MeteoMar M. Vizcarro

 • MeteoMar 275 – Alternatives al panga per preu i qualitat
  Escolta àudio

  MeteoMar 275 – Alternatives al panga per preu i qualitat

  El 90% del panga que es consumeix a Europa ve del delta del Mekong, un riu del Vietnam. Un peix econòmic, sense espines ni males olors, que pot sortir car. Maria Vizcarro ens ofereix alternatives amb espècies de les nostres llotges. Pregunta: El panga és un peix de mar o d'aigua dolça? Premi: Un tubular per al coll de microfibra per fer activitats a l'aire lliure, gentilesa d'Elan Esports. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 270 – Convocatòria ajuts Grups d'Acció Local Pesquers
  Escolta àudio

  MeteoMar 270 – Convocatòria ajuts Grups d'Acció Local Pesquers

  Moltes vegades rebem informació dels mitjans de comunicació dels problemes del món agrari o ramader, però què passa amb la pesca del país? Dos gerents dels Grups d'Acció Local Pesquers, Joan Alninet, gerent del GALP Mar de l'Ebre, i Anna Masdeu, gerent del GALP Costa Brava, ens expliquen la situació i els ajuts i els objectius. Pregunta: Quin import hi ha previst per aquesta primera convocatòria 18/19 d'ajuts als Grups d'Acció Local Pesquers? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 265 – La nova temporada del llagostí, ara ve Nadal
  Escolta àudio

  MeteoMar 265 – La nova temporada del llagostí, ara ve Nadal

  Ara per Nadal, ve de gust fer una bona menjada de peix i marisc: el llamàntol, la gamba vermella, l'escamarlà i el llagostí. Mario Vizcarro ens comenta com va la temporada del llagostí i maneres de cuinar-los. Pregunta: Què podem fer perquè el llagostí no faci el cap negre amb el temps? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 264 – Peix i vi, el vi subaquàtic
  Escolta àudio

  MeteoMar 264 – Peix i vi, el vi subaquàtic

  Un producte de terra conservat al mar. Aquest és l'estudi sobre l'evolució del vi subaquàtic per aconseguir-ne la màxima qualitat. Antoni Abad Mallol, president de la Confraria de Roses i de les Federacions de Girona i Catalunya, i Juanma Gómez, copropietari de l'Hotel Cala Jóncols, ens presenten el projecte, com es porta a terme i quina és la primera valoració. Pregunta: Vi subaquàtic amb raïm conreat en terra ferma o en unes campanes estanques sota les aigües de la Costa Brava? Premi: 2 pots de fumet de peix 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, sense sal, gentilesa dels Pescadors de Roses >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 261 – Present i futur de l'aqüicultura a Catalunya
  Escolta àudio

  MeteoMar 261 – Present i futur de l'aqüicultura a Catalunya

  Anem cap al mar, però avui no tractarem una espècie, sinó la indústria d'aqüicultura. Mario Vizcarro ens presenta l'estat d'aquesta activitat i la perspectiva de futur per a les pròximes dècades. . Pregunta: Són competència el peix d'aqüicultura i el peix salvatge? Premi: 1 ampolla de cava rosat Trepat Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 260 – El rèmol o passart, el peix de temporada
  Escolta àudio

  MeteoMar 260 – El rèmol o passart, el peix de temporada

  Mario Vizcarro ens porta el peix de temporada, el rèmol. Un peix abundant a les nostres llotges i cal aprofitar el seu bon preu. Descobrim on viu, com es pesca i com el podem cuinar. Pregunta: El rèmol es peix blanc o peix blau? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 257 – El moll o roger
  Escolta àudio

  MeteoMar 257 – El moll o roger

  El moll, un peix que viu sobre el fons de sorra, una mica gras i gran carronyaire del mar. Mario Vizcarro ens el fa conèixer a partir de les seves característiques, curiositats i com es reivindica en el món de la cuina. Pregunta: El moll és peix blanc o peix blau? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 253 – La tonyina vermella
  Escolta àudio

  MeteoMar 253 – La tonyina vermella

  La pesca de la tonyina està molt regulada. L'home ha tingut ha modificat els seu hàbits, en alguns casos de ser una espècie de gran migracions anuals s'ha convertit en residents permanents en un indret. Mario Vizcarro ens presenta el pla de recuperació i dades ben curioses. Pregunta: Per què es diu tonyina roja o vermella? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + una gorra de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 252 – La castanyola, la brama brama
  Escolta àudio

  MeteoMar 252 – La castanyola, la brama brama

  Tenim aquí un peix de nom singular en castellà, la japuta. En italià, francès i català, el nom és molt semblant: castanyola, castagnola i grande castagnole. El seu hàbitat, on es pesca, on és més preuat i receptes curioses, amb Mario Vizcarro. Pregunta: A la castanyola d'on li ve el nom en castellà? Premi: 1 Pack non stop de La Molina bikeparc, passeig telecabina, paquet llac, tubbing, piscina, tennis i fitness, vàlid fins al 10 d'octubre, gentilesa de FGC >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 250 - El dot, un peix de gamma alta per a la cuina
  Escolta àudio

  MeteoMar 250 - El dot, un peix de gamma alta per a la cuina

  Coneixeu el dot? I si us dic el rascàs? Tant si responeu sí com no, Mario Vizcarro ens en presenta el seu hàbitat, com es pesca, les mides i les virtuts que té aquest peix en el món de la cuina. Pregunta: Quina mida pot tenir un dot? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 249 – Els llenguados i els seus noms
  Escolta àudio

  MeteoMar 249 – Els llenguados i els seus noms

  Aquí tenim un del peixos amb més denominacions segons el lloc de la costa. Mario Vizcarro ens explica les seves característiques i curiositat com, el que al nord es diu llenguado al sud es diu palaia i el que al nord s'anomena palaia és el que al sud es diu peluda. Pregunta: A quina part de Catalunya, del llenguado, se'n diu palaia? Premi: 2 pots de fumet artesanal gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + un estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 245 - La dorada
  Escolta àudio

  MeteoMar 245 - La dorada

  Aquí teniu un peix molt preuat en la pesca esportiva: l'orada o dorada. Mario Vizcarro ens dona els detalls d'aquest peix de dors verd blavós i ens explicarà una curiositat que us sorprendrà. Pregunta: De quin gènere són les dorades quan neixen? Premi: Pack familiar (1 adult + 1 infant) al Parc Lúdic de Port Ainé, validesa fins al 31 d'agost, gentilesa de FGC. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 244 - És temporada de pop
  Escolta àudio

  MeteoMar 244 - És temporada de pop

  Què en saps, dels pops i els popets? Mides, on viuen, preus i receptes amb Mario Vizcarro. Ara que és la temporada del pop, ens posem al dia i els degustem de la millor manera. Pregunta: On es considera que hi ha la capital catalana del popet? Premi: Un lot d'11 productes Pastoret o bé una visita guiada per a 4 persones a les instal·lacions de la fàbrica per veure el procés d'elaboració dels productes. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 243 - El paper dels pescador en l'alliberament de tortugues
  Escolta àudio

  MeteoMar 243 - El paper dels pescador en l'alliberament de tortugues

  La feina dels pescadors té una relació molt estreta en la conservació i recuperació de les tortugues; els pescadors no són cap amenaça per a elles. Elsa Jiménez, directora de la Fundació CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins), ens presenta aquesta relació i el paper que juguen els pescadors en l'alliberament de les tortugues. Pregunta: És cert que existeix una cambra hiperbàrica per a tortugues? Premi: 1 pot de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + Una ampolla d'oli d'oliva verge extra, arbequina sense filtrar, de 250 ml, gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoMar 242 - Calamarsons, calamarsets o sepionets
  Escolta àudio

  MeteoMar 242 - Calamarsons, calamarsets o sepionets

  És un plat rei de les tapes d'estiu. Però heu de saber que no és cap subespècie dels calamars pigmeus; són simplement calamars petits. El nom científic és "Loligo vulgaris". Quin nom més trist per a un mos tan bo! Mario Vizcarro ens dona consells per netejar-los, cuinar-los i identificar-los d'altres espècies, com les espietes. Pregunta: Com s'anomenen els calamarsons a la Ràpita? Premi: 2 pots de fumet artesanal, gentilesa de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita + 1 estoig de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.