TOTS ELS ÀUDIOS

 • Quin temps farà? Un cap de setmana primaveral
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana primaveral

  Foto: Joan Pérez · Pregunta: Quin observatori va fregar els 500 l/m2 durant el temporal Gloria? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • YourGreenCar, compra i venda de vehicles elèctrics de segona mà
  Escolta àudio

  YourGreenCar, compra i venda de vehicles elèctrics de segona mà

  Coincidint amb la proliferació de vehicles elèctrics al mercat, neix Your Green Car, una empresa de compra i venda de vehicles elèctrics i híbrids endollables de segona mà. Carla Marsinyach, fundadora de Your Green Car, ens explica els compromisos de l'empresa amb la mobilitat elèctrica. · Pregunta: Your Green Car ven també cotxes de combustió de molt baix consum? · Premi: Lot de fusta amb mels gourmet per als paladars més curiosos, amb agredolç ideal per a les amanides i un còctel de mel ideal per afrontar l'hivern, gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Esquí nòrdic i raquetes de neu a Guils Fontanera
  Escolta àudio

  Esquí nòrdic i raquetes de neu a Guils Fontanera

  Després de la gran nevada de la setmana passada, les estacions d'esquí nòrdic tenen un aspecte immillorable. Josep Martínez, director de l'estació d'esquí nòrdic Guils Fontanera, ens explica què ha implicat per a l'estació aquesta gran nevada i com la tenim per aquesta cap de setmana. · Pregunta: Guils Fontanera fa aquest any una important prova de trineus o de bitlles catalanes? · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui; dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Turisme ornitològic al delta de l'Ebre després del temporal
  Escolta àudio

  Turisme ornitològic al delta de l'Ebre després del temporal

  Amb els seus 320 km2 de superfície, el delta de l'Ebre constitueix l'hàbitat aquàtic més extens de Catalunya. Un espai natural on trobem una rica diversitat d'ambients. És l'últim refugi natural per a diverses espècies d'ocells en perill d'extinció a tot el món. José Luis Gallego ens defineix el valor d'aquest espai únic. · Pregunta: quantes espècies d'ocells hi ha al delta de l'Ebre? · Premi: dessuadora + buff + cantimplora + motxilla per recollir el pack a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, esquí de fons o snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Noves tendències en gestió ambiental eficient i sostenibilitat
  Escolta àudio

  Noves tendències en gestió ambiental eficient i sostenibilitat

  L'optimització del consum energètic i dels productes evolucionen a una velocitat inusitada igual que els serveis que ofereixen les empreses. Els nous valors i compromisos de les empreses amb Josep Obiols, gerent de Control Group; Santi Cruylles, membre del comitè de direcció d'Àltima, i Joan Ventura, director general de l'Àrea de Cementiris. · Pregunta: Les impressores HP, poden suposar un estalvi de consum elèctric, però també de productes químics? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Efectes i dades del temporal Gloria, esquiem a Núria i la singularitat dels vins Urpina
  Escolta àudio

  Efectes i dades del temporal Gloria, esquiem a Núria i la singularitat dels vins Urpina

  Meteomauri se centra en el temporal més fort dels últims anys, balanç de la gran nevada a l'estació d'esquí de Núria i finalment conversarem amb el director general de Turisme. MeteoTemps – El temporal Gloria, dades i les seves conseqüències al delta de l'Ebre i més enllà MeteoNeu – L'esquí a Núria, la gran nevada i estat dels accessos MeteoTaula – Tastem vins Urpina, DO Pla de Bages

 • Descobrim un vins singulars i amb molt valor afegit al darrere, Urpina de la DO Pla de Bages
  Escolta àudio

  Descobrim un vins singulars i amb molt valor afegit al darrere, Urpina de la DO Pla de Bages

  Us presentem un vi que neix del projecte d'AMPANS, una fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. Joan Soler, enòleg dels vins Urpina, ens explica els valors i les característiques del vi. · Pregunta: Vins Urpina està lligada a una Fundació. Quina? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'esquí a Núria, la gran nevada i estat dels accessos
  Escolta àudio

  L'esquí a Núria, la gran nevada i estat dels accessos

  Les nevades que ha dut la borrasca Gloria ha fet canviar l'aspecte de tot el Pirineu, sobretot, l'oriental. Una nevada que ha deixat a Núria més de 100 cm de neu recent. Ruth Bover, relacions públiques de la Vall de Núria, ens fa una radiografia de la gran nevada, dels accessos i de com trobarem la vall a partir de divendres. · Pregunta: Quin dia es va decidir tancar l'estació? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb tòfona blanca per utilitzar amb sopes, pastes i arròs, gentilesa de Priordei i un bolígraf de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Ha desaparegut part del delta de l'Ebre? Els efectes del temporal Gloria al Delta i a terra
  Escolta àudio

  Ha desaparegut part del delta de l'Ebre? Els efectes del temporal Gloria al Delta i a terra

  La Gloria és i ha estat la pertorbació més activa, més intensa i més persistent de les darreres dècades, que ha posat a tot el país en alerta. Posem dades i conseqüències a aquest temporal històric parant dels efectes en els conreus, mar, costa, rius i muntanya. · Pregunta: Quin dia es van enregistrar les primeres precipitacions a Catalunya associades al Gloria? · Premi: Lloguer per a dues persones de l'equip complet d'alta gama (botes, esquís, bastons i casc) per un cap de setmana de dos dies per recollir-lo a Baqueira, gentilesa de Ski Service Baqueira Beret. I un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un "pack" de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognoms i població.

 • Quin temps farà? I després del temporal...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? I després del temporal...

  Foto: Marta Torra · Pregunta: han superat els 10 metres les onades durant aquesta llevantada? · Premi: dos forfaits per esquiar a Tuixent-la Vansa, un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població

 • La gran novetat de la temporada a la Molina, les capsules de Cafès Novell i bacteris menjamòbils
  Escolta àudio

  La gran novetat de la temporada a la Molina, les capsules de Cafès Novell i bacteris menjamòbils

  GreenMeteoMauri que esquiarà a la Molina, farem un vol amb el primer avió comercial elèctric, coneixerem els primers bacteris menjamòbils, l'Institut Català d'Energia ens parlarà de l'energia nuclear a Catalunya i ho rematarem amb el cafè en càpsula de residu zero, que va al contenidor marró i és ecològic, el cafè Novell. L'ENTREVISTA – Cafès Novell, càpsules 100% compostables METEONEU – La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres. GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – El paper dels municipis en la transició energètica TURISME GREEN – El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país LLAR + EMPRESA – Bacteris menjamòbils MOBILITAT – Primers vols comercials en avió elèctric

 • Cafès Novell, càpsules 100% compostables
  Escolta àudio

  Cafès Novell, càpsules 100% compostables

  Cafès Novell aposta fort pel respecte al medi ambient en oferir unes càpsules biodegradables mantenint les aromes i els sabors del bon cafè. Josep Novell, director financer de Cafès Novell, ens ensenya el camí fet per assolir aquest compromís de residu zero i els valors de la companyia. · Pregunta: les càpsules de cafè residu zero van al contenidor marró o al de rebuig? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres
  Escolta àudio

  La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres

  La Molina arriba a la cota 2.500 metres en allargar el telecabina fins al Niu de l'Àliga. Un telecadira que obre l'oferta més enllà de l'esquí. Xavier Perpinyà, director de l'estació d'esquí de la Molina, ens presenta aquesta novetat i la importància dels canons de neu en aquest primera part de la temporada. · Pregunta: Quina és la notícia de la temporada més important de La Molina? L'allargament del telecabina fins al Niu de l'Àliga. · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Bacteris menjamòbils
  Escolta àudio

  Bacteris menjamòbils

  Un equip d'investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya de Manresa ha aconseguit uns bacteris que són capaços de separar els diferents components dels mòbils. Els detalls de la investigació, en fase de desenvolupament, ens els dona Toni Dorado, membre del grup d'investigació de la UPC. · Pregunta: el cicle dels bacteris menjamòbils quan triga aproximadament? · Premi: Un energy button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre el consum elèctric a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Primers vols comercials en avió elèctric
  Escolta àudio

  Primers vols comercials en avió elèctric

  El mes passat va tenir lloc al Canadà el primer vol amb èxit d'un avió comercial 100% elèctric. Des de fa anys hi ha nombroses empreses públiques i privades, inclosa la NASA, que estan treballant juntes en el desenvolupament d'avions elèctrics i els avenços no deixen de succeir-se. Jose Luís Gallego ens en dona tots els detalls. · Pregunta: Quina característica tenen en comú els nous avions de la companyia nord-americana Harbour Air? · Premi: Lot de fusta amb mels gourmet per als paladars mes curiosos, amb agredolç ideal per a les amanides i un còctel de mel ideal per afrontar l'hivern, gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.