Meteotaula

 • Projecte Invulnerables, Sopart 2019
  Escolta àudio

  Projecte Invulnerables, Sopart 2019

  La pobresa és una xacra a la qual hem de fer front. Afortunadament, en aquest món de la immediatesa, hi ha persones i col·lectius que aixequen la vista, miren l'entorn i la societat i actuen. Sor Lucia Caram i Àngel Peix, membre de l'equip de comunicació de Grup Ferré restauració, organitzadors de Sopart 2019 que es farà el 14 de juny, ens expliquen aquesta activitat benèfica i el projecte Invulnerables. Pregunta: El Sopart se celebra al Priorat o al Penedès? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Cabres per fer formatge i apagar incendis
  Escolta àudio

  Cabres per fer formatge i apagar incendis

  El futur de les cabres a Catalunya podria ser excel·lent, per les grans possibilitats que ofereix, tant a nivell productiu de formatges com també per a la gestió del paisatge mediterrani. Però la realitat és que hi ha pocs caps de bestiar. Pere Artigas, copropietari i soci treballador de La Segalla SCP, ens desglossa la situació actual i com fa viable la seva explotació. Pregunta: Com es diu el formatge que està relacionat amb la prevenció d'incendis? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Bodega Josep Foraster
  Escolta àudio

  La Bodega Josep Foraster

  Anem cap a la Conca de Barberà per descobrir un celler situat en una finca que va camí dels 200 anys, Mas Foraster. Amb un gran bagatge, el celler i els vins s'han adaptat i han evolucionat cap a varietats locals i amb un clar enfocament en viticultura ecològica. Ricard Sebastià, enòleg i propietari de La Bodega, ens explica el punt actual de l'explotació i les singularitats del seu vi. Pregunta: A quina DO pertanyen els vins Josep Foraster? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 4 Gats, un restaurant únic
  Escolta àudio

  4 Gats, un restaurant únic

  Un dels indrets més màgics de la ciutat de Barcelona és el modernista restaurant 4 Gats. Més de cent anys de servei al client, d'evolució i de noves tendències. Àngel Peix, membre del departament de comunicació del restaurant, ens obre les portes d'aquest establiment. Pregunta: Els 4 Gats s'inaugura al segle XIX o al segle XX? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants
  Escolta àudio

  Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants

  En un petit carrer del barri de Sants trobem un restaurant ben singular que passa desapercebut entre les cases, però que, en entrar, ja et diu molt del lloc, el Petit Pau. Petit i acollidor, senzill, però de cuina complexa, Pau Gascó, cuiner i propietari, ens obre la porta i ens ensenya la carta amb molt de sentiment. Pregunta: Al Petit Pau, hi trobarem un restaurant amb força aforament o més aviat petit? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El restaurant Can Mauri, un indret privilegiat
  Escolta àudio

  El restaurant Can Mauri, un indret privilegiat

  Situada a Polinyà trobem un restaurant per a un format més íntim o per a una celebració sota el sostre i dins els murs d'una masia centenària, Can Mauri. Àlex Ruano, cuiner del restaurant, ens mostra l'espai i els secrets de la cuina. Pregunta: De quin segle és la Masia Can Mauri? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig "premium" de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un nou vi monovarietal de carinyena, l'Heretge, de Scala Dei
  Escolta àudio

  Un nou vi monovarietal de carinyena, l'Heretge, de Scala Dei

  El celler més antic del Priorat, Scala Dei, ha creat l'Heretge, un vi només elaborat amb carinyena molt vella, amb ceps de més de 80 anys. Ricard Rofes, enòleg de Scala Dei, ens presenta aquest vi, ens descriu el seu caràcter i ens explica l'objectiu d'aquesta joia. Pregunta: La varietat de l'Heretge és de garnatxa negra o de carinyena? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • La cuina de l'Hostal Buenos Aires
  Escolta àudio

  La cuina de l'Hostal Buenos Aires

  Som a Tremp, en un dels restaurants clàssics i amb més solera, el restaurant de l'Hostal Buenos Aires. Una cuina que ofereix productes de temporada amb plats d'autor. Marina Pàmpols ens mostra la seva carta i el caràcter davant del foc. Pregunta: El restaurant de la Marina s'anomena Buenos Aires o Valparaíso? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Llibre "Cocottes, cazuelas y cacerolas" de Paco Pérez, xef amb 6 estrelles Michelin
  Escolta àudio

  Llibre "Cocottes, cazuelas y cacerolas" de Paco Pérez, xef amb 6 estrelles Michelin

  Aquí teniu un llibre que va més enllà de les receptes tradicionals. Paco Pérez s'endinsa en la cuina de les nostres àvies amb els estris que utilitzaven. És de cuina clàssica, amb la tècnica i els coneixements d'aquest xef reconegut. En Paco Pérez ens descriu què trobarem al seu llibre. Pregunta: Quantes estrelles acumula Paco Pérez a tots els seus restaurants? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torta imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Ens entaulem al restaurant Estimar
  Escolta àudio

  Ens entaulem al restaurant Estimar

  Descobrim l'Estimar, un restaurant on els productes del mar tenen un gran protagonisme, ja que coneixen el peix de mercat des de fa generacions. Rafa Zafra, xef i propietari del restaurant Estimar, ens obre la carta i ens mostra els seus plats. Pregunta: El restaurant Estimar del sevillà Rafa Zafra té un altre local a la capital andalusa? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 g (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torta imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 g, 1 expositor de mel amb fruita seca de 125 g i 2 pots de 150 g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 20 veremes de Turó d'en Mota i el millor vi escumós del país
  Escolta àudio

  20 veremes de Turó d'en Mota i el millor vi escumós del país

  Quines són les diferències en 20 veremes? Com influeix el temps en el calendari de la verema? Ton Mata, enòleg, director general de les caves Recaredo, ens ofereix tots els detalls i ens explica els secrets de per què Turó d'en Mota 2004 va ser escollit el Millor Vi Escumós de Catalunya. Pregunta: Quantes veremes es porten del Turó d'en Mota? Premi: 1 Lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 torta imperial, 1 Estoig de 3 mels monoflorals de 50grams, 1 Expositor de mel amb fruits secs de 125g i 2 pots de 150g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El celler Mas de Sant Iscle
  Escolta àudio

  El celler Mas de Sant Iscle

  Situat al centre del país trobem una terra d'antigues vinyes que es reivindica amb força, el pla de Bages. Rosa Vilanova, representant del Celler Mas de Sant Iscle, la particularitat d'aquest territori i les varietats que s'hi conreen. Pregunta: Al Celler es conrea una varietat que cap altre celler conrea a la comarca. Quina? Premi: 1 lot de 4 barres de torró de 300 g (tou, crema, xocolata i crocant), 1 torta imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 g, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Priordei: terra, treball, qualitat i sostenibilitat
  Escolta àudio

  Priordei: terra, treball, qualitat i sostenibilitat

  Parlar del Priorat és parlar de vi, però també d'oli. Aquí trobem un oli d'excel·lent qualitat que vetlla pel territori, pel treball i pel medi ambient, és l'oli Priordei. Jordi Ciuraneta, president d'Agrofoods, l'empresa que comercialitza Priordei, ens mostra el camí per aconseguir aquesta excel·lència. Pregunta: Priordei és un oli de la DO Siurana o de la DO Garrigues? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml, collita primerenca, i una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Torrons i mel Alemany, a taula per festes
  Escolta àudio

  Torrons i mel Alemany, a taula per festes

  És temps de posar sobre la taula els millors productes per compartir amb les persones que estimem. Un dels productes estrella d'aquestes festes són els torrons. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany, ens explica la temporalitat del producte, ens presenta la desena de torrons que hi elaboren i la qualitat de la matèria primera. Pregunta: A quina vila es fan els torrons i mels Alemany? Premi: 1 Lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 torta imperial, 1 Estoig de 3 mels monoflorals de 50grams, 1 Expositor de mel amb fruits secs de 125g i 2 pots de 150g mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Caves Agustí Torelló i Mata - Premi Vinicultura de Talent Femení 2018
  Escolta àudio

  Caves Agustí Torelló i Mata - Premi Vinicultura de Talent Femení 2018

  La tercera edició dels Premis TALENT FEMENÍ, que es van celebrar divendres, 19 d'octubre, a l'Heretat Sabartés, van atorgar el Premi Vinicultura a Gemma Torelló, per la trajectòria professional i mèrits en la gestió de les caves Agustí Torelló Mata, l'assessorament empresarial i en dret vitivinícola, i la comunicació i promoció del món del cava. Amb ella parlem i ens diu el significat del premi per a ella i per al món del cava Pregunta: El cava estrella de Torelló i Mata com es diu? Premi: Una ampolla de cava Magnum Gran Reserva 2010 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.