MeteoNeu

 • Esquiar amb ceres ecològiques Nzero, sense derivats del petroli
  Escolta àudio

  Esquiar amb ceres ecològiques Nzero, sense derivats del petroli

  Saps que quan esquies deixes un rastre de parafina que queda a la natura i la contamina? Per un bon lliscament per la neu cal tenir encerats els esquís, però no amb qualsevol cera. Una empresa catalana elabora ceres ecològiques, sense derivats del petroli, és l'empresa Nzero. Unes ceres que subministren a equips tan potents com l'Escola Suïssa d'Esquí. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World i responsable de la marca NZERO, ens comenta la importància de les ceres ecològiques, els tipus i per a quines temperatures. Pregunta: La cera ecològica porta derivats vegetals o procedents dels hidrocarburs? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquiem a Vallter 2000 amb gairebé tot obert
  Escolta àudio

  Esquiem a Vallter 2000 amb gairebé tot obert

  Les nevades de finals d'octubre i la llevantada de fa una setmana han fet que l'estació de Vallter 2000 sigui de les que més neu natural té disponible. Entrevistem Enric Serra, director de Vallter, que ens explica com està ara l'estació i les novetats de la temporada. Pregunta: El nucli de l'estació es troba a 2.000 o 2.300 metres? Premi: Un aplicador de cera líquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tuixent-la Vansa, l'esquí nòrdic a la Lapònia catalana
  Escolta àudio

  Tuixent-la Vansa, l'esquí nòrdic a la Lapònia catalana

  Les nevades de finals d'octubre i de principis de novembre han permès obrir estacions d'esquí, cosa inèdita. Tuixent-la Vansa va ser la primera. Estrenem temporada de neu amb Albert Nadal, director de Tuixent-la Vansa. Pregunta: El cap de setmana d'obertura de Tuixent van obrir un circuit. Quin? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb l'estació d'esquí. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu + Meteotemps 282 – Una família amb tres generacions d'esquiadors
  Escolta àudio

  MeteoNeu + Meteotemps 282 – Una família amb tres generacions d'esquiadors

  Tres generacions d'esquiadors de la mateixa família i davant dels micròfons. És la família Berasategui i Cucurull. Vivències de tants anys donen per molt. Escolteu les veus de Marisa Berasategui (mare), Josep Maria i Marisa Cucurull (fills) i Ferran Cucurull (net). Pregunta: Marisa Berasategui va poder inaugurar l'estació de? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 281 – Temporada de neu a Núria, gruixos excepcionals
  Escolta àudio

  MeteoNeu 281 – Temporada de neu a Núria, gruixos excepcionals

  Entre dimarts i dimecres van caure més de 60 cm a Núria, en una temporada d'esquí amb més de 80.000 esquiadors. Ara, obre les portes a la temporada de primavera i prepara l'estiu. Ruth Bober, relacions públiques de Vall de Núria, ens en dona tots els detalls. Pregunta: Ha arribat l'abril i tota la Vall de Núria està ben blanca. Això passa cada any per aquesta època? Premi: Una gorra de llana per a nens, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 280 – Ander Mirambell, pilot Skeleton
  Escolta àudio

  MeteoNeu 280 – Ander Mirambell, pilot Skeleton

  Comptem amb l'esportista català únic en el món de la velocitat en tobogan, Ander Mirambell, amb tres participacions en Jocs Olímpics. La influència del temps en la competició, les condicions extremes d'entrenament i els pròxims objectius d'aquest gran esportista en la modalitat skeleton. Pregunta: Quins són els darrers Jocs en què ha participat Ander Mirambell? Premi*: Una gorra de llana de ratlles, gentilesa d'Elan Esports. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 278 – Allaus a Catalunya: exposició i prevenció
  Escolta àudio

  MeteoNeu 278 – Allaus a Catalunya: exposició i prevenció

  Avui, una allau ha atrapat tres persones a la vall de Conangles, dues de les quals han mort. Parlem amb Glòria Martí, geòloga especialista en allaus que treballa a la Unitat de Predicció d'Allaus de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. També ens explicarà l'exposició "Les allaus al Pirineu de Catalunya, com prevenir-les", que acull Tremp fins al 29 de març. Pregunta: A quina localitat es fa l'exposició de les allaus? Premi: Una gorra de llana blanca, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera
  Escolta àudio

  MeteoNeu 277 – Esquí de fons a Virós - Vallferrera

  Dins la vall de Vallferrera en el bosc de Virós trobem una estació per gaudir de la neu que us sorprendrà per les vistes i bellesa de l'indret, és l'Estació de Muntanya Virós – Vallferrera. Marc Segura, guarda del refugi del Gall Fer i gerent de l'estació d'esquí Virós-Vallferrera ens explica les meravelles d'aquest indret. Pregunta: Virós-Vallferrera té un refugi com a centre neuràlgic. Com se'n diu? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 276 – Esquí amb Josep Tabernero
  Escolta àudio

  MeteoNeu 276 – Esquí amb Josep Tabernero

  Descobrim la cara menys coneguda de Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia de Vall d'Hebron, l'esquí. Una afició que ha heretat dels seus pares i que ha transmès als seus fills. Pregunta: On celebra i amb què el primer matí de l'any Josep Tabernero? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí Nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"
  Escolta àudio

  MeteoNeu + MeteoEscapades 275 – "La Molina: 75 anys d'un Somni"

  La Molina fa 75 anys i un dels actes estrella d'aquest aniversari va ser la presentació del llibre "La Molina: 75 anys d'un somni", de l'historiador i autor Joan Carles Salmerón. Amb ell, amb Enric Ticó, president de FGC, i Toni Sanmartí, director de la Molina, parlem del llibre. Pregunta: Hi ha, com a mínim, una persona que va esquiar al primer remuntador de la Molina fa 75 anys i que és arquitecte d'un monument conegut. Quin? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol.len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 274 - Nou sistema de seguretat infantil als remuntadors a les estacions del Grup FGC
  Escolta àudio

  MeteoNeu 274 - Nou sistema de seguretat infantil als remuntadors a les estacions del Grup FGC

  La seguretat és la màxima de les estacions d'esquí a tots els nivells. El Grup FGC ha aplicat un nou sistema de seguretat en els remuntadors per als nens a les estacions de la Molina, Vallter, Vall de Núria, Espot i Port Ainé. Toni Sanmartí, director de la Molina, ens explica aquest nou sistema de seguretat. Pregunta: Trobarem el nou sistema de seguretat infantil als remuntadors de la Molina o també a la resta d'estacions de FGC? Premi: Un tubular per al coll, amb forro polar per a temperatures baixes, gentilesa d'Elan Esports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 273 - 25 anys de Guils Fontanera
  Escolta àudio

  MeteoNeu 273 - 25 anys de Guils Fontanera

  Aquest any, l'estació d'esquí de fons de Guils Fontanera celebra 25 anys. Josep Martínez, director de l'estació, ens explica els grans esdeveniments que hi haurà aquesta temporada i les novetats que ens ofereix l'estació. Pregunta: Quin serà el joc principal de celebració dels 25 anys de Guils Fontanera? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o esquí de Fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 272 - Baixada de torxes en els 50 anys de Masella
  Escolta àudio

  MeteoNeu 272 - Baixada de torxes en els 50 anys de Masella

  El cap de setmana passat, Masella va fer la baixada de torxes per commemorar els 50 anys de l'estació. Ramon Boter, portaveu de Masella, ens explica aquesta celebració i el balanç d'aquesta darrera gran nevada. Pregunta: Quantes persones van baixar amb les torxes? Premi: Unes ulleres de màscara amb vidre fotocromàtic per a tot tipus de condicions a la neu de color verd, gentilesa d'Elan Sports >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 271 - La Marxa Beret, una prova clàssica
  Escolta àudio

  MeteoNeu 271 - La Marxa Beret, una prova clàssica

  Aquest cap de setmana es disputa una de les proves clàssiques del calendari de neu del Pirineu, la Marxa Beret. Una prova que ja arriba a la 39a edició. Luis Carlos Medina, president de la Marxa Beret i Marc Puig responsable de la Marxa, ens expliquen l'èxit i novetats de la marxa. Pregunta: A la marxa Beret, a banda d'esquí nòrdic, hi trobarem també alguna competició d'esquí alpí? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoNeu 270 - Tuixent - La Vansa, un esquí proper
  Escolta àudio

  MeteoNeu 270 - Tuixent - La Vansa, un esquí proper

  Anem a la neu, anem a Tuixent - la Vansa. Encarada al nord amb magnífiques vistes cap al Cadí, Andorra i el Pallars, és una estació oberta a les nevades atlàntiques. Albert Nadal, nou director de l'estació, ens descriu l'estació i ens mostra les possibilitats a l'abast de tothom. Pregunta: Tuixent ha anat perdent gruix de neu des de les primeres nevades, o aquest gener és quan en té més? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.