TOTS ELS ÀUDIOS

 • El doble impacte de la massificació turística
  Escolta àudio

  El doble impacte de la massificació turística

  Amb prop de 400 milions de visitants anuals (500 el 2030), el Mediterrani és el principal destí turístic del món gràcies al valor del seu patrimoni natural, la notable biodiversitat que alberga, i a la seva riquesa cultural mil·lenària. Problemes i solucions de la massificació amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin lloc ocupa el Mediterrani com a destinació turística a escala mundial? · Premi: Una gorra de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Gasos d'efecte d'hivernacle i el programa voluntari de reducció de gasos
  Escolta àudio

  Gasos d'efecte d'hivernacle i el programa voluntari de reducció de gasos

  La reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle arriba a les entitats, associacions i organitzacions amb el programa de Compensacions Voluntàries. Iñaki Gili Jáuregui, responsable de Mitigació de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic Departament de Territori i Sostenibilitat Generalitat de Catalunya, i Ismael Romeo, CEO de Sendeco2, ens donen xifres de les nostres emissions i detalls del programa voluntari de compensació d'emissions de gasos amb efecte hivernacle. · Pregunta: Quantes tones de CO2 es posen a la venda en aquesta campanya: entre 4.000 i 6.000 tones o entre 10.000 i 12.000 tones? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2013, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El paper del ciutadà en el nou model energètic
  Escolta àudio

  El paper del ciutadà en el nou model energètic

  Tu, jo i tots. El canvi de rol del model energètic està a les nostres mans. Us expliquem com i de quina manera, amb Laura Coll, cap d'Unitat de Comunicació i Relacions Institucionals de l'Institut Català d'Energia Departament d'Empresa i Ocupació · Pregunta: Quina font energètica és la que produeix més energia a Catalunya? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Tindrem un cap de setmana que sembla estable?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Tindrem un cap de setmana que sembla estable?

  Foto: Carle Illa · Pregunta: Diumenge dia 8 hi va haver un petit tornado amb algunes afectacions en vehicles i infraestructura. On va ser? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Descobrim la vall del riu Corb, el patiment dels gels de l'Àrtic i dels Alps i dels insectes al món
  Escolta àudio

  Descobrim la vall del riu Corb, el patiment dels gels de l'Àrtic i dels Alps i dels insectes al món

  A punt d'arribar als 50.000 seguidors de Twitter, ens acostem al final de l'estiu parlant de gels, la desaparició del 80% d'insectes en 30 anys i una mica de taula i paisatge de la vall del riu Corb. MeteoEscapades + MeteoTaula – La vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir MeteoAmbient – El permagel de l'Àrtic es fon més ràpid del que es pronosticava MeteoTerra – En 30 anys han desaparegut el 80% d'insectes MeteoTemps – El futur amarg de les glaceres dels Alps

 • La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir
  Escolta àudio

  La Vall del Corb, un paisatge i una gastronomia per descobrir

  Situada entre l'Urgell i la Conca de Barberà trobem aquesta vall, testimoni del pas del temps, de la transformació del paisatge, de la història i dels seus habitants. Un tros de país per descobrir i que, ben segur, et sorprendrà. Eva Bonet, portaveu de la vall del riu Corb, et dona unes pistes del que podràs trobar. Pregunta: A la vall del riu Corb es va fer el Tros Food, amb 7 cuiners, 9 cellers, 1 paisatge i quants productors? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El futur amarg de les glaceres dels Alps
  Escolta àudio

  El futur amarg de les glaceres dels Alps

  Les glaceres de muntanya d'Europa estan retrocedint a una velocitat molt elevada. Al Pirineu, les glaceres ja són més que testimonials, sobretot l'Aneto, on no té res a veure amb la quantitat de gel de fa 20 anys. Però què passa als Alps? Jordi Camins, pbservador glaciòleg, ens mostra la radiografia actual de l'arc alpí i les perspectives de futur. Pregunta: El retrocés de les glaceres als Alps és únic o ja ha passat en altres moments de la història? Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El permagel de l'Àrtic es fon més ràpid del que es pronosticava
  Escolta àudio

  El permagel de l'Àrtic es fon més ràpid del que es pronosticava

  No teniu la sensació que l'escalfament del planeta s'accelera? José Luis Gallego ens explica les raons per les quals s'ha accelerat la fosa del permagel de l'Àrtic i les conseqüències que se'n deriven i se'n derivaran en el futur. Pregunta: Quina extensió terrestre ocupa el permagel? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • En 30 anys han desaparegut el 80% d'insectes
  Escolta àudio

  En 30 anys han desaparegut el 80% d'insectes

  Un estudi recent de la universitat de Sydney afirma que al llarg dels últims 30-35 anys, la biomassa total d'insectes al món ha caigut un 80%. Jordi Puig ens dona el ventall de causes que han propiciat aquest descens. Pregunta: Quin percentatge d'insectes hem perdut els últims 30 anys? Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva 2013, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà?
  Escolta àudio

  Quin temps farà?

  Foto: Rosa M. Ballesta Pregunta: El gran huracà que va afectar sobretot les Bahames va tenir ratxes fins a 260 o 360 km/h? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El canvi del cotxe a la bicicleta de Raquel Sans i els passos de Port de Barcelona en sostenibilitat
  Escolta àudio

  El canvi del cotxe a la bicicleta de Raquel Sans i els passos de Port de Barcelona en sostenibilitat

  Sabrem com va abandonar el cotxe i la Ronda de Dalt, enamorada ara de la bicicleta, la Raquel Sans. Entrevista a Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona. Mirarem que ens expliqui força coses sobre aquesta infraestructura. El turisme ornitològic i pagar per la generació de residus ens arrodoniran el darrer programa del mes de vacances per excel·lència.

 • Anem a Vinseum i a l'Estartit, descobrim un formatge de cabra i veiem el canvi climàtic en la pesca
  Escolta àudio

  Anem a Vinseum i a l'Estartit, descobrim un formatge de cabra i veiem el canvi climàtic en la pesca

  Avui us recomanem acostar-vos a un museu que no us deixarà indiferents. Es tracta del Vinseum, el Museu del Vi a Vilafranca. Coneixerem un dels observadors més antics i més complets pel que fa a la meteorologia a Catalunya, en Josep Pascual de l'Estartit. Els senglars, un formatge de cabra especial i el canvi climàtic en la pesca, seran altres temes del programa que tot just comencem.

 • El món del patinet elèctric, un portal crucial per als vehicles elèctrics i pintures ecològiques
  Escolta àudio

  El món del patinet elèctric, un portal crucial per als vehicles elèctrics i pintures ecològiques

  Mare de Déu d'Agost i us avisem que si pinteu ara, que potser teniu vacances, ho heu de fer amb pintura ecològica. La vostra salut us ho agrairà. Compte amb l'oli de palma però també amb els patinets elèctrics. Parlant de mobilitat elèctrica, a més a més, us expliquem que el portal número 1 a Europa és català i té gairebé 70.000 punts de càrrega vinculats. Vinga, ja hem tombat la primera quinzena d'agost. La tradició diu que, ara, les tempestes augmenten. Què passarà pel que fa al temps a llarg termini és difícil de dir, però sí que tenim clar que ja fa dos mesos que els dies s'escurcen.

 • Gaudeix del paladar a les Moles, les cases amb aïllament tèrmic i fem muntanya amb "100 Cims"
  Escolta àudio

  Gaudeix del paladar a les Moles, les cases amb aïllament tèrmic i fem muntanya amb "100 Cims"

  Déu n'hi do el restaurant que us presentem avui, Les Moles, a Ulldecona, amb una estrella Michelin. Però també, les cases passives. No tan sols hem de pensar en un casa aïllada del tot a l'hivern, sinó també a l'estiu. Pujarem 100 cims de la mà d'un llibre, i coneixereu la cabra blanca. Ha començat l'agost i avui, entre altres temes, us hem explicat que la precipitació al Pirineu ha disminuït en els darrers 50 anys. Caldrà, a més a més de continuar-ho estudiant, anar-nos adaptant.

 • Baleària, amb vaixells més sostenibles; com reduir la factura de la llum i els electrodomèstics
  Escolta àudio

  Baleària, amb vaixells més sostenibles; com reduir la factura de la llum i els electrodomèstics

  Al "Greenmeteomauri" descobrirem l'exemple real d'una farmàcia que va passar de gastar 900 € al mes de rebut de la llum, a uns 400 €. També anirem a una platja "green" i sentireu l'entrevista al president de Baleària, la companyia marítima que, d'aquí uns 3 anys, ja farà funcionar amb gas els 31 vaixells que componen la flota. Tanquem el juliol pel que fa a "MeteoMauri" i encarem el mes que, per a molts, és el mes de les vacances.