MeteoAmbient J. L. Gallego

 • MeteoAmbient 218 – Innovació de Creacció amb Calidad Pascual
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 218 – Innovació de Creacció amb Calidad Pascual

  Més de 130 nens i nenes de primària van participar del Repte Empresa, d'Innovació Creacció. Una activitat educativa que consisteix a resoldre un repte empresarial plantejat per una empresa de la comarca d'Osona, que en aquesta ocasió ha estat Calidad Pascual. Carme Sáez i Silvia Lozano ens explica aquesta experiència entre la canalla i Calidad Pascual de com ha de ser "l'empresa sostenible del futur". Pregunta: Quina edició se celebra aquest any? Premi: Una caixa amb 12 llonguets, elaborats amb farina de la Bisbal d'Empordà i cuit amb forn de llenya. Gentilesa de Llonguetcatala.cat >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 217 – La contaminació, zones afectades i el gran emissor
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 217 – La contaminació, zones afectades i el gran emissor

  Posem el fil a l'agulla al mal crònic de les ciutats, la contaminació. Fem una radiografia actual de la contaminació a casa nostra, detallem com s'estudien, quines són les zones més contaminades, quin és el gran enemic a combatre i com afecta la nostra salut, tot amb José María Baldasano, catedràtic d'Enginyeria Ambient a la UPC. Pregunta: Els models de contaminants es generen en un centre de superordinadors. Quin? Premi: Un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al canvi climàtic. Com podem ser més sostenibles?", gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 216 - Les fites ambientals del 2016 fetes realitat
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 216 - Les fites ambientals del 2016 fetes realitat

  Un cop acabat l'any, és moment de fer balanç del 2016. Amb José Luis Gallego, destaquem les fites mediambientals més positives que s'han dut a terme durant l'any passat. Perquè no tot és negatiu. Pregunta: La conferència de Marràqueix va ser-ne una? Premi: lot amb quatre barres de torró de 300 g, paquet de selecció de mel de 40 g, paquet de selecció de mel amb fruita seca de 125 g, 1 pot de mel amb crema d'avellana i 1 amb pell de taronja de 250 g, gentilesa de Torrons i Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 215 - "Reacciona i recicla", nova campanya pel reciclatge
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 215 - "Reacciona i recicla", nova campanya pel reciclatge

  Sota el lema "Reacciona", l'administració vol incidir en les persones que encara no participen en el procés del reciclatge. José Luis Gallego ens explicarà per què cal reaccionar, quin és l'objectiu i per què en aquest moment de l'any. Pregunta: Quin percentatge de residus, aproximadament i en números rodons, es recicla a Catalunya? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 214 – Empresari amb consciència ecològica i vínica

  Sergi Ferrer-Salat és molt més que un empresari del sector químic-farmacèutic i vínic; és respecte al medi ambient. N'és 100% conscient, ho aplica i és una prioritat a totes les seves empreses. Empresa i sostenibilitat són compatibles i rendibles. Escolteu-ne les raons... Pregunta: Ferrer és un grup cent per cent català amb obsessió pel medi ambient. A quants països aproximadament trobem l'empresa arreu del món? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + Meteotaula 213 – Nestlé, més de 100 anys de nutrició i salut
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + Meteotaula 213 – Nestlé, més de 100 anys de nutrició i salut

  Nestlé té una història al darrere carregada d'emotivitat. De l'origen, del que representa el logotip i de la cura per l'alimentació, en parlem amb Josep Daniel, exmembre del Comitè Executiu del Grup Nestlé a Vevey. Pregunta: Gran part de la vida professional de Josep Daniel s'ha desenvolupat en un país europeu. Quin? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les set botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 212 – Campanya contra el canvi climàtic d'Oxfam
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 212 – Campanya contra el canvi climàtic d'Oxfam

  1 de cada 3 persones del món viu en la pobresa. I molta d'aquesta pobresa està sotmesa i és sensible al canvi climàtic. Davant d'aquesta situació, Oxfam fa un pas més amb la campanya contra el canvi climàtic, perquè afecta més a qui menys recursos té. A més ha denunciat Espanya per no fer els deures per combatre'l. Yasmina Bona, responsable de comunicació, ens en dóna tots els detalls. Pregunta: Espanya fa els deures en canvi climàtic segons Oxfam Intermón? Premi: 1 val de 35 euros per bescanviar-lo en productes elaborats sota estàndards de comerç just, d'origen natural, ecològics i produïts amb matèries primeres de qualitat. El premi es podrà recollir en una de les 7 botigues d'Oxfam Intermón Catalunya. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 211 – "Stop al canvi climàtic" el que pots fer tu per evitar-ho
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 211 – "Stop al canvi climàtic" el que pots fer tu per evitar-ho

  Per una vegada s'intercanvien els papers. José Luis Gallego entrevista Francesc Mauri. La raó? Està clar, en Francesc presenta el seu darrer llibre "Stop al Canvi Climàtic. Com podem ser més sostenibles?". Aquest llibre posa a les nostres mans la capacitat i les eines per ser més sostenibles i fer que la nostra l'empremta sigui el més petita possible dins de l'escalfament del planeta. Per actuar puntualment i pensar en global. Pregunta: "Stop al canvi climàtic. Com podem ser més sostenibles?" ens parla de canvi climàtic, sobretot, o de lluitar-hi nosaltres? Premi: un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al canvi climàtic. Com podem ser més sostenibles?", gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 210 – L'aigua, una joia poc preuada
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 210 – L'aigua, una joia poc preuada

  Obrir l'aixeta i veure sortir l'aigua és el més normal per a nosaltres. Penseu, per un moment, el viatge que ha fet aquella gota d'aigua per arribar fins a casa nostra i el que costa transportar-la i que sigui potable. La gestió de l'aigua i l'efecte del canvi climàtic amb José Luis Gallego i Rafael Mujeriego, catedràtic d'Enginyeria Ambiental d'Enginyers de Camins de la UPC. Pregunta: Depurar l'aigua o reutilitzar-la és el mateix? Premi: un exemplar del llibre de Francesc Mauri "Stop al Canvi Climàtic". Com podem ser més sostenibles?, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 209 – FGC, el transport proper, ecològic i eficient
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 209 – FGC, el transport proper, ecològic i eficient

  Quina nota poses als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya? Jose Luís Gallego avalua i Oriol Juncadella, director d'Operacions de FGC, ens explica com es gestionen tots els trens que circulen per la xarxa de ferrocarrils i les projectes de futur que han de millorar el trànsit de combois de passatgers Pregunta: Des del Centre de Control podem saber en temps real quanta gent entra en una estació? Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment més proper al vostre domicili. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 208 – Calidad Pascual i la soja no transgènica
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 208 – Calidad Pascual i la soja no transgènica

  La soja és un producte que està de moda i no tota és natural. Tots els ets i uts amb José Luis Gallego i Eduard Gelpí, de Calidad Pascual, una empresa que aposta per una soja tradicional de qualitat que en té cura des de l'origen. Pregunta: La soja que conrea Pascual és transgènica? Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment mes proper al vostre domicili. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 207 – Nou aparcament de bicis a Barcelona, més segurs i amb cost
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 207 – Nou aparcament de bicis a Barcelona, més segurs i amb cost

  Et mous per Barcelona en bicicleta? Te l'han robada alguna vegada? Amb José Luis Gallego parlem de la bicicleta a la ciutat, de la quantitat que se'n roben al cap de l'any a Barcelona, un xifra que esgarrifa, i del nou sistema d'aparcament de bicis, més segur però amb tarifa. Pregunta: Quantes bicis es roben aproximadament cada any a Barcelona? Premi: Un lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment mes proper al teu domicili. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • MeteoAmbient + Meteotemps 206 – Vehicles que funcionen amb gas
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + Meteotemps 206 – Vehicles que funcionen amb gas

  Fa un bon grapat d'any que existeixen els vehicles amb gas però, en canvi, tenen un recorregut comercial curt a Espanya. La realitat actual i el futur d'aquest combustible, amb Antonio Calvo, director de flotes de Seat Espanya, Andrew Shepherd, responsable de producte GNC (Gas Natural Comprimit) de Seat, i Toni Murugó, enginyer del Grup Ham Pregunta: El gas natural contamina igual que el petroli, una mica menys o molt menys? Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment més proper al vostre domicili. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 205 – El repte de les ciutats en el futur
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 205 – El repte de les ciutats en el futur

  La setmana passada va tenir lloc la Tercera Conferència de Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà, Habitat III (HIII) a Quito. José Luís Gallego ens mostra els problemes actuals de les ciutats i els reptes de futurs a les quals hauran de fer front. Pregunta: quina proporció d'habitants viurà a les ciutats cap el 2030? Premi: 1 lot de productes Pastoret, que s'entregaran a l'establiment mes proper al vostre domicili. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 204 - Botigues que fan servir el fred com a esquer
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 204 - Botigues que fan servir el fred com a esquer

  Tot està pensat i estudiat per captar clients; també la temperatura de les botigues. José Luis Gallego ens parla d'aquesta estratègia de màrqueting i dels efectes negatius per a la nostra salut i per al planeta. Pregunta: quina és la temperatura recomanada per posar l'aire condicionat? Premi: 1 lot de productes Pastoret que s'entregaran a l'establiment mes proper al vostre domicili >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat