TOTS ELS ÀUDIOS

 • La llevantada: efectes i vulnerabilitat
  Escolta àudio

  La llevantada: efectes i vulnerabilitat

  Analitzem la riuada del Francolí des del punt de vista meteorològic, però sobretot ens centrem en com està el territori, de les actuacions immediates i de futur sobre el Francolí i, en definitiva, sobre tots els cursos fluvials. I mirem cap endavant per minimitzar els danys de futures avingudes d'aigua. · Pregunta: Quin riu ha estat la zona zero de les inundacions? · Premi: Lot gourmet amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Edificis nZEB, consum d'energia quasi zero
  Escolta àudio

  Edificis nZEB, consum d'energia quasi zero

  Les construccions de cases i edificis hauríem d'anar més enllà de buscar la millor qualificació energètica. Cal fer que el nostre habitatge o edifici sigui el més autosuficient possible. Et descrivim el que vol dir i significa els edificis nZEB. · Pregunta: Què significa nZEB? · Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Barcelona capital mundial de l'Alimentació Sostenible
  Escolta àudio

  Barcelona capital mundial de l'Alimentació Sostenible

  Barcelona ha estat escollida capital mundial de l'alimentació sostenible. La cimera per celebrar-ho es farà a l'abril del 2021 sota el lema "Resiliència creixent: l'Alimentació Sostenible davant l'Emergència Climàtica". José Luis Gallego ens defineix els eixos principals i el que significa tenir aquesta distinció. · Pregunta: quina ciutat serà la capital mundial de l'alimentació sostenible al 2021 · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nou impost al CO2 dels vehicles, el teu vehicle haurà de pagar?
  Escolta àudio

  Nou impost al CO2 dels vehicles, el teu vehicle haurà de pagar?

  Catalunya començarà a aplicar un impost al carboni als vehicles que gravarà directament les emissions de CO2 a l'atmosfera. Més de tres milions i mig de vehicles pagaran aquest impost a partir del novembre del 2020. Jose Luís Gallego ens explica les raons, qui pagarà i quant · Pregunta: quan es començarà a pagar el nou impost al CO2 pels cotxes? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per a gaudir-ne el "16 de novembre". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • On van els diners de la taxa turística?
  Escolta àudio

  On van els diners de la taxa turística?

  Si anem a França, Itàlia o fem turisme a casa nostra paguem una taxa turística. Però, quant es recapta i a què va adreçada? José Luis Gallego ens desgrana què es queda la Generalitat, quant l'ajuntament i per a quins usos va adreçada. · Pregunta: quants diners va recaptar Catalunya al 2018 en concepte de taxa turística? · Premi: dues entrades pel dia 3 de novembre pel Halloween de Catalunya en Miniatura. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Coca-Cola traurà les anelles de plàstic de les llaunes
  Escolta àudio

  Coca-Cola traurà les anelles de plàstic de les llaunes

  Les imatges impactants d'animals marins amb una anella de plàstic al coll de begudes de llaunes ha mogut la consciència d'algunes empreses. Coca-Cola es compromet a retirar les anelles de plàstic de totes les seves llaunes a Europa, que seran substituïdes per cartró. · Pregunta: quan començaran a desaparèixer les anelles de plàstic de les llaunes de Coca-Cola? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Últim cap de setmana d'octubre...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Últim cap de setmana d'octubre...

  Foto: Jaume Mos · Pregunta: La situació d'aquesta setmana amb temporal de pluges ha estat de mestral o de llevant? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • Les calorades de l'estiu, l'empenta més enllà d'una casa rural i l'alimentació sostenible
  Escolta àudio

  Les calorades de l'estiu, l'empenta més enllà d'una casa rural i l'alimentació sostenible

  MeteoMauri repassa la calorada rècord viscuda a l'estiu. També ens acostarem a Casa Leornardo de Senterada. L'alimentació més saludable, el peix de temporada i el formatge del Molí de Ger ens faran salivar. MeteoEscapades – De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pallars MeteoAmbient – Cap a una alimentació més saludable i sostenible MeteoMar – El peix de tardor, el roger o moll MeteoTaula – Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya MeteoTemps – Balanç de les temperatures altes de l'estiu

 • Cap a una alimentació més saludable i sostenible
  Escolta àudio

  Cap a una alimentació més saludable i sostenible

  De quina manera poden afectar el medi ambient els costums alimentaris, la dieta? Es pot establir cap relació entre ecologia i nutrició en funció del criteri adoptat a l'hora d'alimentar-nos? La resposta és sí, i et diem com i de quina manera. · Pregunta: quin percentatge del consum total d'aigua potable es destina a l'agricultura? · Premi: lot de productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal
  Escolta àudio

  De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal

  A Senterada trobem la casa rural Casa Leonardo de Senterada. Mireia Font, propietària de la casa rural, ha impulsat la ruta de senderisme del Cinquè Llac i ha ideat el projecte Gratitud Pallars, un projecte de responsabilitat social i turística. Ella mateixa ens ho explica i ens ho detalla. · Pregunta: Casa Leonardo va ser triada entre diverses d'Europa per una celebració molt especial. Quina? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya
  Escolta àudio

  Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya

  L'aposta ferma dels formatges per un formatge artesà de llet crua, sal i ferments, sense additius, ni conservants ni colorant té futur i recorregut. Pere Pujol, formatger de Molí de Ger, n'és un exemple. Amb ell parlem i ens explica els seus productes i com es treballa la qualitat dels formatges. · Pregunta: quin formatge del Molí de Ger va participar a la fira universal de Milà el 2015? · Premi: lot gurmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams; un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El peix de tardor, el roger o moll
  Escolta àudio

  El peix de tardor, el roger o moll

  Sempre som partidaris dels peixos de temporada i de casa nostra. A més, són més econòmics. Mario Vizcarro ens porta el moll amb les seves característiques i ens explica de quina manera el podem cuinar per treure el màxim profit al seu gust. · Pregunta: el roger o moll és peix blanc o peix blau? · Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Balanç de les temperatures altes de l'estiu
  Escolta àudio

  Balanç de les temperatures altes de l'estiu

  L'estiu del 2019 ha estat molt càlid amb unes onades de calor que es van presentar ben d'hora, a finals de juny. Fem un repàs del comportament de l'estiu amb en Marc Prohom, cap de l'Àrea de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya. · Pregunta: La gran onada de calor de l'estiu quin mes es va produir? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Dies per aprofitar, s'acosta un important canvi de temps
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Dies per aprofitar, s'acosta un important canvi de temps

  Foto: Josep Maria Casas · Pregunta: Un país asiàtic va viure el cap de setmana del 12 i 13 d'octubre el pitjor tifó de les darrere dècades. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Factors i mancances del territori per a l'emergència climàtica, la T-Verda i la fira d'autoconsum
  Escolta àudio

  Factors i mancances del territori per a l'emergència climàtica, la T-Verda i la fira d'autoconsum

  GreenMeteoMauri camí dels 50 mil seguidors de Twitter amb 2 temes estrella aquesta setmana. Ens centrarem en la setmana de la rehabilitació i en l'anàlisi dels aiguats del sud-est de la mà d'una de les grans autoritats en riscos naturals de la zona. MOBILITAT - L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Fira de l'Autoconsum a Vic EMPRESA i COMERÇ A+++ – La multinacional Unilever planta cara al plàstic TURISME GREEN – Canviar el model turístic de Barcelona GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars L'ENTREVISTA – Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats