TOTS ELS ÀUDIOS

 • SEAT, el Barça i Nomen aposten pel medi ambient, la geotèrmia i l'esquí a Masella
  Escolta àudio

  SEAT, el Barça i Nomen aposten pel medi ambient, la geotèrmia i l'esquí a Masella

  GreenMeteoMauri apassionant. Aterra Bulb amb energia renovable de producció catalana lowcost, la geotèrmia s'enlaira, Seat consolida el gas i aposta també per l'elèctric, el Camp Nou acollirà ratpenats i Nomen destinarà el 100% dels guanys d'una línia d'arròs a conservació de la natura. A més a més, a Bilbao, tota la ciutat a 30 km/h a partir de gener. METEONEU – Arranquem la l'estació que ha inaugurat la temporada de neu, Masella MOBILITAT - Tota la ciutat de Bilbao serà de trànsit lent (30 km/h) a partir del gener LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE - Aterra a Catalunya la startup energètica BULB, lowcost d'origen 100% renovable EMPRESA i COMERÇ A+++ - l'arròs Nomen llença una marca per a projectes de conservació de la natura TURISME GREEN - L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – La geotèrmia, present i futur L'ENTREVISTA – Els combustibles i el pas ferm de SEAT cap als vehicles elèctrics i híbrids

 • El pas ferm de Seat cap a la sostenibilitat de les instal·lacions i els vehicles del futur
  Escolta àudio

  El pas ferm de Seat cap a la sostenibilitat de les instal·lacions i els vehicles del futur

  Seat està fent passos molt grans pensant en la sostenibilitat, sabrem els motius que l'han dut a fer la planta fotovoltaica més gran d'Europa, descobrirem el futur del sistema de producció i sabrem el repte del desembarcament de vehicle elèctric i dels híbrids. Tot això i més amb Joan-Carles Casas, responsable d'Enginyeria de Processos a Seat, i Andrew Shepherd, expert en Energies Alternatives (i específicament en GNC) del àrea de I+D de Seat. · Pregunta: Seat té el camp solar més gran de les fàbriques de automòbils. Però és tèrmic o fotovoltaic? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Arranquem amb l'estació que ha inaugurat la temporada de neu, Masella
  Escolta àudio

  Arranquem amb l'estació que ha inaugurat la temporada de neu, Masella

  Les estacions d'esquí ja han obert les portes. Les nevades de la setmana passada i, sobretot, l'intens fred que es manté a muntanya han permès als canons de neu treballar a màxim rendiment. L'estació de Masella va ser la primera a obrir les portes, parlem amb el seu director, Xavier Nolla. · Pregunta: Finalment, va ser Panticosa o Masella la primera a obrir als Pirineus? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aterra a Catalunya la startup energètica Bulb, low cost d'origen 100% renovable
  Escolta àudio

  Aterra a Catalunya la startup energètica Bulb, low cost d'origen 100% renovable

  Bulb, la startup energètica de major creixement al Regne Unit, aterra a Catalunya per donar servei a la primera casa amb electricitat 100% renovable. La companyia presenta un nou model sostenible que revolucionarà el consum d'electricitat al nostre país: més barat, més verd i més fàcil d'entendre. · Pregunta: Fins a quin estalvi anual ofereix la startup energètica Bulb que s'està instal·lant a Catalunya? · Premi: Un energy button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consums elèctrics a través del mòbil. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Tota la ciutat de Bilbao serà de trànsit lent (30km/h) a partir del gener
  Escolta àudio

  Tota la ciutat de Bilbao serà de trànsit lent (30km/h) a partir del gener

  Al juliol del 2018, l'Ajuntament de Bilbao va implantar el límit de velocitat a 30 km/h a més de la meitat dels seus carrers. Un any i quatre mesos després, el consistori ha anunciat que vol estendre la mesura a totes les vies de la ciutat. Quins són els beneficis i els efectes sobre la ciutat? Pregunta: Quina serà la velocitat màxima a tota la ciutat de Bilbao a partir del 2020? Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per gaudir-ne el 14 de desembre. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya
  Escolta àudio

  L'estadi del Barça acollirà la colònia de ratpenats més gran de Catalunya

  El Futbol Club Barcelona ha fet un pas de respecte al medi ambient i amb la demolició del Miniestadi sense voladura per minimitzar la contaminació de pols a l'aire. Però ha fet un altre pas en la conservació de la natura amb els ratpenats com a protagonistes. José Luís Gallego ens ho explica. · Pregunta: Fins a quants ratpenats viuen en les caixes niu que s'han instal·lat als terrenys del Miniestadi del Barça? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La geotèrmia, present i futur
  Escolta àudio

  La geotèrmia, present i futur

  Arriben les primeres Jornades de Geotèrmia a Catalunya. Unes jornades que arriben molt més tard que en altres països, però ja han arribat. La geotèrmia és una font d'energia poc coneguda. En traurem tot l'entrellat amb Albert Pujadas, geòleg i gerent de QUALI Geotermia, i coordinador del Grup de Treball de Geotèrmia (GTG) del Clúster d'Energia Eficient de Catalunya (CEEC); i Francesc Vidal, cap de l'Àrea d'Energies Renovables de l'ICAEN. · Pregunta: La geotèrmia serveix per escalfar un edifici, però també ens servirà per abaixar-ne la temperatura a l'estiu? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'arròs Nomen llança una marca per a projectes de conservació de la natura
  Escolta àudio

  L'arròs Nomen llança una marca per a projectes de conservació de la natura

  Nomen llança una marca d'arròs dissenyada pels consumidors que destinarà el 100% dels guanys a projectes de conservació de la natura. L'empresa tarragonina d'alimentació Nomen Foods acaba de presentar la seva nova marca d'arròs: NOMEN EARTH. On aniran adreçats aquests diners i amb quins criteris? José Luis Gallego ho detalla. · Pregunta: quin tant per cent dels beneficis destinarà Nomen Earth a la protecció del medi ambient? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Dies de pluja, neu i temperatures més altes
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Dies de pluja, neu i temperatures més altes

  Foto: Francesc Sans · Pregunta: La primera estació d'esquí que va obrir l'any passat ho va fer més aviat o més tard que aquest any? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva verge extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un gran oli de les Garrigues i el pla urbanístic de l'àrea metropolitana per als pròxims anys
  Escolta àudio

  Un gran oli de les Garrigues i el pla urbanístic de l'àrea metropolitana per als pròxims anys

  A MeteoMauri coneixerem la importància del nou pla director urbanístic de l'àrea metropolitana acabat de sortir del forn o també la xarxa catalana de graners per a la conservació de totes les llavors. MeteoEscapades – L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós MeteoAmbient + Meteotemps – El nou Pla Director Urbanístic de l'AMB MeteoTerra – La Xarxa Catalana de Graners, el baluard de conservació de les llavors agrícoles MeteoTaula – Priordei, l'or de les Garrigues

 • El nou Pla Director Urbanístic de l'AMB
  Escolta àudio

  El nou Pla Director Urbanístic de l'AMB

  Pensem en el futur, en les properes dècades de com volem que estigui urbanitzat l'àrea metropolitana. Les necessitats i els criteris del segle XXI en el nou Pla Director Urbanístic de l'AMB que ens presenten Josep Maria Carreras, director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques de l'AMB, i Jacob Cirera, ambientòleg. Equip redactor del Pla Director Urbanístic de l'AMB. · Pregunta: El Pla Director Urbanístic és hereu del Pla General Metropolità (PGM) vigent, però de quin any data el PGM? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós
  Escolta àudio

  L'Hort del Metge de Lladrós, a la vall de Cardós

  Situat a la vall de Cardós, al Pallars Sobirà, trobem l'Hort del Metge Lladrós. Per viure les sensacions i estar connectat amb l'entorn d'un paisatge i poble d'alta muntanya que ofereix un ventall de possibilitats. Entrevistem Gemma Gandia, representant, que obre les portes de casa seva i ens en dona tots el detalls. · Pregunta: L'Hort del Metge de Lladrós de quantes cases disposa? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Priordei, l'or líquid de les Garrigues
  Escolta àudio

  Priordei, l'or líquid de les Garrigues

  L'oli és l'or daurat de les Garrigues. Priordei treballa per aconseguir l'excel·lència en tots els productes que elaborem. Un amor a la terra i al treball que, lògicament, té el seu fruit. Jordi Ciuraneta, gerent d'Agro Foods and Commerce i productors d'oli Priordei, ens explica la feina que hi ha darrere d'aquesta excel·lència i el balanç de la temporada. · Pregunta: La calor rècord de l'estiu va fer patir les oliveres? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Xarxa Catalana de Graners, el baluard de conservació de les llavors agrícoles
  Escolta àudio

  La Xarxa Catalana de Graners, el baluard de conservació de les llavors agrícoles

  La conservació de les varietat locals avui en dia és un fet que públicament té un cert ressò i que, encara que de manera tangencial, també està a l'agenda política. Ara bé, fa 20 anys, en alguns casos 30, alguns col·lectius van començar a preservar llavors lluitant contra tots els elements, en un context hostil on la incomprensió era manifesta. Sabrem qui són i quina funció fa la Xarxa Catalana de Graners (XCG) · Pregunta: Quantes entitats agrupa la XCG? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana d'hivern de veritat. I de neu?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana d'hivern de veritat. I de neu?

  Foto: Ramon Baylina · Pregunta: A banda del fred i la neu, un tercer element ha estat destacat els últims dies. Quin? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.