TOTS ELS ÀUDIOS

 • La moto elèctrica amb bateria extraïble
  Escolta àudio

  La moto elèctrica amb bateria extraïble

  Barcelona és una de les ciutats d'Europa amb més motos transitant pels carrers. Per a aquests desplaçaments curts, si vols sentir l'aire a la cara, hi ha una solució més sostenible, la moto elèctrica. Carlos Sotelo, fundador de Silence, i Antoni Muniente, director de comunicació, ens presenten la moto elèctrica amb bateria extraïble. · Pregunta: En quina localitat fabrica Silence les seves motos? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 10 anys d'Electromaps
  Escolta àudio

  10 anys d'Electromaps

  Electromaps és el portal web i l'aplicació de referència en el món de la mobilitat elèctrica. Des del primer dia, ofereix sense restriccions les ubicacions de tots els punts de càrrega i informació addicional que subministra l'usuari. Xavier Cañadell, cofundador i gerent d'Electromaps, ens explica l'evolució durant aquests deu anys, les novetats i els objectius de futurs a curt termini. · Pregunta: La companyia d'Electromaps va començar fa 10 anys al Parc Tecnològic del Vallès o a la ciutat de Barcelona? · Premi: Un energy button. El botó 100% català per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars
  Escolta àudio

  Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars

  Anem a les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot. Dues estacions que s'han posat al dia aquesta temporada amb la incorporació, en el cas d'Espot d'una instal·lació que permetrà una capacitat més gran i més rapidesa per desplaçar els esquiadors de la cota més baixa a la base de l'estació. D'aquesta novetat i d'altres, ens en dona més detalls Xavier Bigordà, director de les dues estacions. · Pregunta: Quina és l'obra d'Espot més important d'aquesta temporada? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona
  Escolta àudio

  Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona

  Transports Metropolitans de Barcelona ha adquirit 42 combois de metro nous per substituir els més antics. Té la virtut que els materials amb què es fabricaran són reciclables en un 91% i, a més, tenen una gran eficiència. José Luis Gallego ens diu els ets i uts d'aquests nous trens del metro. · Pregunta: Amb quin material s'han fet els combois nous del metro de Barcelona? · Premi: Lot amb 10 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Sobirania energètica, viure desconnectat de la xarxa
  Escolta àudio

  Sobirania energètica, viure desconnectat de la xarxa

  Podem ser autònoms energèticament? David Villar, cap de la unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat de l'ICAEN, ens diu si és possible o no, quines són les opcions per ser-ne si estem en un indret o en un altre i si hi ha prioritats més importants que la de viure desconnectat. · Pregunta: És possible, actualment, viure completament desconnectat de la xarxa? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2
  Escolta àudio

  L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2

  Segons el nou Informe sobre la Bretxa d'Emissions 2019 de l'ONU, si mantenim l'actual ritme d'emissions de CO2, les temperatures podrien superar els 3,2 ºC aquest segle, cosa que portaria un ampli ventall d'impactes climàtics molt destructius. José Luis Gallego ens explica les solucions que demana l'ONU per aconseguir una reducció dràstica de les emissions de CO2. · Pregunta: Quina reducció d'emissions de CO2 demana l'ONU per evitar els pitjors pronòstics del canvi climàtic? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gourmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i "torta imperial". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un llarg cap de setmana sense temporal
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un llarg cap de setmana sense temporal

  Foto: Josep Elías · Pregunta: El punt més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, té una estació meteorològica d'un aficionat. Com es diu la pàgina web on es troba? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquí a Tuixent - la Vansa, menjar a Gurmeteria i passejar prop de Barcelona
  Escolta àudio

  Esquí a Tuixent - la Vansa, menjar a Gurmeteria i passejar prop de Barcelona

  A MeteoMauri esquiarem a Tuixent-La Vansa, ens acostarem al projecte Tórtora, reflexionarem si l'agricultura destrueix el planeta, però també un pagès ens explicarà dècades d'observació a la Serra d'Almos. Les postres del programa, tot dinant o sopant a la Gurmeteria de Terrassa. MeteoNeu – Tuixent–la Vansa, la Lapònia de l'esquí nòrdic i raquetes de neu MeteoEscapades - "50 escapades en família a indrets naturals prop de Barcelona" MeteoAmbient - Projecte Tórtora, conservació i coneixement MeteoTerra - L'agricultura destrueix el planeta? Reflexions a l'entorn d'una visió radical del món agrari MeteoTaula – la Gurmeteria de Terrassa MeteoTemps – L'observació de la natura ajuda a preveure el temps, Josep Borrell, observador de la Serra d'Almos

 • Tuixent – la Vansa, la Lapònia de l'esquí nòrdic i de les raquetes de neu
  Escolta àudio

  Tuixent – la Vansa, la Lapònia de l'esquí nòrdic i de les raquetes de neu

  Les nevades de mitjans de novembre i les baixes temperatures han fet que les estacions d'esquí de fons obrin les seves portes al públic. Tuixent – la Vansa té marcats 15km i obert el circuit de raquetes. Albert Nadal, director de l'estació, ens presenta les novetats de la temporada i com ha estat l'arrencada de la temporada. · Pregunta: L'observatori situat al cim del Port del Comte i proper a l'estació de Tuixent, va superar els 40 o els 70 l/m2 en forma de neu el divendres 22? · Premi: Dos forfets per esquiar a Tuixent – la Vansa, un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí Nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 50 propostes d'excursions en família prop de Barcelona
  Escolta àudio

  50 propostes d'excursions en família prop de Barcelona

  Aquí teniu un llibre ple de propostes familiars per fer a la natura. Rutes senzilles i assequibles per conèixer la gran natura que ens envolta per zones properes a Barcelona. Comptem amb Josep Mauri, autor del llibre, que ens obrirà els ulls a indrets desconeguts. · Pregunta: A més a més del llibre que ens ocupa avui, en l'obra de Josep Mauri trobarem una altra publicació amb una proposta de 50 excursions. Quina? · Premi: Llibre: "50 escapades en família a indrets naturals prop de Barcelona" >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'agricultura destrueix el planeta? Reflexions a l'entorn d'una visió radical del món agrari
  Escolta àudio

  L'agricultura destrueix el planeta? Reflexions a l'entorn d'una visió radical del món agrari

  Són nombroses les veus que defensen que el futur del món només és possible si es transforma el model agrícola cap a un d'enfocat a l'alimentació humana. És a dir, a reduir la producció d'aliments per a la producció de carn o derivats d'animals. Jordi Puig ens presenta les reflexions sobre el futur de l'agricultura al món. · Pregunta: Per què l'autora considera que el canvi a una dieta vegetariana no és suficient? · Premi: Una ampolla de cava Barrica gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població. Resposta: Perquè el problema és el model agrícola.

 • La Gurmeteria de Terrassa
  Escolta àudio

  La Gurmeteria de Terrassa

  Ens aturem a dinar o sopar a la Gurmeteria, a Terrassa. Un restaurant de bona qualitat que treballa amb productes de temporada i ofereix una carta que es va adaptant al temps de l'any. Descobrim tot el que trobarem amb Laia Castell, propietària i sommelier de la Gurmeteria. · Pregunta: La carta de vins de la Gurmeteria ha estat guardonada amb el Premi Cartavi els anys....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i torta imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Projecte Tórtora, conservació i coneixement
  Escolta àudio

  Projecte Tórtora, conservació i coneixement

  La tórtora és una au migratòria estesa pels Països Catalans que ha minvat de població en els darrers anys. Gerard Bota, cap del grup de biologia de la conservació del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, ens fa una radiografia de la situació actual i ens explica aquest projecte. · Pregunta: La tórtora està inclosa a la família dels coloms? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'observació de la natura ajuda a preveure el temps, Josep Borrell, observador de la Serra d'Almos
  Escolta àudio

  L'observació de la natura ajuda a preveure el temps, Josep Borrell, observador de la Serra d'Almos

  Comptem amb un home, Josep Borrell, que des de fa més de 40 anys observa i pren nota de la natura que l'envolta, floració i ocells. Una tasca meticulosa de gran valor i de gran qualitat. Parlem amb ell de les observacions preses a la Serra d'Almos i de la seva experiència. · Pregunta: Des de quin any, de forma oficial, pren les dades Josep Borrell? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb un canvi de mes i de temps
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb un canvi de mes i de temps

  Foto: Ramon Calvet · Pregunta: Els darrers deu dies, el vent ha estat protagonista a molts punts. S'han superat, però, els 100 km/h en alguns observatoris? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.