Meteotaula

 • MeteoTaula 277 – Tresmacarrons
  Escolta àudio

  MeteoTaula 277 – Tresmacarrons

  Ens entaulem en un restaurant del Maresme, els "Tresmacarrons". Un restaurant de carta dinàmica que es mou segons els productes de temporada i amb un gran toc de mar per la seva proximitat. Miquel Aldana, cap de cuina, ens obre la carta dels seus plats. Pregunta: El 2017 el restaurant Tresmacarrons va ser convidat a un dels santuaris d'investigació culinària del país. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 276 – Malena Restaurant
  Escolta àudio

  MeteoTaula 276 – Malena Restaurant

  A les comarques de Lleida trobem un restaurant amb estrella Michelin amb una cuina delicada i ben acurada en què, a més, la brasa juga un paper important. Josep María Castaño, "Xixo", cuiner del restaurant ens serveix els seus plats i les seves creacions. Pregunta: Quantes Estrelles Michelin té el restaurant Malena? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 275 – La Boscana, on gaudiràs del plat i de l'espai
  Escolta àudio

  MeteoTaula 275 – La Boscana, on gaudiràs del plat i de l'espai

  Ens posem a les mans del cuiner Joel Castanyé, Premi Revelació 2018, del restaurant La Boscana de Bellvís. Ell ens explicarà la seva cuina i el que descobrirem en els seus plats. Pregunta: Com suquen el pa al restaurant La Boscana? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 274 – Bar La Plata
  Escolta àudio

  MeteoTaula 274 – Bar La Plata

  Aquí teniu una bar de tapes, però no pas un bar qualsevol, sinó un dels millors de la ciutat de Barcelona, La Plata. Amb més de 70 anys d'història, ofereix tapes ben originals i modernes i altres de ben autèntiques, com les de quan es va fundar. Pepe Gómez, cambrer de La Plata, ens ofereix els seus plats. Pregunta: Quin any es va fundar el bar La Plata? Premi: 1 ampolla de cava Brut Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 273 – Sidra i elaborats de poma
  Escolta àudio

  MeteoTaula 273 – Sidra i elaborats de poma

  La poma molt més enllà de la fruita de postres. Pau Frigola, amb l'empresa familiar Mooma, fa tot tipus de derivats de la poma, des de sidra fins a vinagre, compota i deshidratats. En Pau defineix els eixos de l'empresa, les varietats de pomes i la qualitat dels seus productes. Pregunta: Pau Frigola compra les pomes fora o les produeix ell mateix? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 272 – La Bodega Sepúlveda
  Escolta àudio

  MeteoTaula 272 – La Bodega Sepúlveda

  Aquí teniu un celler amb història que s'ha adaptat als temps. De les novetats actuals i d'aquesta transformació, ens en parlen Josep Solà, pare, i Núria Solà, filla, propietaris de la Bodega Sepúlveda. Pregunta: La Bodega Sepúlveda, es troba situada a Ciutat Vella o al Barri de Sant Antoni? Premi: 1 ampolla de cava BRUT RESERVA, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 271 – La vedella ecològica
  Escolta àudio

  MeteoTaula 271 – La vedella ecològica

  Al peu del Pedraforca trobem una explotació ramadera, Cal Pacient, que es dedica a la criança de vedelles ecològiques, només alimentades en pastures sense adobs químics ni pesticides. Mariàngels Ferrer i Francesc Aguilar, ramaders i productors ens comenten la qualitat d'aquesta carn. Pregunta: Puc demanar la vedella ecològica del Pedraforca a distància? Premi: 1 ampolla de cava Brut Reserva gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 270 – Els pollastres ecològics
  Escolta àudio

  MeteoTaula 270 – Els pollastres ecològics

  Situats a mig camí entre Tremp i el Pont de Muntanyana, trobem Fígols de Tremp on una família crien pollastres ecològics. La gran superfície de la qual disposen fa que els pollastres campin i al seu ritme. Martí Peró, criador, ens explica les característiques d'aquest pollastre. Pregunta: Els pollastres ecològics de la Torre d'Erbull estan engabiats o campen en llibertat controlada? Premi: 1 ampolla de cava BRUT NATURE GRAN RESERVA 2011, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 269 – L'Antic Molí, un restaurant amb Estrella a les Terres de l'Ebre
  Escolta àudio

  MeteoTaula 269 – L'Antic Molí, un restaurant amb Estrella a les Terres de l'Ebre

  A l'extrem sud del país, a Ulldecona, trobem un restaurant guardonat amb una estrella Michelin, l'Antic Molí. Vicent Guimerà, xef i propietari del restaurant, ens ofereix un joc i una experiència inoblidable. Gaudeix-los. Pregunta: Un dels puntals forts de l'antic molí és un producte mediterrani al cent per cent. Quin? Premi: 1 ampolla de cava BRUT NATURE GRAN RESERVA 2011, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata a recollir a Catalunya Ràdio de Barcelona. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 268 – "La Màgia de la Cuina" amb Carme Ruscalleda
  Escolta àudio

  MeteoTaula 268 – "La Màgia de la Cuina" amb Carme Ruscalleda

  La dona amb més prestigi davant dels fogons de Catalunya i de part del món, Carme Ruscalleda, ens presenta el seu llibre "La màgia de la cuina". Amb ella descobrirem els que ens ofereix el llibre i els reptes que ens convida a superar. Pregunta: Carme Ruscalleda va publicar les primer libre ara a prop de...? 50 anys, 30 anys o 15 anys? Premi: 1 ampolla de cava BRUT NATURE GRAN RESERVA 2011, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 267 – Un formatge Cadí, premiat mundialment
  Escolta àudio

  MeteoTaula 267 – Un formatge Cadí, premiat mundialment

  Cadí és una coperativa que ja té més de 100 anys, la primera dins el sector lleter que agrupa ramaders de la Cerdanya i Alt Urgell. Dels productes que elaboren i del formatge premiat mundialment, ens en parla Josep Balcells, director tècnic de Cadí. Pregunta: Com es diu el formatge premiat en el darrer concurs mundial de formatges? Premi: 1 exemplar de la "Guia de vins de Catalunya 2018" de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, gentilesa de Cossetània Edicions >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 266 – Guia de Vins de Catalunya 2018
  Escolta àudio

  MeteoTaula 266 – Guia de Vins de Catalunya 2018

  Endrecem els vins del país i els classifiquem. Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de la Guia de Vins de Catalunya, ens expliquen l'evolució dels vins, els nous que apareixen i la tendència de futur. Pregunta: La Guia tria els vins que s'hi jutgen o ho fan els cellers? Premi: 1 ampolla de cava Barrica, gran reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 265 – Caves envellits per festes amb Agustí Torelló i Mata
  Escolta àudio

  MeteoTaula 265 – Caves envellits per festes amb Agustí Torelló i Mata

  És temps de festes, és temps de celebracions familiars i amb amics, on el cava té un paper important. Amb Àlex Torelló, enòleg i director de producció de les caves Agustí Torelló i Mata, parlem de caves envellits, del paper dels sulfits i del que significa tenir una certificació vegana. Pregunta: Vins i Caves Torelló llancen al mercat vins sense sulfits o vins amb certificació vegana? Premi: Una ampolla de cava Barrica, Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 264 - La Garriguella agrícola i vinícola
  Escolta àudio

  MeteoTaula 264 - La Garriguella agrícola i vinícola

  Descobrim els productes de la Garriguella, amb un pes important de l'activitat vitivinícola. Lluís Masardó, viticultor i gerent d'Agrícola de Garriguella i Celler Gerisena, i Cèsar Grau, cap comercial de la Cooperativa Agrícola Garriguella, ens obren les portes de la cooperativa i dels seus productes. Pregunta: El Dinarells blanc de la cooperativa Garriguella conté les varietats de macabeu, muscat i...? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 tortell imperial de 200 g, 1 agredolç de mel de taronger, 1 mel amb pell taronja i 1 mel amb crema d'avellana. I 1 estoig Premium Monofloral de 3x50 g gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoTaula 263 - Per festes, torrons i mel Alemany
  Escolta àudio

  MeteoTaula 263 - Per festes, torrons i mel Alemany

  És temps de torrons. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ens presenta la forma de treballar el torró, la seva temporalitat, quins són els que tenen més sortida i les novetats que no podem deixar de banda. Pregunta: La publicitat d'aquest any diu: "Torrons i Mels Alemanys al peu del Montsant o al peu del Montsec"? Premi: Lot amb 4 barres de torró (tou, crema, bombó ametlla i crocant), 1 tortell imperial de 200 g, 1 pot de mel de taronger agredolç, 1 pot de mel amb pell taronja i 1 pot de mel amb crema d'avellana. I 1 estoig Premium Monofloral de 3 x 50 g gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.