MeteoMar M. Vizcarro

 • 311 – El cranc blau, què cal fer?
  Escolta àudio

  311 – El cranc blau, què cal fer?

  Fa dos anys, el setembre del 2016, us vam presentar la novetat de la comercialització del cranc blau del delta de l'Ebre. La seva velocitat de colonització, la seva comercialització i la problemàtica, amb Mario Vizcarro. Pregunta: Quina és la millor època per menjar-ne? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 310 – Guardó a les millors pràctiques a la pesca de petita escala
  Escolta àudio

  310 – Guardó a les millors pràctiques a la pesca de petita escala

  Mario Vizcarro: "L'orgull de rebre el premi a les millors pràctiques de la pesca de petita escala." Fa poques setmanes es va celebrar, a Malta, la Conferència de Pesca Sostenible de Petita Escala al Mediterrani i el mar Negre. Mario ens explica aquesta trobada entre les grans administracions europees i els pescadors d'arts menors i de resultat positiu. Pregunta: Què entèn la Comissió Europea per pesca a petita escala? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 307 – El pop de roca o pop roquer
  Escolta àudio

  307 – El pop de roca o pop roquer

  Anem cap als fons rocosos per saber més coses d'una espècie solitària, el pop de roca. Ara és temporada del pop i Mario Vizcarro ens ensenya els secrets i les qualitats d'aquest cefalòpode. Pregunta: Quina és la talla mínima per al pop roquer? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 306 – El sorell, un peix amb gust excel·lent
  Escolta àudio

  MeteoMar 306 – El sorell, un peix amb gust excel·lent

  Us presentem un peix de temporada, el sorrell. Un peix blau que té les tres B: bo, bonic i barat. Té un gran valor nutritiu, de gust fi, de preu econòmic i de gran qualitat, per ser de temporada. Mario Vizcarro ens descriu on és, com es pesca i ens dona consells gastronòmics. Pregunta: Com s'anomena el sorell petit i fregit? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada
  Escolta àudio

  MeteoMar 302 – La sardina, recta final de la temporada

  La sardina és dels pocs peixos que arreu del país rep el mateix nom. Mario Vizcarro ens explica com ha anat la temporada, quina evolució s'espera amb l'escalfament del planeta i l'impacte de l'home. També sabrem com es pesquen i com s'han de menjar. Pregunta: Per què se'n diu peix blau? Premi: Dos pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i "fideuàs", gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 295 – La moixarra o dorada
  Escolta àudio

  MeteoMar 295 – La moixarra o dorada

  Amb quin nom coneixes aquest peix? Hi ha diferents noms segons l'indret del país. Maria Vizcarro ens en diu altres noms i també ens mostra on viu, curiositats i les millors maneres de cuinar-lo per gaudir-ne plenament. Pregunta: Per què és diu daurada? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 291 – La tonyina vermella: el cas de la tonyina Trini
  Escolta àudio

  MeteoMar 291 – La tonyina vermella: el cas de la tonyina Trini

  Durant uns mesos hi va haver una tonyina que es va fer famosa al port de l'Escala: la tonyina Trini. Mario Vizcarro ens diu la situació de la tonyina a Catalunya i curiositats que us sorprendran. Pregunta: Per què es diu tonyina Trini? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 290 – Arrenca la temporada del musclos al delta de l'Ebre
  Escolta àudio

  MeteoMar 290 – Arrenca la temporada del musclos al delta de l'Ebre

  El tram final de juny és el moment de l'inici de la temporada del musclo al delta de l'Ebre, que compta amb més de 150 muscleres. Mario Vizacarro ens explica com es presenta la temporada després d'una primavera tan plujosa, com afectarà el canvi climàtic aquest espècie i com els podem cuinar de manera ben senzilla. Pregunta: Les aportacions d'aigua dolça (pluges) són bones per al conreu del musclo? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 289 – La conservació del peix i el marisc quan fa calor
  Escolta àudio

  MeteoMar 289 – La conservació del peix i el marisc quan fa calor

  Primer cal diferenciar com ens arriben a casa els peixos i mariscos. Els primers normalment arriben a casa morts i els mariscos millor que arriben vius. Mario Vizcarro ens dona alguns trucs per conservar-los de la millor manera possible amb l'arribada de la calor estival. Pregunta: Quina proporció de sal té l'aigua de mar? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 287 – Primer exercici complet de cranc blau
  Escolta àudio

  MeteoMar 287 – Primer exercici complet de cranc blau

  El cranc blau és una espècie forana que ha vingut per quedar-se. La seva presència va començar pel sud, al delta de l'Ebre, i ara ja s'han detectat exemplars molt més al nord, comenta Mario Vizcarro. Amb ell descobrim les seves característiques i comercialització. Pregunta: el cranc blau és una espècia autòctona? Premi: dos pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 285 – La pesca amb palangró
  Escolta àudio

  MeteoMar 285 – La pesca amb palangró

  El palangró, també anomenat palangre, està considerat un art menor de pesca. Mario Vizcarro ens mostra aquesta tècnica, els avantatges i les limitacions. Pregunta: Quina espècie és un lluç de palangre o de pintxo? Premi: 2 pots de fumet de peix, gentilesa de la Confraria de Pescadors, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 284 – Escrita, clavellada, ratjada o bastida
  Escolta àudio

  MeteoMar 284 – Escrita, clavellada, ratjada o bastida

  La ratjada és una peix sorrenc o de terres de fang o herbes. Mario Vizcarro ens explica algunes curiositats que ben segur et sorprendran. També com es pesca i les maneres de cuinar-lo. Pregunta: Tots els peixos tenen espines? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 281 – El documental "Diàleg amb el Mar"
  Escolta àudio

  MeteoMar 281 – El documental "Diàleg amb el Mar"

  Parlem amb Maria Velasco, autora d'aquest documental, que mostra la feina i el factor humà del món de la pesca, amb virtuts i dificultats. Una realitat desconeguda que veu la llum i ens fa partícips. Pregunta: En quin port pesquer es realitza el documental. Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 278 – El besuc blanc
  Escolta àudio

  MeteoMar 278 – El besuc blanc

  Aquí tenim un peix important dins l'alimentació i molt preuat per la seva carn. Del seu hàbitat, de quan es pesca i de com es cuina, ens en parla Mario Vizcarro. Pregunta: On té la taca el besuc blanc i de quin color és? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 276 – La palomera blanca
  Escolta àudio

  MeteoMar 276 – La palomera blanca

  Descobrim la palomera, un peix que viu sobre fons sorrencs i que té una gran velocitat per caçar peixos petits. Mario Vizcarro diu quines són les seves virtuts i com el podem cuinar. Pregunta: La palomera blanca és diu castanyola? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses i una llibreta de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.