MeteoEscapades

 • MeteoEscapades + Meteotemps 288 - L'aigua a la Noguera Ribagorçana
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + Meteotemps 288 - L'aigua a la Noguera Ribagorçana

  La Noguera Ribagorçana és un riu que encara pot donar molt de si a les comarques per on passa. Té un potencial molt gran si el benefici repercuteix en el territori i es gestiona des del territori. Del seu potencial i de la manera de gestionar-lo, ens en parla tot un expert, Antoni Tahull, consultor d'energia i medi ambient. Pregunta: Quin és el pantà més gran de la conca? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g (amb canyella, amb pròpolis, i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 287 - Bus aquàtic per creuar el congost de Mont-rebei
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 287 - Bus aquàtic per creuar el congost de Mont-rebei

  Un dels llocs més màgics dels país és el congost de Mont-rebei. Una bretxa oberta per la Noguera Ribagorçana que talla amb impressionants parets verticals el Montsec. Ara, pots passejar pel congost amb l'Aqua Bus, una alternativa per desplaçar-se després de fer el camí d'anada o per coneixe'l amb comoditat. Enric Maestre, fundador de Montsec Activa, ens ho explica. Pregunta: El bus aquàtic és de gasolina, híbrid o elèctric integral? Premi: dues revistes "Artesans, productes de la terra i melmelades i conserves" + motxilla de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 286 - Casa Rural Cal Gabarra, al Berguedà
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 286 - Casa Rural Cal Gabarra, al Berguedà

  Us proposem una experiència que no us decebrà, una escapada a la Casa Rural Cal Gabarra, a Viver i Serrateix, al Berguedà. Nati Uson i Josep Serra, propietaris, ens obre les portes i ens explica les particularitats d'aquest allotjament ple de complicitat i estima. Pregunta: Quantes cases té Cal Gabarra? Premi: 2 contes de "Fermí el ratolí pagès, un encàrrec complicat i problemes d'altura", més una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 285 - Lactium, mostra de formatges a Vic
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 285 - Lactium, mostra de formatges a Vic

  Si sou amants del formatges, no us perdeu a Vic una de les fires més importants del país, Lactium. Isaac Gelabert, director de Lactium, i Carles Pàmpols, portaveu de l'Agrupació Llet de Cabres Catalanes, ens detallen els objectius de la fira, les novetats i tot el que hi descobrirem. Pregunta: Quin aniversari celebrem de Lactium? Premi: Unes ulleres de sol CAIRN Folk amb vidre mirall de protecció 3, ideal per esquiar o temps lliure, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient 284 – El pes del món rural en la societat
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient 284 – El pes del món rural en la societat

  Cada cop som més urbanites, però no hem de descuidar ni donar l'esquena al món rural. Un bon funcionament del món rural és sinònim de societat avançada. Marc Costa, ambientòleg i tècnic de la Fundació del Món Rural + Marc Riera, director de la Fundació del Món Rural ens mostra el pes que té el sector rural sobre la societat. Pregunta: Quin dia es va iniciar la campanya sobre pedagogia de gestió del medi natural? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (amb canyella, amb pròpolis i agredolç de taronger) i 2 pots de mel de 125 g, (de taronger i d'avellanes), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoTemps 283 – Exposició "The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la"
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoTemps 283 – Exposició "The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la"

  Fins al 30 de juny, teniu l'oportunitat de veure la crisi econòmica i dels refugiats de les Grans Planes nord-americanes als anys 30 del segle passat. Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, i Albert Carreras, cap de col·leccions del Museu de la Vida Rural i director de l'exposició, ens detallen les característiques d'aquesta exposició temporal. Pregunta: A quina població hi ha el Museu de la Vida Rural? Premi: Unes ulleres de sol de color negre, amb vidre de protecció 3, ideals per esquiar o per a temps lliure, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 282 – "Pirineu Emoció" per viure i sentir
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 282 – "Pirineu Emoció" per viure i sentir

  Escapa't d'una manera diferent el Pirineu. Per conèixer i descobrir els territoris més autèntics i els paisatges més espectaculars. Núria Martí, directora de Pirineu Emoció, ens fa uns suggeriment per aquesta temporada. Pregunta: Una de les rutes de senderisme de Pirineu emoció es fa al voltant del 5è llac? Com se'n diu aquest llac? Premi: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 281 – "R-EVOLUCIONATE" fer front a l'aventura de viure
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 281 – "R-EVOLUCIONATE" fer front a l'aventura de viure

  Fem una escapada cap al nostre interior, per fer front a l'aventura de la vida. Quim Chalé, autor del libre "R-EVOLUCIONATE, ens presenta el camí per viure la vida que volem. Pregunta: Quim Chalé aposta, si fem un símil del món del motor, per fer la revisió dels 20 mil quilòmetres o per fer motor? Premi*: Un aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 280 – Exposició The Zone of Hope, viu els efectes del canvi climàtic
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 280 – Exposició The Zone of Hope, viu els efectes del canvi climàtic

  Viu de primera mà i virtualment el canvi climàtic en una exposició única al món, The Zone of Hope, d'Aigües de Barcelona. Manu Cermeron, comissari de l'exposició, ens detalla el que hi trobarem i com ens sorprendrà. Pregunta: La inundació de Barcelona representada a l'exposició la podrem veure des d'una balconada situada en una cèntrica plaça de la ciutat. Quina? Premi*: Tres contes: "Plou sobre mullat", "Altres horitzons" i "Jugant amb foc", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 279 – El Call, agroturisme al Solsonès
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 279 – El Call, agroturisme al Solsonès

  Gaudeix d'un marc incomparable al Prepirineu al peu del Port del Comte al Call d'Odèn, una de les millors cases rurals del Pirineu. Un conjunt de cases individuals per a la família o grups de treball. Pep Call i Teresa Prat ens presenten les particularitats de les cases i de la ubicació. Pregunta: La Masia del Palou té gairebé 100 anys o gairebé 1.000 anys? Premi: Una gorra de llana per a nens de color verd i gris, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 277 – Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

  De vegades, les coses que tenim a prop són les més desconegudes. Et proposem descobrir el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya a Terrassa. Jaume Perarnau, director del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ens presenta les novetats i els programes de les pròximes setmanes. Pregunta: El Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa és barroc o és modernista? Premi: Una ampolla de vi Xic, Xarel·lo 2013, viticultura ecològica, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 276 – Mas Casablanca, 25 anys de pagès i de contes
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 276 – Mas Casablanca, 25 anys de pagès i de contes

  Mas Casablanca no és una masia qualsevol, és una projecte de vida fet realitat. Difondre les tasques que es fan a la masia a través de visites i estades o a través de contes d'en Fermí i la Valentina. Pep Cabanas i Roser Romaní ens expliquem aquesta divulgació del món a pagès. Pregunta: Quants anys fa que expliquen a les escoles i famílies el món del pagès? Premi: Tres contes "La Carta" "Els secrets del bosc i "La visita de la Valentina", gentilesa del Mas Casablanca de Taradell. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"
  Escolta àudio

  MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"

  La Molina fa 75 anys i un dels actes estrella d'aquest aniversari va ser la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un somni", de l'historiador i autor Joan Carles Salmerón. Amb ell, amb Enric Ticó, president de FGC, i Toni Sanmartí, director de la Molina, parlem del llibre. Pregunta: Hi ha, com a mínim, una persona que va esquiar al primer remuntador de la Molina fa 75 anys i que és arquitecte d'un monument conegut. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol.len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 274 – Fira de l'Aixada de Manresa
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 274 – Fira de l'Aixada de Manresa

  El centre històric de Manresa es transforma aquesta cap de setmana amb la 21a edició del certament medieval, en el marc de la Festa de la Llum. Ens presenten aquesta festa i les novetats d'enguany Toni Fornells, President de l'Associació Misteriosa Llum i Neus Comellas, regidora de Projecció de Ciutat i Festes de l'Ajuntament de Manresa. Pregunta: Dins de la Festa de la Lluma de Manresa, hi trobem una coneguda Fira. Quina? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades 273 – Masia Casa Cirera d'Avall
  Escolta àudio

  MeteoEscapades 273 – Masia Casa Cirera d'Avall

  Al peu del Port del Comte, trobem una casa amb encant que us deixarà embadalits. És la casa rural Cirera d'Avall, a Lladurs, al Solsonès. Martí Angrill i Gemma Ribera ens descriuran aquest establiment i la gran ubicació. Pregunta: Si ens fa mandra cuinar, podrem encarregar-li la feina a un xef? Premi: Uns mitjons d'esquí amb proteccions als punts mes sensibles del peu talla 42-44 de color negre gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.