MeteoAmbient J. L. Gallego

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 278 – Primer projecte comunitari d'energia eòlica
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + MeteoTemps 278 – Primer projecte comunitari d'energia eòlica

  L'energia eòlica no és exclusiva de les grans empreses energètiques. El poble també pot actuar. Us presentem "Viure de l'aire", el primer aerogenerador d'Europa amb participació popular. Miquel Cabré, partícip, i Pep Puig, promotor del projecte, ens presenten l'objectiu de "Viure de l'aire", els esforços i el que ha implicat al territori. Pregunta: Què val una participació? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, (de gingebre, de pol·len, i agredolç de castanyer) i 2 pots de mel de 125 g, (de castanyer i de nous), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTerra 277 – L'equilibri dels boscos del Montseny amb l'associació de propietaris

  Els propietaris dels boscos del Montseny es mouen entre la preservació de l'entorn, l'explotació i l'impacte generat per la gran afluència de turistes. Units en l'Associació de Propietaris del Montseny, parlem dels seus objectius amb Francisco de Puig, president de l'Associació de Propietaris del Montseny, Josep Mataró, membre de la junta i silvicultor, i Rafel Catafal, responsable de la gestió de l'Associació. Pregunta: Quina superfície aglutina l'associació de propietaris del Montseny? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 276 – Ciutat del Cap sense aigua
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 276 – Ciutat del Cap sense aigua

  Ciutat del Cap, segona ciutat de Sud-àfrica serà la primera gran ciutat del món de suspendre el subministrament d'aigua potable a causa de la greu sequera que hi ha. José Luis Gallego ens en dona tots els detalls. Pregunta: Quina gran ciutat del món està a punt de repartir cartilles de racionament d'aigua potable? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: alpí, snow, muntanya o esquí de fons. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 275 – L'oli de palma i els últims orangutans
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 275 – L'oli de palma i els últims orangutans

  La massacre d'orangutans és constant a Borneo i Sumatra i és on es concentra bona part de l'oli de palma que es consumeix al món. José Luis Gallego ens treu la bena dels ulls i ens explica la magnitud de la tragèdia. Pregunta: quina superfície de selva ha desaparegut a Borneo per plantar-hi palma: la meitat, un 60% o el 80%? Premi: 2 forfaits per esquiar a Tuixent-la Vansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 274 – La males arts de la indústria alemanya de l'automòbil
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 274 – La males arts de la indústria alemanya de l'automòbil

  La indústria automobilística alemanya del dièsel es resisteix a desaparèixer. José Luis Gallego ens presenta aquest escàndol que va destapar la premsa alemanya d'una indústria disposada a tot. Pregunta: A quin país s'ha gestat el dieselgate? Premi: 1 aplicador de cera líquida NZero per encerar en fred de la varietat que vulgui el guanyador: Alpí, Snow, Muntanya o Esquí de Fons >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient + MeteoTemps 273 – Avià, el poble més eficient i sostenible del país.
  Escolta àudio

  MeteoAmbient + MeteoTemps 273 – Avià, el poble més eficient i sostenible del país.

  Avià ha fet una aposta perquè tota l'energia que consumeixen els edificis municipals sigui d'una comercialitzadora d'energia renovable. Però això va molt més enllà. Josep Subirana, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Avià, ens explica com ho han aconseguit i els nous reptes de futur. Pregunta: Podem dir que el poble d'Avià és el municipi líder a Catalunya en eficiència i sostenibilitat? Premi: 1 Lot amb 3 pots de mel de 250 g, un de gingebre, un de pol·len, gelea i pròpolis i agredolç de castanyer i 2 pots de mel de 125 g, un de castanyer i un altre de nous, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoEscapades + MeteoAmbient + Meteotemps 272 – Esborrany d'una forta llei ambiental a les Balears
  Escolta àudio

  MeteoEscapades + MeteoAmbient + Meteotemps 272 – Esborrany d'una forta llei ambiental a les Balears

  El Govern de les Illes Balears vol reduir el cost d'eliminar i de netejar les càpsules de cafè, tovalloletes humides, vaixelles de plàstic o bastonets d'orella. És una quantitat de residus molt gran i tot d'un sol ús. No és una qüestió de prohibir, sinó que sigui compostable. Ens expliquen aquest esborrany de llei Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de les Illes Balears, i Sebastià Sansó, director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus. Pregunta: quina mesura ha proposat el Govern de les Illes Balears per resoldre el problema de les tovalloletes humides? Premi: 1 lot amb 3 pots de mel de 250 g, un de gingebre, un de pol·len, gelea i pròpolis i agredolç de castanyer i 2 pots de mel de 125 g, un de castanyer i altre de nous, gentilesa de Torrons i Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 271 – La Xina obliga al món a reciclar
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 271 – La Xina obliga al món a reciclar

  Des de l'1 de gener Xina prohibeix a les empreses recicladores del país la importació d'escombraries. Les fàbriques estan obligades a gestionar els residus que generen. José Luis Gallego ens explica la importància i paper de la Xina en el món. Pregunta: quin país acaba de prohibir la importació de residus pel seu reciclatge Premi: Un llapis de memòria en forma de micro i una llibreta de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 270 – Panells solars flotants
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 270 – Panells solars flotants

  L'Índia fa un pas més en la sostenibilitat del país i del planeta. Com produir electricitat a partir de l'energia solar ocupa molta superfície si es vol produir en massa. José Luis Gallego ens en dona els detalls. Pregunta: Quina es la darrera revolució de l'energia solar a l'Índia? Premi: Un forfet per a dues persones per esquiar a Baqueira un dia. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 269 – Els 10 propòsits de l'any que pots fer pel medi ambient
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 269 – Els 10 propòsits de l'any que pots fer pel medi ambient

  Jose Luís Gallego ens proposa un decàleg de compromisos pel medi ambient en aquest nou any que fa unes poques setmana que hem començat. T'hi apuntes? Pregunta: Com es diu el sistema de lloguer de cotxes per hores i usos concrets? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 268 – L'any 2017, un reguitzell de rècords de calor
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 268 – L'any 2017, un reguitzell de rècords de calor

  Les dades de temperatura global del 2017 el situen com el tercer any més càlid des que es tenen registres fiables, ara fa 135 anys. El problema no és la dada d'un any, sinó la tendència de temperatures a l'alça. José Luis Gallego posa el termòmetre al planeta. Pregunta: Quin lloc ha passat a ocupar el 2017 entre els anys més càlids de la història? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 267 – El vàter no és una paperera
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 267 – El vàter no és una paperera

  Ens fèiem creus de les coses que es llencen al vàter. Les tovalloletes humides són el gran perill i produeixen un gran sobrecost eliiminar-les. Jose Luís Gallego ens ofereix xifres i ens presenta la campanya contra l'abocament de tovalloletes a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Pregunta: Les tovalloletes pel WC poden anar al water? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 266 – Fem un repàs del reciclatge
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 266 – Fem un repàs del reciclatge

  Durant aquestes festes, el volum i la varietat de residus domèstics es multipliquen a casa. És per això que José Luis Gallego en fa un repàs per veure on hem de llençar cada cosa, per exemple: el paper d'alumini, les safates de porexpan, etc. Pregunta: A quin contenidor van les safates de porexpan o d'alumini del menjar preparat? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 265 – No regalem animals, de cap tipus
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 265 – No regalem animals, de cap tipus

  Tot i les campanyes de conscienciació que es fan cada any, cada d'any a Catalunya encara s'abandonen milers d'animals i bona part d'aquest problema es genera amb els regal de Nadal. José Luis Gallego ens consciencia de la responsabilitat de tenir un animal a casa, del que significa i de les espècies que no cal tenir en cap cas. Pregunta: Quan decidim tenir un gos, què és millor: comprar-lo o adoptar-lo? Premi: Un lot amb un protector solar Protextrem Sport i un Protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MeteoAmbient 264 – El repte de l'agricultura sostenible
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 264 – El repte de l'agricultura sostenible

  El sector agrícola genera més del 70% del consum d'aigua al món i el regadiu al planeta s'ha multiplicat per sis en els últims 50 anys. José Luis Gallego posa xifres i ens dona les línies de futur a treballar si volem un món millor. Pregunta: quantes tones d'aigua calen per obtenir una tona de blat? Premi: Un lot amb un protector solar protextrem sport i un protextrem Sublime, gentilesa de l'empresa Ferrer >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.