TOTS ELS ÀUDIOS

 • Les calorades de l'estiu, l'empenta més enllà d'una casa rural i l'alimentació sostenible
  Escolta àudio

  Les calorades de l'estiu, l'empenta més enllà d'una casa rural i l'alimentació sostenible

  MeteoMauri repassa la calorada rècord viscuda a l'estiu. També ens acostarem a Casa Leornardo de Senterada. L'alimentació més saludable, el peix de temporada i el formatge del Molí de Ger ens faran salivar. MeteoEscapades – De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pallars MeteoAmbient – Cap a una alimentació més saludable i sostenible MeteoMar – El peix de tardor, el roger o moll MeteoTaula – Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya MeteoTemps – Balanç de les temperatures altes de l'estiu

 • Cap a una alimentació més saludable i sostenible
  Escolta àudio

  Cap a una alimentació més saludable i sostenible

  De quina manera poden afectar el medi ambient els costums alimentaris, la dieta? Es pot establir cap relació entre ecologia i nutrició en funció del criteri adoptat a l'hora d'alimentar-nos? La resposta és sí, i et diem com i de quina manera. · Pregunta: quin percentatge del consum total d'aigua potable es destina a l'agricultura? · Premi: lot de productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal
  Escolta àudio

  De la Casa Leonardo de Senterada, a la ruta de senderisme del Cinquè Llac i el projecte Gratitud Pal

  A Senterada trobem la casa rural Casa Leonardo de Senterada. Mireia Font, propietària de la casa rural, ha impulsat la ruta de senderisme del Cinquè Llac i ha ideat el projecte Gratitud Pallars, un projecte de responsabilitat social i turística. Ella mateixa ens ho explica i ens ho detalla. · Pregunta: Casa Leonardo va ser triada entre diverses d'Europa per una celebració molt especial. Quina? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya
  Escolta àudio

  Molí de Ger, un formatge fet a la Cerdanya

  L'aposta ferma dels formatges per un formatge artesà de llet crua, sal i ferments, sense additius, ni conservants ni colorant té futur i recorregut. Pere Pujol, formatger de Molí de Ger, n'és un exemple. Amb ell parlem i ens explica els seus productes i com es treballa la qualitat dels formatges. · Pregunta: quin formatge del Molí de Ger va participar a la fira universal de Milà el 2015? · Premi: lot gurmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams; un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El peix de tardor, el roger o moll
  Escolta àudio

  El peix de tardor, el roger o moll

  Sempre som partidaris dels peixos de temporada i de casa nostra. A més, són més econòmics. Mario Vizcarro ens porta el moll amb les seves característiques i ens explica de quina manera el podem cuinar per treure el màxim profit al seu gust. · Pregunta: el roger o moll és peix blanc o peix blau? · Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per a sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Balanç de les temperatures altes de l'estiu
  Escolta àudio

  Balanç de les temperatures altes de l'estiu

  L'estiu del 2019 ha estat molt càlid amb unes onades de calor que es van presentar ben d'hora, a finals de juny. Fem un repàs del comportament de l'estiu amb en Marc Prohom, cap de l'Àrea de Climatologia del Servei Meteorològic de Catalunya. · Pregunta: La gran onada de calor de l'estiu quin mes es va produir? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Dies per aprofitar, s'acosta un important canvi de temps
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Dies per aprofitar, s'acosta un important canvi de temps

  Foto: Josep Maria Casas · Pregunta: Un país asiàtic va viure el cap de setmana del 12 i 13 d'octubre el pitjor tifó de les darrere dècades. Quin? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Factors i mancances del territori per a l'emergència climàtica, la T-Verda i la fira d'autoconsum
  Escolta àudio

  Factors i mancances del territori per a l'emergència climàtica, la T-Verda i la fira d'autoconsum

  GreenMeteoMauri camí dels 50 mil seguidors de Twitter amb 2 temes estrella aquesta setmana. Ens centrarem en la setmana de la rehabilitació i en l'anàlisi dels aiguats del sud-est de la mà d'una de les grans autoritats en riscos naturals de la zona. MOBILITAT - L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Fira de l'Autoconsum a Vic EMPRESA i COMERÇ A+++ – La multinacional Unilever planta cara al plàstic TURISME GREEN – Canviar el model turístic de Barcelona GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars L'ENTREVISTA – Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats

 • Fira de l'Autoconsum a Vic
  Escolta àudio

  Fira de l'Autoconsum a Vic

  Davant la creixent inquietud i interès dels ciutadans per l'aprofitament domèstic de les energies renovables, neix la Fira d'Autoconsum de Vic, un esdeveniment que vol reunir a participants, visitants i professionals de l'autoconsum elèctric i en general de l'energia fotovoltaica. José Luis Gallego ens explica els objectius i el que trobarem. · Pregunta: Quina ciutat acull la primera fira d'autoconsum elèctric? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori
  Escolta àudio

  Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori

  Estem preparats per als fenòmens extrems? Els pobles, les ciutats, les comarques, les províncies els països estan preparats? Com tenim el territori? Una de les persones més qualificades, Jorge Olcina, catedràtic de la Universitat d'Alacant d'Anàlisi Geogràfica i Climatologia, ens fa una radiografia de com estem i què hauríem de fer. · Pregunta: Els anys vuitanta hi va haver un aiguat a la zona sud del país, semblant al de fa pocs dies. Quin any va ser? · Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta
  Escolta àudio

  L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta

  La T-Verda és una targeta de transport que permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta el transport públic quan dones de baixa un vehicle i no en compres cap. Una targeta per un vehicle. José Luis Gallego ens dona els requisits per tenir la targeta i quantes persones en disposen. · Pregunta: Què cal demostrar per obtenir l'acreditació de la T-Verda? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per al 16 de novembre >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars
  Escolta àudio

  La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars

  Una part significativa de l'energia fuig de casa nostra i, en conseqüència, paguem més per tenir una eficiència energètica baixa. Com podem millorar casa nostra i el nostre edifici? Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis de l'ICAEN, ens comenta totes les consideracions a tenir en compte per millorar l'eficiència energètica. Pregunta: Quin percentatge d'habitatges tenen les lletres E F i G de la classificació energètica? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La multinacional Unilever planta cara al plàstic
  Escolta àudio

  La multinacional Unilever planta cara al plàstic

  Unilever aposta pel medi ambient. Pel 2025 es comprometen a fer tots els envasos de plàstic reutilitzables, reciclables o compostables. Però si aquest compromís el van adquirir el 2017, ara n'han afegit més. Els descobrim amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin és l'ambiciós repte d'Unilever per al 2025? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?
  Escolta àudio

  Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?

  Amb més de 16 milions de turistes i un creixement del 5% anual el model turístic de Barcelona està a punt del col·lapse. Per això l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d'un nou fons publicoprivat destinat al canvi de l'actual model. T'expliquem els punts clau d'aquest canvi de model. · Pregunta: Quants turistes arriben cada any a Barcelona? · Premi: Xec regal per valor de 100€ per gaudir d'un cap de setmana, per a 2 persones, a "Ca la Ferratina a Ivars de Noguera", gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. https://calaferratina.com/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats

  Foto: Enric Brun · Pregunta: Com es diuen els núvols de la boira tècnicament? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.