MeteoAmbient J. L. Gallego

 • MeteoAmbient 6- La importància de reciclar el vidre
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 6- La importància de reciclar el vidre

  El període nadalenc, així com els dies festius posteriors, són dates de gran consum de productes envasats en vidre. Un gest tan senzill com separar les ampolles, flascons i pots, per dipositar després en els iglús, després de les reunions familiars i amb amics, reduïm el consum d'energia, estalviem matèries primeres i disminuïm els abocadors i la contaminació de l'aire. També cal recordar que mai s'ha de dipositar porcellana, ceràmica, pisa, copes i gots de vidre, així com taps en aquests contenidors, ja que empitjoren la qualitat del vidre i dificulten la fabricació de nous envasos. El vidre procedent d'envasos reciclats fon a una temperatura menor que el fabricat amb sorra, cal i sosa. L'energia estalviada per ampolla reciclada equival a la que consumeix una bombeta de 100 vats durant 4 hores. Reduïm la contaminació de l'aire en un 20% i per cada tona (3.000 ampolles) s'estalvien 130 litres de petroli.

 • MeteoAmbient 5- Residus
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 5- Residus

  Amb José Luís Gallego, parlarem de la gestió dels residus al nostre país.

 • MeteoAmbient 4 - El consum responsable
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 4 - El consum responsable

  Què podem fer per evitar un consum irresponsable d'aliments? En José Luis Gallego ens ho explicarà en aquest programa.

 • MeteoAmbient 3 - L'arbre de Nadal: natural o de plàstic?
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 3 - L'arbre de Nadal: natural o de plàstic?

  És un dels debats que tenim cada Nadal: "Jo sóc molt ecològic -diu molta gent- per això tinc un arbre de plàstic que munto i desmunto cada Nadal, així no s'han de tallar arbres al bosc". Error! Greu error! El José Luis Gallego ens explica com la indústria silvícola dels arbres de Nadal certificats dóna lloc a un model de desenvolupament rural sostenible i molt beneficiós per la natura.

 • MeteoAmbient 2 - El verd nadalenc a la natura
  Escolta àudio

  MeteoAmbient 2 - El verd nadalenc a la natura

  Quina funció té la molsa al bosc? i el boix grèvol? Què és i com s'obté el vesc? De tot això i altres aspectes relacionats amb el consum del verd nadalenc i el seu impacte a la natura en parlem amb José Luis Gallego per tal de muntar el pessebre sense perjudicar el bosc.

 • Meteo Ambient 1 - Ara que ve Nadal parlem d'il·luminació
  Escolta àudio