TOTS ELS ÀUDIOS

 • Quin temps farà? Una recta final d'any...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Una recta final d'any...

  Foto: Josep Martínez · Pregunta: El Vallès, té tres capitals, dues l'occidental i una l'oriental. Quina és la darrera estació meteorològica de Meteocat estrenada en una de les capitals? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva verge extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'energia del futur, el paper de la fotovoltaica a Catalunya i la nova Fira de Nadal de Barcelona
  Escolta àudio

  L'energia del futur, el paper de la fotovoltaica a Catalunya i la nova Fira de Nadal de Barcelona

  Green MeteoMauri amb energia solar fotovoltaica i Solar Profit. Desbloqueig, precisament, en aquest món de l'energia, amb el director de l'lCAEN Manel Torrent. Encerarem els esquís amb NZERO i visitarem la Fira de Nadal del Port de Barcelona METEONEU – Ceres ecològiques per a tot tipus d'esquís L'ENTREVISTA – Solar Profit, l'empresa catalana líder en energia solar fotovoltaica MOBILITAT + LLAR + EMPRESA + TRANSICIÓENERGÈTICA - El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen TURISME GREEN – Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que serà fins a Reis

 • Solar Profit, empresa catalana líder en energia solar fotovoltaica
  Escolta àudio

  Solar Profit, empresa catalana líder en energia solar fotovoltaica

  Fem un pas important cap a la sostenibilitat disposant i gestionant l'energia bàsica de la vida, la del sol. Solar Profit idea i dissenya les possibilitats de casa teva i el rendiment que en pots obtenir. Òscar Gómez, director executiu de Solar Profit, ens dona dades de rendiments d'estavi i d'inversió inicial i de la minimització de l'impacte al medi ambient · Pregunta: El 2018, Solar Profit va executar més del 50% o més del 80% de tots els projectes de Solar Fotovoltaica que es van fer a Catalunya? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen
  Escolta àudio

  El nou escenari energètic a Catalunya amb Manel Torrent, director de l'Icaen

  El futur de l'energia a Catalunya passa per la llei de transició energètica que el govern ha començat a tramitar. Manel Torrent, director de l'Institut Català d'Energia, explica les línies de futur, cap a on aniran adreçats els esforços i els horitzons dels projectes. · Pregunta: Manel Torrent va estar també a primera línia d'una institució catalana abans que a l'Icaen. Quina? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i Torta Imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que hi serà fins a Reis
  Escolta àudio

  Gran estrena de la Fira de Nadal del Port Vell que hi serà fins a Reis

  Barcelona compta amb una nova Fira de Nadal a tocar del mar, al Port Vell. Des del primer dia de la inauguració, milers de persones s'han deixat sorprendre per l'arbre immens, el pessebre flotant i la nòria gegant, però n'hi ha més. Elisabeth Barcons, responsable de Màrqueting del Port ens explica què hi ha més enllà de la Fira. · Pregunta: La Fira de Nadal es celebra a la terminal de creuers o al Port Vell? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Prohibides les ceres tòxiques a partir del 2020-21 per la FIS
  Escolta àudio

  Prohibides les ceres tòxiques a partir del 2020-21 per la FIS

  Ja que esquiem, ho fem amb ceres que respecten el medi ambient, sense deixar cap rastre de productes químics. Una nova normativa de la Federació Internacional d'Esquí prohibirà l'ús de ceres tòxiques en les competicions de cara a la temporada 2020-21. Guillem Capellades, director de l'empresa Marteen Sports World, ens descriu la composició de les ceres i la diferència amb les convencionals. · Pregunta: La cera NZero porta, entre altres components, blat de moro o alfàbrega? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres solides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? I el fred, per quan?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? I el fred, per quan?

  Foto: Cristina Amills · Pregunta: El Servei Meteorològic ha estrenat un producte per visualitzar la pluja i la neu segons cota i moment d'un episodi de precipitació. Amb quina xarxa d'equipaments es fa? · Premi: dues entrades pel parc temàtic Catalunya en Miniatura, per gaudir-ne fins al 6 de gener del 2020, i una caixa de galetes Torretes de Torrelles. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Torrons, peix i marisc pe Nadal, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'aigua càlida del mar
  Escolta àudio

  Torrons, peix i marisc pe Nadal, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'aigua càlida del mar

  Meteomauri amb aires de Nadal. Torrons, peix i marisc, tot de proximitat. Dades méteo d'escalfament a l'Estartit, esquiarem amb monitor i visitarem el Museu de Ciències Naturals de Barcelona MeteoNeu – Escola Catalana d'Esquí de la Molina MeteoEscapades + MeteoAmbient – Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona MeteoMar – Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc MeteoTaula – És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany MeteoTemps – Mesos amb el mar més càlid del que toca

 • És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany
  Escolta àudio

  És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany

  Si una cosa no pot faltar a les sobretaules d'aquests dies és una bon torró. Des dels més clàssics als gustos més agosarats que estiguin fets de manera artesanal. Torrons i Mel Alemanys ens mostra el seu tret diferencial amb una recepta del segle XIX. A més, els fruits secs de proximitat i la mel molt seleccionada hi dona un gust únic. Ferran Alemany, gerent de l'empresa, ens defineix aquesta qualitat. · Pregunta: La darrera fusió d'Alemanya es fa entre les comarques de la Noguera i la.....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
  Escolta àudio

  Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

  Descobrim el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al Parc del Fòrum. Sabrem tot el que ofereix amb Anna Omedes, directora del museu. I també ens explicarà les grans novetats i la programació per a aquestes festes de Nadal. · Pregunta: El Museu de Ciències Naturals de Barcelona es va fundar al segle XIX o el XX? · Premi: Lot de 5 capses variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aprendre a esquiar amb monitor en una escola és vital: consells i avantatges
  Escolta àudio

  Aprendre a esquiar amb monitor en una escola és vital: consells i avantatges

  Fem els primers passos en el món de l'esquí sota la batuta d'un monitor d'escola. La manera d'aprendre bé des del primer moment és seguretat, evitar que ens cansem tant, evitar futures lesions i, sobretot, permet que ens ho passem bé des del primer moment. Pablo Fontseré, director de l'Escola Catalana d'Esquí de la Molina, ens dona uns quants consells. · Pregunta: A quina estació va començar a esquiar Pablo Fontseré, avui ja tancada, a la Tuca o a Llessui? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO per triar entre alpí, per esquí de fons o per snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc
  Escolta àudio

  Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc

  Ara que ja és temps de fer la compra del àpats de Nadal descobrirem uns quants consells per evitar la gran pujada de preus del peix i el marisc. I un cop el tenim a casa, Mario Vizcarro ens explicarà com el podem conservar de la millor manera sense perdre cap propietat. · Pregunta: Cal congelar el peix? · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el Balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Mesos amb el mar més càlid del que toca a casa nostra
  Escolta àudio

  Mesos amb el mar més càlid del que toca a casa nostra

  No cal parlar de tot el planeta per saber que la temperatura del mar està augmentant. Tenim dades a casa nostra que ho corroboren. La tenacitat i persistència en la mesura de la temperatura del mar de Josep Pascual, observador meteorològic, dona fe d'una pujada d'unes aigües cada cop més càlides. Analitzem els darrers mesos i més enllà. · Pregunta: Josep Pascual és físic o topògraf? · Premi: una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? El temps es tranquil·litzarà?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? El temps es tranquil·litzarà?

  Foto: Montse Canal · Pregunta: La inversió tèrmica suposa més fred a la muntanya o a les valls? · Premi: Dues entrades per al parc temàtic Catalunya en Miniatura, per gaudir-ne fins al 24 de desembre. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Motos amb bateries extraïbles, 10 anys d'electromaps i l'esquí al Pallars
  Escolta àudio

  Motos amb bateries extraïbles, 10 anys d'electromaps i l'esquí al Pallars

  METEONEU – Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars MOBILITAT + LLAR 10 anys d'Electromaps EMPRESA i COMERÇ A+++ - L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2 TURISME GREEN - Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Sobirania energètica, viure desconnectat de la xarxa L'ENTREVISTA – La moto elèctrica amb bateria extraïble