser bonics, el congre n'és l'excepció. És ben lleig. De color gris més o menys clar i amb una mena de llac que n'impregna tota la pell, com una anguila. Mario Vizcarro ens n'explica les característiques i la importància en la cuina japonesa. Pregunta: El congre és peix blau? Premi: Una ampolla de cava brut gran reserva, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 223 – És temporada de la Galera
    Escolta àudio

    MeteoMar 223 – És temporada de la Galera

    La galera és un crustaci que té cada cop més importància a les llotges. Ara que n'és temporada és quan és més bona. Mario Vizcarro ens explica com va la campanya d'aquest any i quin valor gastronòmic ha assolit el crustaci. Les Terres de l'Ebre estan a la part final de les Jornades Gastronòmiques de la Galera. Acosteu-vos-hi. Pregunta: De quin color són els ous de les galeres? Premi: 1 ampolla de cava Brut Gran Reserva, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

  • MeteoMar 221 - Després de la tempesta, com va la pesca?
    Escolta àudio

    MeteoMar 221 - Després de la tempesta, com va la pesca?

    L'hivern és temps de tempestes, unes més fortes que altres, però, quan aquestes tenen certa intensitat, la seva afectació al sector pesquer és elevada. Mario Vizcarro ens diu quin són els aspectes positius i negatius sobre les captures, les xarxes i la regeneració de les platges. Pregunta: és bona l'aigua dolça a la mar? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 220 - Els Grups d'Acció Local pesquers
    Escolta àudio

    MeteoMar 220 - Els Grups d'Acció Local pesquers

    Reunim dos Grups d'Acció Local (GAL) de pesca, la Costa Brava i les Terres de l'Ebre, per parlar de les estratègies de desenvolupament durant els propers anys. Una economia pesquera important en el PIB de la zona. Toni Abad i Eusebio Rosales, president dels GAL, ens ho expliquem. Pregunta: Quants GAL hi ha a Catalunya? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% trepat, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 215 – La feina dels xarxaires o armadors de xarxes
    Escolta àudio

    MeteoMar 215 – La feina dels xarxaires o armadors de xarxes

    Heu sentit alguna vegada parlar dels xarxaires? Mario Vizcarro ens acosta aquesta feina desconeguda, però de vital importància per als pescadors, i la seva situació en el segle XXI. Pregunta: Com es compten les parts? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 214 – Els peixos per fer un bon fumet
    Escolta àudio

    MeteoMar 214 – Els peixos per fer un bon fumet

    Quins peixos són el més bons per fer un bon fumet? Entrem en territori Vizcarro. En Mario ens ho dirà i ens donarà uns quants consells culinaris perquè el fumet surti exquisit. Un fumet que podreu utilitzar de base per a altres plats. L'èxit d'un bon plat ve de la mà d'un gran fumet. Pregunta: És bona la rajada per fer fumet? Premi: 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, criança de cinc anys a l'ampolla, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 213 – Ara per festes, aprenem a netejar el peix
    Escolta àudio

    MeteoMar 213 – Ara per festes, aprenem a netejar el peix

    Mario Vizcarro ens ha fet descobrir nombrosos peixos, la problemàtica de les espècies invasores, l'estat de la pesca al segle XXI, i ara que som en temps de festes i que volem el peix de millor qualitat de quilòmetre zero, aprendrem a netejar-lo tenim en compte cinc punts. Pregunta: Amb la presència de l'anisakis, és millor congelar el peix? Premi: 1 ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, criança de cinc anys a l'ampolla, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 212 – El peix amb més noms: juriola, rafet, cavet, lluerna,...
    Escolta àudio

    MeteoMar 212 – El peix amb més noms: juriola, rafet, cavet, lluerna,...

    És un peix ben particular, per les aletes i perquè és, potser, el que més noms té al nostre país segons on el compreu, amb més de deu maneres d'anomenar-lo. El coneixeu? Amb quin nom? Mario Vizcarro ens explica com és, on viu i, sobretot, com cuinar-lo. Pregunta: Quina característica morfològica té darrere del cap? Premi: 1 ampolla de cava brut nature gran reserva, criança de 5 anys a l'ampolla, gentilesa de Caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • MeteoMar 208 – Regulació pesquera del peix espasa
    Escolta àudio

    MeteoMar 208 – Regulació pesquera del peix espasa

    El peix espasa, també anomenat emperador, es troba en perill segons estadístiques pesqueres. Mario Vizcarro ens posa en context la situació del peix espasa, les possibles solucions i quins són els trets característics d'aquest peix tan singular. Pregunta: És perillós menjar peix espasa pel metalls pesants? Premi: 1 ampolla de vi blanc ecològic APTIÀ. Un macabeu fermentat en barrica, amb dos anys de criança, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.