TOTS ELS ÀUDIOS

 • Energy Button, un xip que informa del consum elèctric
  Escolta àudio

  Energy Button, un xip que informa del consum elèctric

  Ara és més fàcil saber el consum d'electricitat que fem a casa amb Energy Button. Amb les seves lectures podrem conèixer el consum de cada aparell, bombeta i electrodomèstic, i el moment de més consum. Conèixer aquestes dades serà fonamental per prendre decisions i reduir la nostra factura. Òscar Sánchez, responsable de Cliensol Energy, i Anna Ceron, usuària del xip, ens expliquen el que podem obtenir i l'experiència. · Pregunta: Podem saber, aparell per aparell, què gastem? · Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Més espai per a les persones a les ciutats europees, una petició de la UE
  Escolta àudio

  Més espai per a les persones a les ciutats europees, una petició de la UE

  La Setmana Europea de la Mobilitat ha dedicat aquest any una atenció especial a promoure el fet de caminar i pedalar de manera segura. Cap a on s'encaminen les ciutats dels futur? En futur de les ciutats també estan a les mans dels ciutadans · Pregunta: Quina proporció d'espai ocupen els cotxes a les ciutats europees? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Cap a una higiene dental més ecològica
  Escolta àudio

  Cap a una higiene dental més ecològica

  Segons càlculs del propi sector, a Espanya es venen actualment prop de dos-cents milions de capçals i raspalls de dents a l'any. La xifra de vendes de la pasta dental podria arribar a multiplicar aquesta xifra per deu. Mirem en verd i us donem alternatives ecològiques a tenir molt en compte. · Pregunta: a quin contenidor van els tubs de pasta de dents buits? · Premi: Un llibre d'Ismael Serrano "El viento me lleva" >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Comprar en línia dispara les emissions del transport urbà
  Escolta àudio

  Comprar en línia dispara les emissions del transport urbà

  El canvi d'hàbits de compra, amb un creixement molt important del comerç electrònic i el lliurament immediat dels productes a domicili, està provocant un augment en els lliuraments a domicili, amb una incidència directa en la contaminació urbana. Posem xifres i dades a aquest increment i valorem l'impacte. · Pregunta: Quants actes de compra on-line es fan a Catalunya a nivell particular? · Premi: Lot de productes Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Autoconsum fotovoltaic i comunitats solars
  Escolta àudio

  Autoconsum fotovoltaic i comunitats solars

  Trenquem els tabús sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques, sabrem quina és la legislació actual un cop ha desaparegut l'impost al sol i els grans avantatges que té. Ens posem al dia amb Francesc Vidal, cap d'Àrea d'Energies Renovables i Internacional, i Jose Luis Gallego. · Pregunta: Quina ciutat europea va instal·lar el 2017 més plaques als terrats que tot Espanya junta? · Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El viatge de Greta Thunberg a l'ONU
  Escolta àudio

  El viatge de Greta Thunberg a l'ONU

  La presència i les paraules de l'activista Greta Thunberg ha tret les vergonyes dels polítics. Sense mossegar-se la llengua va fer una radiografia actual de la realitat sobre les actuacions polítiques per a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle. El més destacat del seu viatge amb José Luís Gallego. · Pregunta: quants dies va trigar en travessar l'Atlàntic Greta Thunberg al vaixell solar? · Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Darrer cap de setmana de mes amb temps d'estiu o de tardor?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Darrer cap de setmana de mes amb temps d'estiu o de tardor?

  Foto: Sílvia Vallès · Pregunta: Quin dia va arribar la tardor? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les pluges torrencials amb l'observador d'Oriola, i a les Terres de l'Ebre: les salines i els Ports
  Escolta àudio

  Les pluges torrencials amb l'observador d'Oriola, i a les Terres de l'Ebre: les salines i els Ports

  MeteoMauri centrat en els aiguats del sud-est. El geògraf i meteoròleg de MeteOrihuela, epicentre de la catàstrofe, ens acompanyarà. Ens acostarem també a les salines del delta de l'Ebre i al massís del Port. MeteoEscapades + MeteoTaula – Els Ports, una joia per l'excursionisme i per la gastronomia MeteoAmbient + Meteotemps – L'observador de l'Oriola, els ulls i un informador de luxe de les pluges torrencials MeteoMar – La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra

 • L'observador de l'Oriola, els ulls i un informador de luxe de les pluges torrencials
  Escolta àudio

  L'observador de l'Oriola, els ulls i un informador de luxe de les pluges torrencials

  Oliola ha estat un dels epicentres de les conseqüències dels grans aiguats i pluges torrencials de la setmana passada. Entrevistem un testimoni excepcional que va informar amb detall de tot el que estava passant, Pedro José Gómez, geògraf i meteoròleg i autor del projecte MeteOrihuela. Pregunta: Pedro José Gómez és hidròleg o geògraf? Premi: Una ampolla de cava Brut Nature Gran Reserva, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia
  Escolta àudio

  Els Ports, una joia per a l'excursionisme i per a la gastronomia

  Anem cap a les muntanyes de l'extrem sud del país, cap als massís dels Ports. Víctor Reverte, enginyer agrícola i educador ambiental, ens obre les portes del paisatge, les rutes i la gastronomia d'aquest raconet de Catalunya per descobrir. Pregunta: Les oliveres, un dels conreus tradicionals de la zona, aguanta bé l'escalfament global? Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50 g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra
  Escolta àudio

  La salinada al delta de l'Ebre, l'or blanc de casa nostra

  Al Mediterrani, des de sempre, s'han desenvolupat processos per extreure la sal de l'aigua de mar. Quan a les basses l'aigua arriba a una salinitat unes deu vegades superior a la del mar, precipita el clorur sòdic i es pot recollir amb pales o amb maquinària. La producció de sal té una llarga tradició al delta de l'Ebre. Albert Juanola, conseller de la Societat Infosa, ens posa al dia d'aquesta explotació del calendari per collir la sal i ens posa xifres de les quantitats recollides. Pregunta: Quin és el producte estrella de la secció gourmet? Premi: 2 pots de fumet de peix, 100% natural, ideal per sopes, arrossos i fideuàs, gentilesa dels Pescadors de Roses. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Arriben pluges
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Arriben pluges

  Foto: Dolors Agustí Pregunta: El nom popular de gota freda, té un nom acadèmic. Quin? Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El futur dels residus que generem, la conducció ecològica i la massificació turística
  Escolta àudio

  El futur dels residus que generem, la conducció ecològica i la massificació turística

  GreenMeteoMauri, on entrevistarem el director de l'Agència Catalana de Residus, abordarem l'impacte de la massificació turística, el paper de la ciutadania en el nou model energètic o l'opció de comprar gasos d'efecte hivernacle amb un fort component social i de voluntarisme. Mobilitat - La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica LLAR A+++ i Consum responsable– Gasos d'efecte d'hivernacle emesos des de casa i des de les empreses TurismeGREEN – El doble impacte de la massificació turística GreenTransicióEnergètica – El paper del ciutadà en el nou model energètic L'entrevista– Els residus a Catalunya. El cost de la recollida i la gestió de futur amb Josep Maria Tost, director de l'Agència Catalana de Residus Quin temps farà? Un cap de setmana que sembla estable

 • Els residus a Catalunya. El cost i la gestió de futur amb Josep Maria Tost
  Escolta àudio

  Els residus a Catalunya. El cost i la gestió de futur amb Josep Maria Tost

  Els residus, com la contaminació, és un dels problemes que cal resoldre de manera ràpida en les properes dècades. La seva gestió és una pas més per reduir la crisi climàtica. Però, com serà la recollida dels residus i les seves taxes? Entrevistem Josep Maria Tost, director de l'Agència Catalana de Residus, que donarà resposta a aquesta i altres preguntes. · Pregunta: Reciclant les deixalles, fins a quant CO2 evitem respecte a portar-ho a l'abocador? · Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis; 3 pots de mel de 150 grams, un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma; 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g; 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250ml, i 2 barres de torró de 30g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica
  Escolta àudio

  La importància de l'ecodriving o la conducció ecològica

  Mentre els cotxes elèctrics van penetrant a poc a poc en el mercat, està demostrat que les bones pràctiques ambientals al volant atenuen l'impacte de l'automòbil sobre l'entorn i la salut de les persones. José Luis Gallego ens desglossa alguna de les maneres de conduir per emetre menys gasos i fer que la benzina duri més. Pregunta: Quin estalvi de combustible i emissions podem aconseguir practicant l'ecodriving? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.