TOTS ELS ÀUDIOS

 • Factors i mancances del territori per a l'emergència climàtica, la T-Verda i la fira d'autoconsum
  Escolta àudio

  Factors i mancances del territori per a l'emergència climàtica, la T-Verda i la fira d'autoconsum

  GreenMeteoMauri camí dels 50 mil seguidors de Twitter amb 2 temes estrella aquesta setmana. Ens centrarem en la setmana de la rehabilitació i en l'anàlisi dels aiguats del sud-est de la mà d'una de les grans autoritats en riscos naturals de la zona. MOBILITAT - L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta LLAR A+++ I CONSUM RESPONSABLE – Fira de l'Autoconsum a Vic EMPRESA i COMERÇ A+++ – La multinacional Unilever planta cara al plàstic TURISME GREEN – Canviar el model turístic de Barcelona GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars L'ENTREVISTA – Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats

 • Fira de l'Autoconsum a Vic
  Escolta àudio

  Fira de l'Autoconsum a Vic

  Davant la creixent inquietud i interès dels ciutadans per l'aprofitament domèstic de les energies renovables, neix la Fira d'Autoconsum de Vic, un esdeveniment que vol reunir a participants, visitants i professionals de l'autoconsum elèctric i en general de l'energia fotovoltaica. José Luis Gallego ens explica els objectius i el que trobarem. · Pregunta: Quina ciutat acull la primera fira d'autoconsum elèctric? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori
  Escolta àudio

  Pluges València, emergència climàtica, ordenació del territori

  Estem preparats per als fenòmens extrems? Els pobles, les ciutats, les comarques, les províncies els països estan preparats? Com tenim el territori? Una de les persones més qualificades, Jorge Olcina, catedràtic de la Universitat d'Alacant d'Anàlisi Geogràfica i Climatologia, ens fa una radiografia de com estem i què hauríem de fer. · Pregunta: Els anys vuitanta hi va haver un aiguat a la zona sud del país, semblant al de fa pocs dies. Quin any va ser? · Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta
  Escolta àudio

  L'ús de la T-Verda a Barcelona augmenta

  La T-Verda és una targeta de transport que permet utilitzar de manera il·limitada i gratuïta el transport públic quan dones de baixa un vehicle i no en compres cap. Una targeta per un vehicle. José Luis Gallego ens dona els requisits per tenir la targeta i quantes persones en disposen. · Pregunta: Què cal demostrar per obtenir l'acreditació de la T-Verda? · Premi: 2 viatges gratuïts en golondrina per al 16 de novembre >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars
  Escolta àudio

  La rehabilitació i eficiència energètica als edificis i llars

  Una part significativa de l'energia fuig de casa nostra i, en conseqüència, paguem més per tenir una eficiència energètica baixa. Com podem millorar casa nostra i el nostre edifici? Ainhoa Mata, cap de la Unitat d'Edificis de l'ICAEN, ens comenta totes les consideracions a tenir en compte per millorar l'eficiència energètica. Pregunta: Quin percentatge d'habitatges tenen les lletres E F i G de la classificació energètica? Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La multinacional Unilever planta cara al plàstic
  Escolta àudio

  La multinacional Unilever planta cara al plàstic

  Unilever aposta pel medi ambient. Pel 2025 es comprometen a fer tots els envasos de plàstic reutilitzables, reciclables o compostables. Però si aquest compromís el van adquirir el 2017, ara n'han afegit més. Els descobrim amb José Luis Gallego. · Pregunta: Quin és l'ambiciós repte d'Unilever per al 2025? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?
  Escolta àudio

  Canviar el model turístic de Barcelona, fet o paraules?

  Amb més de 16 milions de turistes i un creixement del 5% anual el model turístic de Barcelona està a punt del col·lapse. Per això l'Ajuntament de Barcelona ha anunciat la creació d'un nou fons publicoprivat destinat al canvi de l'actual model. T'expliquem els punts clau d'aquest canvi de model. · Pregunta: Quants turistes arriben cada any a Barcelona? · Premi: Xec regal per valor de 100€ per gaudir d'un cap de setmana, per a 2 persones, a "Ca la Ferratina a Ivars de Noguera", gentilesa de la Federació de Turisme Rural de Lleida. https://calaferratina.com/ >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un cap de setmana amb novetats

  Foto: Enric Brun · Pregunta: Com es diuen els núvols de la boira tècnicament? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Museu de la Confitura, la verema d'enguany, les comunitats de l'Amazones i el clima antic
  Escolta àudio

  El Museu de la Confitura, la verema d'enguany, les comunitats de l'Amazones i el clima antic

  A "MeteoMauri", reconstruirem el clima de fa 1.000 anys a l'Amazònia, tastarem confitura del museu a Torrent, Torelló Mata ens presentarà l'escenari d'aquesta verema al Penedès i coneixerem els marges des del punt de vista del darrer reservori de la matriu agrícola. MeteoEscapades – El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida MeteoAmbient + Meteotemps – El canvi climàtic va tenir un impacte significatiu en les comunitats de l'Amazònia abans de l'arribada dels europeus MeteoTerra – Els marges, els últims reservoris naturals de la matriu agrícola MeteoTaula – La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata

 • El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida
  Escolta àudio

  El Museu de la Confitura, la dolçor de la vida

  Anem cap a l'Empordà a un indret ben dolç, el Museu de la Confitura. Amb Maria Regàs, copropietària del Museu de la Confitura, sabrem les diferències entre confitura i melmelada i descobrirem la multitud de confitures que es fan. · Pregunta: La denominació de "melmelada" correspon a l'elaborada amb quin tipus de fruites? · Premi: Un llapis de memòria en forma de micro de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata
  Escolta àudio

  La campanya de la verema i el nou vi amb Agustí Torelló i Mata

  Valorem la campanya actual de la verema i la qualitat del raïm amb Gemma Torelló, relacions públiques i gerent,i Àlex Torelló, responsable de viticultura i producció. Sabrem què ha passat amb el preu del raïm. També farem un bon tast. · Pregunta: Va començar a l'agost ja la verema al Penedès per culpa de la forta calor d'aquest estiu? · Premi: Una ampolla de cava Brut Reserva 2016, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'impacte del canvi climàtic a les comunitats de l'Amazònia abans de la colonització
  Escolta àudio

  L'impacte del canvi climàtic a les comunitats de l'Amazònia abans de la colonització

  Les comunitats indígenes de l'Amazònia han viscut el canvi climàtic abans de la colonització. Els detalls dels canvis dels seus hàbits i la implicació que va tenir el clima ens ho detalla Jonas Gregorio de Souza, investigador Marie Curie, a la UPF, membre del Grup de Recerca Complexity and Socio-Ecological Dynamics (CaSEs) del Departament d'Humanitats. · Pregunta: Entre quins anys es va produir un canvi en el clima a l'Amazònia? · Premi: Lot gourmet d'estiu amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pot de mel de 150 grams un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma, 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de taronger 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur) gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Els marges, els últims reservoris naturals de la matriu agrícola
  Escolta àudio

  Els marges, els últims reservoris naturals de la matriu agrícola

  Els conreus han evolucionat segons els interessos dels pagesos, amb canvi de llavors de llavors o de productes. Però els marges han tingut l'esquitx de les llavors conreades i s'han convertit en un reservori natural. Del que hi ha als marges i del seu valor, en parlem amb el nostre col·laborador Jordi Puig. · Pregunta: Quin percentatge de marges han desaparegut en algunes zones del Mediterrani els últims 30 anys? · Premi: Un paraigua de Catalunya Ràdio >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? I el fred, per a quan?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? I el fred, per a quan?

  Foto: Ernest Casals · Pregunta: Som dijous 3 octubre. El Lorenzo encara té la categoria d'huracà? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva verge extra de 250 ml gentilesa de Priordei >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Un xip per saber el consum elèctric a casa, l'autoconsum energètic i els raspalls ecològics
  Escolta àudio

  Un xip per saber el consum elèctric a casa, l'autoconsum energètic i els raspalls ecològics

  A "Green MeteoMauri" ens fixem en un petit dispositiu que ens informa del consum elèctric i amb el qual podrem esbrinar què consumeix cada element de casa nostra. La petició de la Unió Europea de més espai per a les persones a les ciutats, autoconsum fotovoltaic o el viatge de Greta completaran edició. Mobilitat - Més espai per a les persones a les ciutats europees, una petició de la UE Llar A+++ i consum responsable – Cap a una higiene dental més ecològica Empresa i comerç A+++ – Comprar online dispara les emissions del transport urbà Turisme Green – El viatge de Greta Thunberg Green transició energètica – Autoconsum fotovoltaic i comunitats solars L'entrevista – Energy Button, un xip que informa del consum elèctric Quin temps farà? Darrer cap de setmana de mes amb temps d'estiu o de tardor?