Meteotaula

  • És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany
    Escolta àudio

    És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany

    Si una cosa no pot faltar a les sobretaules d'aquests dies és una bon torró. Des dels més clàssics als gustos més agosarats que estiguin fets de manera artesanal. Torrons i Mel Alemanys ens mostra el seu tret diferencial amb una recepta del segle XIX. A més, els fruits secs de proximitat i la mel molt seleccionada hi dona un gust únic. Ferran Alemany, gerent de l'empresa, ens defineix aquesta qualitat. · Pregunta: La darrera fusió d'Alemanya es fa entre les comarques de la Noguera i la.....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La Gurmeteria de Terrassa
    Escolta àudio

    La Gurmeteria de Terrassa

    Ens aturem a dinar o sopar a la Gurmeteria, a Terrassa. Un restaurant de bona qualitat que treballa amb productes de temporada i ofereix una carta que es va adaptant al temps de l'any. Descobrim tot el que trobarem amb Laia Castell, propietària i sommelier de la Gurmeteria. · Pregunta: La carta de vins de la Gurmeteria ha estat guardonada amb el Premi Cartavi els anys....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i torta imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Priordei, l'or líquid de les Garrigues
    Escolta àudio

    Priordei, l'or líquid de les Garrigues

    L'oli és l'or daurat de les Garrigues. Priordei treballa per aconseguir l'excel·lència en tots els productes que elaborem. Un amor a la terra i al treball que, lògicament, té el seu fruit. Jordi Ciuraneta, gerent d'Agro Foods and Commerce i productors d'oli Priordei, ens explica la feina que hi ha darrere d'aquesta excel·lència i el balanç de la temporada. · Pregunta: La calor rècord de l'estiu va fer patir les oliveres? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Pallars, terra de corder
    Escolta àudio

    Pallars, terra de corder

    "Terra de corders" és un llibre que mostra una tradició mil·lenària: la transhumància. Parla de l'aprofitament d'un dels recursos més preuats dels nostres avantpassats: l'"herba fresca". Obrim el llibre i passem les pàgines amb Jordi Però, fotògraf, i Dolors Etxalar, tècnica del programa "Al teu gust aliments del Pallars". · Pregunta: Com s'anomena la raça de corder del Pallars? · Premi: Lot gourmet amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya
    Escolta àudio

    Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya

    L'aposta ferma dels formatges per un formatge artesà de llet crua, sal i ferments, sense additius, ni conservants ni colorant té futur i recorregut. Pere Pujol, formatger de Molí de Ger, n'és un exemple. Amb ell parlem i ens explica els seus productes i com es treballa la qualitat dels formatges. · Pregunta: quin formatge del Molí de Ger va participar a la fira universal de Milà el 2015? · Premi: lot gurmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams; un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata
    Escolta àudio

    La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata

    Valorem la campanya actual de la verema i la qualitat del raïm amb Gemma Torelló, relacions públiques i gerent,i Àlex Torelló, responsable de viticultura i producció. Sabrem què ha passat amb el preu del raïm. També farem un bon tast. · Pregunta: Va començar a l'agost ja la verema al Penedès per culpa de la forta calor d'aquest estiu? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia
    Escolta àudio

    Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia

    Anem cap a les muntanyes de l'extrem sud del país, cap als massís dels Ports. Víctor Reverte, enginyer agrícola i educador ambiental, ens obre les portes del paisatge, les rutes i la gastronomia d'aquest raconet de Catalunya per descobrir. Pregunta: Les oliveres, un dels conreus tradicionals de la zona, aguanta bé l'escalfament global? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir
    Escolta àudio

    La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir

    Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar. Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Llet Crua, la formatgeria de Sants
    Escolta àudio

    Llet Crua, la formatgeria de Sants

    Aquí teniu un establiment de referència del món del formatge, Llet Crua. L'aposta per formatges artesanals, on reivindica la feina ben feta des del camp, fa que hagi connectat plenament amb els productors locals. Xevi Miró, copropietari de Llet Crua, ens obre les portes del seu establiment, ens mostra el que trobarem i ens descriu els tipus de formatges. Pregunta: Quants formatges, aproximadament, ven Llet Crua? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i dues barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Food Truck amb L'Escorça Pinxos i Vins
    Escolta àudio

    Food Truck amb L'Escorça Pinxos i Vins

    Anem a menjar, però no pas a un restaurant. Aquest és mòbil i el podreu trobar en els esdeveniments més important del calendari anual, és el food truck de L'Escorça Pinxos i Vins. Vicenç Montaner, propietari, ens mostra tot el que trobarem a la pissarra i els plats més singulars i els de més èxit. Pregunta: L'especialitat de L'Escorça són els plats combinats o els pinxos? Premi: Lot gurmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 g, un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3 x 50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Projecte Invulnerables, Sopart 2019
    Escolta àudio

    Projecte Invulnerables, Sopart 2019

    La pobresa és una xacra a la qual hem de fer front. Afortunadament, en aquest món de la immediatesa, hi ha persones i col·lectius que aixequen la vista, miren l'entorn i la societat i actuen. Sor Lucia Caram i Àngel Peix, membre de l'equip de comunicació de Grup Ferré restauració, organitzadors de Sopart 2019 que es farà el 14 de juny, ens expliquen aquesta activitat benèfica i el projecte Invulnerables. Pregunta: El Sopart se celebra al Priorat o al Penedès? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Cabres per fer formatge i apagar incendis
    Escolta àudio

    Cabres per fer formatge i apagar incendis

    El futur de les cabres a Catalunya podria ser excel·lent, per les grans possibilitats que ofereix, tant a nivell productiu de formatges com també per a la gestió del paisatge mediterrani. Però la realitat és que hi ha pocs caps de bestiar. Pere Artigas, copropietari i soci treballador de La Segalla SCP, ens desglossa la situació actual i com fa viable la seva explotació. Pregunta: Com es diu el formatge que està relacionat amb la prevenció d'incendis? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • La Bodega Josep Foraster
    Escolta àudio

    La Bodega Josep Foraster

    Anem cap a la Conca de Barberà per descobrir un celler situat en una finca que va camí dels 200 anys, Mas Foraster. Amb un gran bagatge, el celler i els vins s'han adaptat i han evolucionat cap a varietats locals i amb un clar enfocament en viticultura ecològica. Ricard Sebastià, enòleg i propietari de La Bodega, ens explica el punt actual de l'explotació i les singularitats del seu vi. Pregunta: A quina DO pertanyen els vins Josep Foraster? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • 4 Gats, un restaurant únic
    Escolta àudio

    4 Gats, un restaurant únic

    Un dels indrets més màgics de la ciutat de Barcelona és el modernista restaurant 4 Gats. Més de cent anys de servei al client, d'evolució i de noves tendències. Àngel Peix, membre del departament de comunicació del restaurant, ens obre les portes d'aquest establiment. Pregunta: Els 4 Gats s'inaugura al segle XIX o al segle XX? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

  • Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants
    Escolta àudio

    Sopem al Petit Pau, la simplicitat i el detall a Sants

    En un petit carrer del barri de Sants trobem un restaurant ben singular que passa desapercebut entre les cases, però que, en entrar, ja et diu molt del lloc, el Petit Pau. Petit i acollidor, senzill, però de cuina complexa, Pau Gascó, cuiner i propietari, ens obre la porta i ens ensenya la carta amb molt de sentiment. Pregunta: Al Petit Pau, hi trobarem un restaurant amb força aforament o més aviat petit? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.