L'entrevista

 • Millor un vehicle de benzina que diésel: raons i conseqüències
  Escolta àudio

  Millor un vehicle de benzina que diésel: raons i conseqüències

  Tractem la contaminació produïda per vehicles amb el màxim expert, Xavier Querol, químic i investigació del CSIC. Si has de comprar un cotxe, tingues molt en compte els factors dels de combustible, que hi ha darrera dels articles que diuen que el dièsel contamina menys que l'elèctric, el mal que provoca el dièsel i les zones més contaminades del país. Pregunta: Els motors més moderns, els Euro V, són encara perjudicials per a la salut? Premi: Lot gourmet estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Balearia aposta fermament per la sostenibilitat i el medi ambient
  Escolta àudio

  Balearia aposta fermament per la sostenibilitat i el medi ambient

  Les empreses poden anar al davant o al darrere de les normatives mediambientals. Balearia aposta fermament per anar un pas més enllà de la normativa de sostenibilitat i de respecte al medi ambient. Adolfo Utor, president de Balearia, ens mostra el camí que ha seguit la naviliera i els reptes d'un futur ben present per reduir la contaminació i la petjada ambiental. Pregunta: Com es diu el primer ferri de gas natural liquat del Mediterrani? Premi: "Xec regal per valor de 100 € per gaudir d'un cap de setmana per a 2 persones a la casa rural Casa Massa (http://www.casamassa.cat/), gentilesa de la Federació de Turisme de Lleida. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Electromaps, la referència en punts de càrrega d'Europa per al vehicle elèctric
  Escolta àudio

  Electromaps, la referència en punts de càrrega d'Europa per al vehicle elèctric

  El portal de punts de càrrega de vehicle elèctric més important d'Europa, amb informació real de l'estat del punt, tipus d'endoll i molt més. Xavi Cañadell, el fundador i gerent de l'empresa Electromaps, ens parla de com va començar l'empresa, l'estat actual i la perspectiva de futur de la mobilitat elèctrica. Pregunta: Electromaps té un dispositiu per activar carregadors en forma de? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis; 3 pots de mel de 150 grams, un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma; 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g; 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml, i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'estratègia d'HP per reduir l'impacte mediambiental és un fet
  Escolta àudio

  L'estratègia d'HP per reduir l'impacte mediambiental és un fet

  L'empresa Hewlett–Packard (HP) recupera els seus productes usats per a la revenda i reciclatge en 74 països. Només el 2017 s'han reciclat 271.400 tones de hardware i consumibles i espera superar el milió de tones el 2025. A més, s'ha reduït l'impacte ambient en la fabricació dels productes. Les claus i l'estratègia de sostenibilitat amb Sergi Ruiz, responsable comercial dels consumibles de pagament per ús a HP i Oriol Peirató responsable comercial de partners d'impressió. Pregunta: El pagament per ús és nou d'aquest 2019 o fa més anys que existeix? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els pobles més ecològics i sostenibles de Catalunya
  Escolta àudio

  Els pobles més ecològics i sostenibles de Catalunya

  A poc a poc, els ajuntaments es van implicant en la sostenibilitat de seus pobles. Però hi ha alcaldes que han fet una aposta ferma i convençuda per la autosuficiència i energies netesque, a més, reverteix positivament sobre els seus habitants. Ens expliquen la seva experiència Josep Subirana, regidor de Medi Ambient, Qualitat de Vida i Sanitat d'Avià; Marc Roca, alcalde de Rocafort de Queralt, i Carme Ferrer, alcaldessa de Senan. Pregunta: Els 3 pobles aborden el tractament dels residus? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'aposta de Nomen pel medi ambient
  Escolta àudio

  L'aposta de Nomen pel medi ambient

  Una de les empreses més grans del delta de l'Ebre, Nomen, posa l'accent en la sostenibilitat en la cura de l'arròs, de l'embalatge i de tots els seus productes. El pas ferm de Nomen pel respecte del medi ambient amb Enric Batlle, director general de Nomen Foods i Fortu Simon, màrqueting planner de Nomen Foods. Pregunta: A quin parc natural es conrea el famós arròs Nomen? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Cornellà de Llobregat, guanyadora del premi Green Leaf en compromís ambiental
  Escolta àudio

  Cornellà de Llobregat, guanyadora del premi Green Leaf en compromís ambiental

  Fer que la nostra ciutats sigui més sostenible i més verda no depèn de cap alta instància. Des dels mateixos consistoris, amb una aposta ferma, es poden aconseguir grans fites, i Cornellà de Llobregat n'és un exemple. Descobrim el perquè i la feina feta amb Emilia Briones, tinenta d'alcalde d'Innovació Urbana i Presidència, Virginia Vallvé, cap del Departament d'Estudis Mediambientals de Cornellà, i Ramon Torra, gerent AMB. Pregunta: Quina institució ha premiat Cornellà de Llobregat? Premi: Xec regal per valor de 100 € per un cap de setmana, per a dues persones, a la casa rural La Torre del Codina (www.latorredelcodina.com), gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Comprar un cotxe nou, els nous criteris dels consumidors i l'evolució del mercat
  Escolta àudio

  Comprar un cotxe nou, els nous criteris dels consumidors i l'evolució del mercat

  El mercat de l'automòbil està evolucionant vertiginosament per la implantació de mesures restrictives de contaminació. Els híbrids i els elèctrics avancem molt ràpidament. Fem seure Seat i Nissan a la mateixa taula per definir el futur immediat del vehicle. Hi intervenen: Antonio Calvo, director de Mobilitat Sostenible de Seat; Carlos Delgado, assessor comercial a Romauto, i Marta Marimon, directora del Departament de Vehicle Elèctric, Infraestructures i Serveis d'Energia de Nissan. Pregunta: A Espanya, quan està prevista la desaparició del dièsel? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El pla de sostenibilitat del Port de Barcelona, amb Mercè Conesa
  Escolta àudio

  El pla de sostenibilitat del Port de Barcelona, amb Mercè Conesa

  Posem la mirada al Port de Barcelona per saber cap on es mou aquest gran vaixell econòmic del país i descobrir el Pla de Sostenibilitat del Port. Per tot això i molt més, entrevistem Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona. Pregunta: El 2018, al Port de Barcelona, va ser més bo que el 2017 o menys? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Lluis Torner "El grafè, una revolució per a la humanitat"
  Escolta àudio

  Lluis Torner "El grafè, una revolució per a la humanitat"

  El grafè ja és aquí per quedar-se i revolucionar la nostra vida amb les seves increïbles propietats. Lluís Torner, fundador i director de l'ICFO (Institut de Ciències Fotòniques), mostra les aplicacions de la fotònica aplicada en àmbits com l'energia solar, els sensors per monitoritzar el medi ambient, la qualitat de l'aigua... Pregunta: Segons l'entrevista, el grafè és prou abundant a la natura? Premi: Xec regal, per valor de 100 €, per gaudir d'un cap de setmana per a dues persones a la casa rural Cal Pastor (www.calpastor.cat), gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'entrevista del MeteoMauri
  Escolta àudio