TOTS ELS ÀUDIOS

 • L'ecoetiqueta per a edificis, els plàstics del te i els raspalls de dents de bambú
  Escolta àudio

  L'ecoetiqueta per a edificis, els plàstics del te i els raspalls de dents de bambú

  GreenMeteomauri que aposta aquesta setmana, entre altres, per Ekoenergia, l'etiqueta ecològica internacional sense ànim de lucre per a energia renovable i que finança projectes que lluiten contra la pobresa energètica. - Manresa promou els camins escolars - Raspalls de dents de bambú - Què passa quan ens fem un te amb la bosseta de plàstic? - Els bolets com a oportunitat turística – Mobilitat elèctrica, aprofitant que s'acaba de celebrar l'Expoelèctric L'ENTREVISTA – EKOenergia, l'ecoetiqueta per a l'energia renovable

 • Què passa quan ens fem un te amb la bosseta de plàstic?
  Escolta àudio

  Què passa quan ens fem un te amb la bosseta de plàstic?

  Les bosses de te contenen, entre altres materials, niló i tereftalat de polietilè, dos plàstics cada vegada més usats pels fabricants. Saps què passa quan entren en contacte amb l'aigua calenta? José Luís Gallego ens mostra els resultats d'uns estudis que et sorprendran. · Pregunta: Quin percentatge dels aliments d'origen marí conté microplàstics? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • EKOenergia, l'ecoetiqueta per a l'energia renovable
  Escolta àudio

  EKOenergia, l'ecoetiqueta per a l'energia renovable

  Pugem un graó més en la qualificació energètica amb EKOenergia. Una etiqueta ecològica internacional que té criteris de sostenibilitat aplicada a les llars, empreses i establiments públics. En fem una descripció i els coneixem millor amb Glòria Monterrubio, geògrafa, especialitzada en canvi ambiental, actualment fent el voluntariat europeu com a persona de contacte per a Espanya i Llatinoamèrica d'EKOenergia, i Marta Garcia, coordinadora d'Ecoserveis. · Pregunta: EKOenergia és una plataforma que treballa a escala regional o internacional? · Premi: Lot gurmet amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els bolets com a oportunitat turística
  Escolta àudio

  Els bolets com a oportunitat turística

  La temporada de bolets suposa una gran oportunitat de desenvolupament turístic a les principals comarques productores, territoris que queden fora de les rutes turístiques tradicionals del nostre país, com ara el Berguedà, la Segarra, el Ripollès o el Solsonès. Quins beneficis porta per a aquestes comarques? Pregunta: Quin és un dels principals recursos turístics del Berguedà? Premi: Un "energy button". El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Manresa promou els camins escolars
  Escolta àudio

  Manresa promou els camins escolars

  Quan parlem de mobilitat sostenible sovint ens oblidem del mitjà de transport més ecològic, saludable i econòmic que existeix: anar a peu. Manresa ha impulsat l'activitat «Camins escolars» per promoure i facilitar que els nens i les nenes vagin a l'escola a peu i de forma autònoma. Els detalls, amb José Luis Gallego. · Pregunta: Com s'anomenen les rutes urbanes que permeten als nens anar a peu i de manera segura a l'escola? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per gaudir-ne el 23 de novembre. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Raspalls de dents de bambú
  Escolta àudio

  Raspalls de dents de bambú

  Les propostes per reduir l'ús del plàstic vinculades a la cura personal han d'estar supeditades al correcte manteniment de la higiene i la salut. I podem fer un pas important amb el raspall de dents de bambú. Escolta els avantatges. · Concurs: A quin contenidor es poden llençar els nous raspalls de dents de bambú? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de Cafè Novell Residu Zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Mobilitat elèctrica, aprofitant que s'acaba de celebrar l'Expoelèctric
  Escolta àudio

  Mobilitat elèctrica, aprofitant que s'acaba de celebrar l'Expoelèctric

  La mobilitat dels vehicles està canviant. Ho hem notat en l'Expoelèctric i s'observa en l'increment del nombre de vehicles híbrids endollables i 100% elèctrics venuts. Amb Miquel Àngel Escobar, responsable de Mobilitat Eficient de l'ICAEN, fem un valoració de la fira i el canvi de rol en la mobilitat. · Pregunta: Quina edició es va celebrar d'Expoelèctric? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Tindrem dies d'hivern de veritat?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Tindrem dies d'hivern de veritat?

  Foto: Marc Solà · Pregunta: Diumenge dia 3 la ponentada va provocar la mort d'una dona a una ciutat. Quina? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La història d'un núvol, el turisme geominer i el Pallars, terra de corder
  Escolta àudio

  La història d'un núvol, el turisme geominer i el Pallars, terra de corder

  A MeteoMauri, "La increïble història d'un núvol" ens presenta un conte, però també un home del temps que ens va deixar fa poc. La taula, amb "Pallars, terra de corder" o el turisme geominer de Catalunya seran d'altres continguts. MeteoEscapades – "De les pedres en fan pans": 21 indrets de turisme geominer de Catalunya MeteoAmbient – La mort del mar Menor: la llacuna salada més gran d'Europa MeteoTerra + MeteoTaula – Pallars, terra de corder MeteoTemps – "La increïble història d'un núvol"

 • "La increïble història d'un núvol"
  Escolta àudio

  "La increïble història d'un núvol"

  Deixeu-vos portar per la fantasia d'un núvol que s'emprenya amb un home del temps al qual farà la guitza. Montse Clotet, autora del llibre, ens comenta com va començar el llibre i, sobretot, el gran significat que té per a ella la publicació. · Pregunta: Amb qui s'enfronta el núvol? · Premi: Un llibre de "La increïble història d'un núvol" >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pallars, terra de corder
  Escolta àudio

  Pallars, terra de corder

  "Terra de corders" és un llibre que mostra una tradició mil·lenària: la transhumància. Parla de l'aprofitament d'un dels recursos més preuats dels nostres avantpassats: l'"herba fresca". Obrim el llibre i passem les pàgines amb Jordi Però, fotògraf, i Dolors Etxalar, tècnica del programa "Al teu gust aliments del Pallars". · Pregunta: Com s'anomena la raça de corder del Pallars? · Premi: Lot gourmet amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya
  Escolta àudio

  "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya

  L'home ha tret profit dels minerals de la terra des de la prehistòria. Aquest llibre ens mostra 21 indrets on l'extracció de minerals ha estat clau per al desenvolupament de la població. Josep Huguet, llicenciat en Història Contemporània i coautor del llibre, i Josep Polinario, graduat en Història i coautor del llibre, ens desgranen el que descobrirem en els recorreguts. · Pregunta: Segons el llibre, què hi trobarem, a Ulldecona? · Premi: llibre "De les pedres en fan pans" 21 indrets de turisme geominer de Catalunya, gentilesa de Cossetània Edicions. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La mort del mar Menor: la llacuna salada més gran d'Europa
  Escolta àudio

  La mort del mar Menor: la llacuna salada més gran d'Europa

  El mar Menor té unes característiques especials que el fan vulnerable a la salinitat. L'entrada de l'aigua del mar i la gran evaporació en són les causes. Però l'elevada mortalitat de peixos i crustacis també tenen altres causes, que ens detalla José Luís Gallego. · Pregunta: Quina és la llacuna d'aigua salada o albufera més gran d'Europa? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb tres estats del cel: sol, núvol i ruixats
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb tres estats del cel: sol, núvol i ruixats

  Foto: Jordi Turru · Pregunta: Quin observatori de Catalunya va recollir més aigua durant el temporal de Llevant? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La vulnerabilitat davant les riuades, els edificis amb consum mínim i les anelles de les llaunes
  Escolta àudio

  La vulnerabilitat davant les riuades, els edificis amb consum mínim i les anelles de les llaunes

  GreenMeteoMauri posa l'accent en els edificis de consum gairebé nul amb l'ecoetiqueta per poder ser encara més exigents amb el contracte d'energia verda. Evidentment, fent un resum de la llevantada i fem èmfasi en la vulnerabilitat del país a fenòmens extrems. MOBILITAT - Nou impost al CO2 dels vehicles LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE - Barcelona capital mundial de l'Alimentació Sostenible EMPRESA i COMERÇ A+++ - Coca-Cola traurà les anelles de plàstic de les llaunes TURISME GREEN - On van els diners de la taxa turística? GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – Edificis nZEB, energia quasi zero L'ENTREVISTA – La llevantada: efectes i vulnerabilitat Quin temps farà? Darrer cap de setmana d'octubre...