MeteoEscapades

 • MeteoEscapades 244 – El nou restaurant "Montserrat Classic Express"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 244 – El nou restaurant "Montserrat Classic Express"

  Escapa't i gaudeix d'una experiència única viatjant al passat en un tren modernista. Un tren que ofereix cultura, història, tradició i gastronomia. Eva Soler, responsable d'Accions comercials d'FGC "Montserrat Classic Express", ens presenta aquesta iniciativa i els detalls del que hi trobarem. Pregunta: Des de quina estació surt el Montserrat Classic Express? Premi: Pack familiar (1 adult + 1 infant) al Parc Lúdic de Port Ainé, valid durant l'estiu, gentilesa d'FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 243 - La preservació de la pedra seca a les valls del Montcau
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 243 - La preservació de la pedra seca a les valls del Montcau

  Els municipis de Mura, Talamanca i el Pont de Vilomara i Rocafort tenen uns elements únics testimoni del passat vitivinícola de la zona. A l'octubre, aplega la 9a Trobada d'Estudiosos per a la Preservació del Patrimoni de la Pedra Seca. Josep Tarín, alcalde de Talamanca, i Lluís Tolosa, escriptor i divulgador del vi, ens en donen detalls. Pregunta: Quina edició celebraran de la Trobada d'Estudis de la Preservació de la Pedra Seca? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 242 - Nits d'estiu a la Pedrera
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 242 - Nits d'estiu a la Pedrera

  Barcelona es disfruta de dia, però també de nit. La màgia de la nit de la ciutat es vesteix de gala quan es tracta de la Pedrera. Aquí teniu una proposta única que ens detalla Marga Viza, cap de l'àrea de cultura de la Fundació la Pedrera. Pregunta: Nits d'Estiu a la Pedrera o Casa...? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 241 - El Tren dels Llacs
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 241 - El Tren dels Llacs

  Un tren on el temps s'atura, on podràs veure i gaudir d'uns paisatges únics. Eva Soler, responsable d'Accions comercials d'FGC, ens mostra els atractius turístics i què fa que aquesta línia de tren de Lleida a la Pobla de Segur sigui tan singular. Pregunta: Quin congost creua el Tren dels Llacs? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 240 - Congrés Mundial de Carilló
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 240 - Congrés Mundial de Carilló

  Les campanes deixen de tocar les hores o de fer la crida als fidels per convertir-se en música i en melodies. De l'1 al 5 de juliol, Barcelona acollirà el Congrés Mundial de Carilló. Anna Maria Reverté, carillonista oficial del carilló del Palau de la Generalitat, ens explica el contingut del congrés i com en podrem gaudir. Pregunta: Quina edició se celebra, aquest any, del Congrés del Carrilló? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 239 - Grup Aromar a Platja d'Aro
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 239 - Grup Aromar a Platja d'Aro

  L'encant de la Costa Brava comença per Platja d'Aro. Un presentem Grup Aromar, que inclou restaurants i hotels. Carme Hospital, presidenta del grup Aromar Hotels & Restaurants Hotel Costa Brava, ens comenta les seves particularitats i què fa que els seus establiments siguin diferents a la resta. Pregunta: L'Hotel Costa Brava es troba molt a prop del mar. Tant que durant un temporal, algunes habitacions es poden esquitxar? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 238 - El món del vi i dels tren a "Enotren"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 238 - El món del vi i dels tren a "Enotren"

  Conèixer una terra de vins amb tren és possible. Descobreix el Bages i aquesta proposta turística anomenada Enotren de la mà d'Eva Soler, responsable d'Accions Comercials de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Pregunta: Per on transita l'Enotren? Premi: 2 bitllets en tren d'anada i tornada des de qualsevol estació de la línia Llobregat Anoia (Pl .Espanya-Manresa) amb entrada al Centre d'Interpretació del carrer del Balç per endinsar-vos a l'època medieval, gentilesa de l'Oficina de Turisme de Manresa >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 237 – Cerdanya EcoResort, una escapada familiar
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 237 – Cerdanya EcoResort, una escapada familiar

  Ara que s'acosten les vacances d'estiu i t'agrada ser a la muntanya amb la família, aquí tens una proposa apta per a tots: Cerdanya EcoResort. David Isern, director de Cerdanya EcoResort, ens explica tot el que podem trobar, fer i descobrir. Pregunta: A quin municipi és Cerdanya Eco Resort? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 236 – Visites guiades a l'Observatori Astronòmic del Montsec
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 236 – Visites guiades a l'Observatori Astronòmic del Montsec

  Aquí teniu una proposta que no us deixarà indiferents. L'observació del cel des d'un dels indrets més espectaculars i lliures de contaminació lumínica del país, l'Observatori Astronòmic del Montsec. Ignasi Ribas, director de l'Observatori Astronòmic, ens destaca la qualitat de l'observatori i el que descobrirem amb la visita. Pregunta: Com se'n diu un dels actius més potents d'atracció turística al Parc Astronòmic del Montsec? Premi: Un joc de fotografies astronòmiques preses amb el telescopi Joan Oró de l'Observatori Astronòmic del Montsec i una nit d'allotjament per a dues persones a la casa de turisme rural La Perdiu, per un dels caps de setmana en què tenen portes obertes a l'observatori, gentilesa de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, en col·laboració amb la casa de turisme rural La Perdiu de Sant Esteve de la Sarga. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 235 – l'Avenc de Tavertet, un experiència de benestar rural
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 235 – l'Avenc de Tavertet, un experiència de benestar rural

  Us convidem a visitar un dels racons més bonics de Catalunya, Tavertet: una balconada magnífica cap a Sau, les Guilleries i el Montseny. En aquest petit poble trobareu l'Avenc de Tavertet, un allotjament que us enamorarà. Belinda Parris, cofundadora i copropietària, ens desembolcalla aquesta petita joia. Pregunta: La família Abey-Parris va comprar aquest edifici del gòtic rural català fa 50 anys, o fa 20 anys? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 234 – Costa Barcelona Week i l'Anoia, terra de castells
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 234 – Costa Barcelona Week i l'Anoia, terra de castells

  Barcelona és molt més que Barcelona. Per donar un pes important als elements turístics que envolten la gran ciutat, la Diputació de Barcelona celebra la Costa Barcelona Week. Fins al dia 21, teniu temps de descobrir l'enoturisme, els espais naturals, el patrimoni modernista, la gastronomia i molt més al litoral i el prelitoral de Barcelona. També ens endinsem a l'Anoia, terra de castells. Pregunta: Els castells en què es fixa "Barcelona és molt més", a quina comarca fan referència? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 233 – Lactium, la mostra de formatges catalana a Vic
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 233 – Lactium, la mostra de formatges catalana a Vic

  Us emplacem a Vic aquest cap de setmana a una de les fires més importants del formatges del país, Lactium. Issac Gelabert, director de la mostra, i Lluís Mauri, formatger i representant de l'agrupació Llet de cabres Catalanes, ens explica l'origen l'objectiu i tot el que podrem trobar. Pregunta: A la mostra Lactium es fa un concurs de formatges artesans. Quantes categories té el concurs? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 232 – "Espinosaure, el gegant perdut del cretaci"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 232 – "Espinosaure, el gegant perdut del cretaci"

  El Museu de Ciències Naturals de Barcelona té un convidat ben especial. Explorem el museu amb Vincent Vicedo, conservador de paleontologia, que ens presenta l'espinosaure, el primer dinosaure que es coneix adaptat per nedar i el més gran d'entre els carnívors. Pregunta: En l'època de l'espinosaure, ja convivien els primers homínids sorgits a l'Àfrica? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envieu la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el vostre nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoMar 231 - El Museu de la Pesca de Palamós

  Us proposem una escapada al Museu de Pesca situat a Palamós, amb més de 34.000 visitants a l'any. Una manera de conèixer un mon desconegut sense ficar-nos a l'aigua. Miquel Martí, director del museu, ens detalla les diferents parts de què consta aquest projecte cultural Pregunta: El Museu de la Pesca de Palamós és l'únic de la seva temàtica a Catalunya? Premi: Val per a 2 persones per a un "show cooking" a l'espai del peix, gentilesa del Museu de la Pesca de Palamós >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades 230 - "La pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 230 - "La pedra seca a Olesa de Montserrat i entorns"

  El geògraf Joan Soler, ens convida a descobrir el patrimoni social i ecològic d'Olesa de Montserrat i el seu entorn. Ens explica com es va forjar el seu llibre i el que ens trobarem al llarg del itineraris proposats. Pregunta: La pedra seca a Olesa és portada del Pirineu o de la mateixa zona? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.