MeteoMar M. Vizcarro

 • Peix per dinar o sopar: aquesta és la qüestió per festes
  Escolta àudio

  Peix per dinar o sopar: aquesta és la qüestió per festes

  Aquesta és una pregunta que històricament, almenys a casa meva i a la de molts amics, s'ha fet al llarg dels anys, comenta Mario Vizcarro. Evidentment en qüestions de gustos no hi ha normes. També es pot fer un mar i muntanya. Aquí a casa nostra tenim la sort de tenir moltes alternatives dintre del peix i marisc, des d'entrants amb ostres arrissades del Delta, etc. La taula de Nadal ha de ser una festa, i permet fins i tot fer la simbiosi total, com aquell plat famós del Port de Llançà de pollastre de pati amb escamarlans! · Pregunta: Hi plats fets amb peix i carn a l'hora? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc
  Escolta àudio

  Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc

  Ara que ja és temps de fer la compra del àpats de Nadal descobrirem uns quants consells per evitar la gran pujada de preus del peix i el marisc. I un cop el tenim a casa, Mario Vizcarro ens explicarà com el podem conservar de la millor manera sense perdre cap propietat. · Pregunta: Cal congelar el peix? · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el Balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El peix de tardor, el roger o moll
  Escolta àudio

  El peix de tardor, el roger o moll

  Sempre som partidaris dels peixos de temporada i de casa nostra. A més, són més econòmics. Mario Vizcarro ens porta el moll amb les seves característiques i ens explica de quina manera el podem cuinar per treure el màxim profit al seu gust. · Pregunta: el roger o moll és peix blanc o peix blau? · Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra
  Escolta àudio

  La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra

  Al Mediterrani, des de sempre, s'han desenvolupat processos per extreure la sal de l'aigua de mar. Quan a les basses l'aigua arriba a una salinitat unes deu vegades superior a la del mar, precipita el clorur sòdic i es pot recollir amb pales o amb maquinària. La producció de sal té una llarga tradició al delta de l'Ebre. Albert Juanola, conseller de la Societat Infosa, ens posa al dia d'aquesta explotació del calendari per collir la sal i ens posa xifres de les quantitats recollides. Pregunta: Quin és el producte estrella de la secció gourmet? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El suc, una part del que es pesca es reparteix
  Escolta àudio

  El suc, una part del que es pesca es reparteix

  El suc no té res a veure amb el líquid espremut d'una fruita. És una prima sobre la feina feta d'alguns oficis. Maria Vizcarro ens explica què és el suc i com funciona en el món de la pesca. Pregunta: El suc és només per als pescadors ? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les espardenyes, les del fons marí
  Escolta àudio

  Les espardenyes, les del fons marí

  L'espardenya és juntament amb les garoines un dels pocs equinoderms comestibles. A la llotja els pescadors el porten net, li treuen la part de fora, obren els exemplars amb un ganivet i extreuen l'espardenya, és a dir, la carn. Mari Vizcarro ens descriu on viu i les seves característiques culinàries. Pregunta: on es pesquen les espardenyes? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Amplia el catàleg de peixos que menges amb la veta
  Escolta àudio

  Amplia el catàleg de peixos que menges amb la veta

  Quants peixos acostumes a consumir? Afegeix un altre peix a la teva cuina. És ideal per fer fumets i per a fritura. Mario Vizcarro ens mostra aquest peix, amb les seves característiques i tot el que en podem treure. Pregunta: De quin color són majoritàriament les vetes? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La canana, un peix que mengem més del que pensem
  Escolta àudio

  La canana, un peix que mengem més del que pensem

  Saps diferenciar un calamar d'una canana? Mario Vizcarro ens mostra les diferències, on i com viu la canana i les característiques. A més, no poden faltar els consells culinaris per treure el màxim profit d'aquest cefalòpode. Pregunta: A quin altre animal s'assembla la canana? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El calamar de potera
  Escolta àudio

  El calamar de potera

  El calamar de potera no és una raça de calamar. Mario Vizcarro ens ha donat tota mena de detalls de la seva temporalitat, característiques, curiositat i de consells culinaris per treure'n el màxim profit. Pregunta: La potera és una espècie de calamar? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • És temps de galeres
  Escolta àudio

  És temps de galeres

  La galera és un crustaci que viu en fons arenosos on fa cavitats que ella mateixa excava. Mario Vizcarro ens diu on viu a casa nostra, algunes curiositats, quan és la millor temporada de captures i, sobretot, com presentar-la als fogons. Pregunta: On es pesca la galera? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana
  Escolta àudio

  Els efectes del canvi climàtic a la pesca i aqüicultura catalana

  L'augment de les temperatures associat a l'escalfament del planeta té conseqüències reals sobre la pesca a les costes catalanes. Mario Vizcarro ens dona exemples clars i reals dels l'efectes del canvi climàtic. Pregunta: A quina temperatura mort la cria del musclo? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consells per a un bon peix i marisc per Nadal
  Escolta àudio

  Consells per a un bon peix i marisc per Nadal

  Els preus del peix i el marisc es disparen quan s'acosten les dates més assenyalades de l'any. Mario Vizcarro ens dona uns quants trucs per comprar al millor preu, per congelar, com congelar, per descongelar i per cuinar. Pregunta: Cal congelar el peix? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita
  Escolta àudio

  Un pla experimental de pesca exitós a Castelló i la Ràpita

  Us presentem un projecte experimental de pesca a les aigües de Castelló i la Ràpita que es va dur a terme fa molts anys. En Mario Vizcarro ens el detalla per valorar els plans de gestió, que tenen un resultat molt positiu per a la mar i per a les persones que hi treballen. Pregunta: Quants anys va durar aquest pla d'arrossegament? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La sípia, pla de gestió a les badies de Pals i Roses
  Escolta àudio

  La sípia, pla de gestió a les badies de Pals i Roses

  El 21 de setembre passat es va constituir el Comitè de Cogestió del Pla de Gestió de la sèpia a les badies de Pals i Roses. La sèpia és una espècie de mol·lusc de rellevància i importància socioeconòmica per a la pesca artesanal de la zona. Mario Vizcarro ens parla de la necessitat del pla de gestió, les mesures i els objectius. Pregunta: Quina modalitat pesquera s'adreça aquest pla? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 311 – El cranc blau, què cal fer?
  Escolta àudio

  311 – El cranc blau, què cal fer?

  Fa dos anys, el setembre del 2016, us vam presentar la novetat de la comercialització del cranc blau del delta de l'Ebre. La seva velocitat de colonització, la seva comercialització i la problemàtica, amb Mario Vizcarro. Pregunta: Quina és la millor època per menjar-ne? Premi: 1 pot de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses + un buf d'ICat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.