L'entrevista

 • Els pobles més ecològics i sostenibles de Catalunya
  Escolta àudio

  Els pobles més ecològics i sostenibles de Catalunya

  A poc a poc, els ajuntaments es van implicant en la sostenibilitat de seus pobles. Però hi ha alcaldes que han fet una aposta ferma i convençuda per la autosuficiència i energies netesque, a més, reverteix positivament sobre els seus habitants. Ens expliquen la seva experiència Josep Subirana, regidor de Medi Ambient, Qualitat de Vida i Sanitat d'Avià; Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, i Carme Ferrer, alcaldessa de Senan. Pregunta: Els 3 pobles aborden el tractament dels residus? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'aposta de Nomen pel medi ambient
  Escolta àudio

  L'aposta de Nomen pel medi ambient

  Una de les empreses més grans del delta de l'Ebre, Nomen, posa l'accent en la sostenibilitat en la cura de l'arròs, de l'embalatge i de tots els seus productes. El pas ferm de Nomen pel respecte del medi ambient amb Enric Batlle, director general de Nomen Foods i Fortu Simon, màrqueting planner de Nomen Foods. Pregunta: A quin parc natural es conrea el famós arròs Nomen? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Cornellà de Llobregat, guanyadora del premi Green Leaf en compromís ambiental
  Escolta àudio

  Cornellà de Llobregat, guanyadora del premi Green Leaf en compromís ambiental

  Fer que la nostra ciutats sigui més sostenible i més verda no depèn de cap alta instància. Des dels mateixos consistoris, amb una aposta ferma, es poden aconseguir grans fites, i Cornellà de Llobregat n'és un exemple. Descobrim el perquè i la feina feta amb Emilia Briones, tinenta d'alcalde d'Innovació Urbana i Presidència, Virginia Vallvé, cap del Departament d'Estudis Mediambientals de Cornellà, i Ramon Torra, gerent AMB. Pregunta: Quina institució ha premiat Cornellà de Llobregat? Premi: Xec regal per valor de 100 € per un cap de setmana, per a dues persones, a la casa rural La Torre del Codina (www.latorredelcodina.com), gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Comprar un cotxe nou, els nous criteris dels consumidors i l'evolució del mercat
  Escolta àudio

  Comprar un cotxe nou, els nous criteris dels consumidors i l'evolució del mercat

  El mercat de l'automòbil està evolucionant vertiginosament per la implantació de mesures restrictives de contaminació. Els híbrids i els elèctrics avancem molt ràpidament. Fem seure Seat i Nissan a la mateixa taula per definir el futur immediat del vehicle. Hi intervenen: Antonio Calvo, director de Mobilitat Sostenible de Seat; Carlos Delgado, assessor comercial a Romauto, i Marta Marimon, directora del Departament de Vehicle Elèctric, Infraestructures i Serveis d'Energia de Nissan. Pregunta: A Espanya, quan està prevista la desaparició del dièsel? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El pla de sostenibilitat del Port de Barcelona, amb Mercè Conesa
  Escolta àudio

  El pla de sostenibilitat del Port de Barcelona, amb Mercè Conesa

  Posem la mirada al Port de Barcelona per saber cap on es mou aquest gran vaixell econòmic del país i descobrir el Pla de Sostenibilitat del Port. Per tot això i molt més, entrevistem Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona. Pregunta: El 2018, al Port de Barcelona, va ser més bo que el 2017 o menys? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Lluis Torner "El grafè, una revolució per a la humanitat"
  Escolta àudio

  Lluis Torner "El grafè, una revolució per a la humanitat"

  El grafè ja és aquí per quedar-se i revolucionar la nostra vida amb les seves increïbles propietats. Lluís Torner, fundador i director de l'ICFO (Institut de Ciències Fotòniques), mostra les aplicacions de la fotònica aplicada en àmbits com l'energia solar, els sensors per monitoritzar el medi ambient, la qualitat de l'aigua... Pregunta: Segons l'entrevista, el grafè és prou abundant a la natura? Premi: Xec regal, per valor de 100 €, per gaudir d'un cap de setmana per a dues persones a la casa rural Cal Pastor (www.calpastor.cat), gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'entrevista del MeteoMauri
  Escolta àudio