MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 228 – Exposició "Un calidoscopi a la ciutat"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 228 – Exposició "Un calidoscopi a la ciutat"

  El Museu del Gas acull aquesta exposició temporal amb motiu del 10è aniversari de l'edifici de Gas Natural Fenosa. Eva Buch, directora del Museu del Gas, i Benedetta Tagliabue, arquitecta i comissària de l'exposició, ens expliquem tot el que descobrirem. Pregunta: El Museu del Gas exposa "Un calidoscopi a la ciutat" i ho fa amb activitats complementàries en una Fundació. Quina? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira vàlid només fins a final de temporada. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 227 – "Catalunya, 50 excursions als seus rius"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 227 – "Catalunya, 50 excursions als seus rius"

  Us oferim una manera diferent de veure el país sense pujar a cap cim, per les valls fins a trobar les deus. Cèsar Pasadas, autor del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius", ens explica la confecció de les rutes. Pregunta: Cèsar Pasadas és geògraf o enginyer expert en hidràulica? Premi: Un exemplar del llibre "Catalunya, 50 excursions als seus rius" gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades 226 – Hotel modernista de luxe al cor de Barcelona
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 226 – Hotel modernista de luxe al cor de Barcelona

  Aquí teniu una de les joies de Barcelona on es fusionen arquitectura modernista i allotjament turístic: l'Hotel Casa Fuster, situat al capdamunt de Passeig de Gràcia. Cèsar Royo, subdirector de l'hotel, ens explica les sensacions que trobarà l'hoste en ser en un indret tan singular i carregat d'història i com pot gaudir de l'establiment. Pregunta: Quin arquitecte va construir l'edifici modernista on, avui en dia, hi ha l'Hotel Casa Fuster? Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat Arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei de Margalef de Montsant i una motxilla de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 225 - Llibres "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de M. i entorns"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 225 - Llibres "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de M. i entorns"

  Ens escapem cap al sector de Montserrat, però no hi entrem. L'efecte polaritzador de la muntanya màgica buida les de l'entorn. Us convidem a sentir Joan Soler, que ens presenta dos llibres, "Caminant per Vacarisses" i "Guia excursionista Olesa de Montserrat i entorns", i els indrets que hauries de descobrir. Pregunta: A "Caminant per Vacarisses", quantes rutes hi trobareu? Premi: Una ampolla d'oli extra verge Priorat arbequina de 500 ml, gentilesa de Priordei, de Margalef de Montsant, i una motxilla de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 224 - "La Cerdanya amb esquís"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 224 - "La Cerdanya amb esquís"

  El Pirineu es transforma a l'hivern amb el seu vestit de neu. Ens posem els esquís de muntanya i aquí teniu un llibre on descobrireu indrets màgics només accessibles amb esquís. Ricard Molina i Ramon Orriols, autors del llibre "La Cerdanya amb esquís", de Cossetània Edicions, ens el presenten. Pregunta: Quantes guies d'esquí de muntanya s'han fet de la Cerdanya? Premi: Llibre "La Cerdanya amb esquís", gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 223 – Vilars Rurals, pensant en les famílies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 223 – Vilars Rurals, pensant en les famílies

  Si hi ha una versió del turisme que ha crescut durant els darrers anys és el turisme familar. Els Vilars Rurals han donat resposta a la necessitat de pares i fills de gaudir d'uns dies fora de casa. Josep Maria Bagudà, director general SERHS Tourism & Hotels, ens presenta tot el que podem trobar en aquests tipus d'allotjament i la filosofia que l'envolta. Pregunta: Quants Vilars Rurals hi ha a Catalunya i quins són? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 222 – Cal Miqueló, una joia per desconnectar
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 222 – Cal Miqueló, una joia per desconnectar

  Un allotjament que combina el món rural i el món més modern en una casa on han viscut deu generacions de la família Cau. Una casa a Puiggròs, al pla de Lleida, per gaudir de tots els sentits. Eduard Cau, pare i fills, ens presenten els racons i les joies de la casa. Pregunta: A Cal Miqueló, l'aigua de l'spa és escalfada amb llenya de les Garrigues o és termal? Premi: 1 ampolla de cava rosat 100% Trepat Reserva 2013, gentilesa de caves Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 221 – "Bages, 17 excursions a peu"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 221 – "Bages, 17 excursions a peu"

  Pas a pas descobrim, a partir de 17 excursions, la comarca del Bages. Indrets poc coneguts que us sorprendran. Pol Huguet, autor del llibre "Bages, 17 excursions a peu", de Cossetània Edicions, ens explica per què ha escollit aquests recorreguts i què fa que siguin únics. Pregunta: Pol Huguet és geògraf. Creus que en Pol considera el Bages una comarca prepirinenca o una comarca de la Catalunya Central? Premi: un exemplar del llibre "Bages, 17 excursions a peu", gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 220 – Museu de la Xocolata
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 220 – Museu de la Xocolata

  Endolceix la vida i quedat bocabadat al Museu de la Xocolata de Barcelona, un museu on els més menuts poden tocar, tastar i manipular la xocolata. Francesc Gil, director del museu, ens explica què hi trobarem i quines activitats hi podem realitzar. Pregunta: A quin edifici es troba el Museu de la Xocolata? Premi: LOT amb 5 pots de mel de 250 g, de crema d'avellana, nous, pròpolis, castanyer i farigola, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 219 – Prehistòria i paper, les joies de Capellades
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 219 – Prehistòria i paper, les joies de Capellades

  L'empremta humana ha deixat a Capellades dues joies que presenta i dona a conèixer amb orgull: el Parc Prehistòric i el Museu Molí Paperer. Àngel Soteras, regidor de Turisme, i Victòria Rabel, directora del Museu, ens expliquen el que hi podem trobar i descobrir. Pregunta: L'activitat del paper a Capellades va lligada a un recurs natural. Quin? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 218 – La joia d'un hotel al Priorat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 218 – La joia d'un hotel al Priorat

  Si sou amants del vi, de les terres feréstegues del Priorat i voleu un lloc idíl·lic on dormir, aquí teniu una proposta, l'hotel Trossos del Priorat. Una fusió perfecte on tens el vi a tocar, on l'olores la natura, i amb vistes sobre les vinyes des de la comoditat que ofereix l'habitació. Estefania López, directora de l'hotel ens en parla. Pregunta: Quantes habitacions, comptant la suite, trobarem a l'hotel Trossos del Priorat? Premi: Forfait per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 217 – Fira de l'Oli de les Garrigues
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 217 – Fira de l'Oli de les Garrigues

  Us proposem una escapada a la Terra Ferma aquest cap de setmana per veure i comprar un dels elements bàsics de la cuina mediterrània: l'oli. La 54a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Garrigues t'espera. Per saber que hi trobaràs, comptem amb Enric Mir, president del Patronat Fira de les Garrigues, i Enric Dalmau, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida les Garrigues. Pregunta: La fira de l'oli de les Garrigues és la més antiga de Catalunya? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 216 - El Parc del Garraf, tan a prop i tan desconegut
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 216 - El Parc del Garraf, tan a prop i tan desconegut

  Possiblement, el Parc del Garraf és una de les zones més desconegudes per a bona part dels milions de persones de l'àrea de Barcelona. Obrim les portes del parc pels quatre costats i expliquem el seu contingut i el que hi podem fer amb Santi Llacuna, director del Parc del Garraf. Pregunta: Des d'on accedirem al rovell de l'ou de les oficines del Parc del Garraf? Premi: Forfet per a dues persones per esquiar un dia a Baqueira-Beret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 215 - Parc de les Arts Contemporànies
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 215 - Parc de les Arts Contemporànies

  Natura i escultura es fusionen en un espai lúdic i relaxat al Parc de les Arts Contemporànies a Cassà de la Selva. Un gran museu a l'aire lliure que congrega gairebé 350 peces escultòriques. Jaume Roser, promotor i propietari, ens descriu el que hi podem trobar i com va sorgir aquest projecte. Una escapada que no us deixarà indiferents. Pregunta: Parc Art es troba a Cassà de la Selva, però a quina comarca? Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic". Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica

  Sergi Ferrer-Salat és molt més que un empresari del sector químic-farmacèutic i vínic; és respecte al medi ambient. N'és 100% conscient, ho aplica i és una prioritat a totes les seves empreses. Empresa i sostenibilitat són compatibles i rendibles. Escolteu-ne les raons... Pregunta: Ferrer és un grup cent per cent català amb obsessió pel medi ambient. A quants països aproximadament trobem l'empresa arreu del món? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.