TOTS ELS ÀUDIOS

 • La gran novetat de la temporada a la Molina, les capsules de Cafès Novell i bacteris menjamòbils
  Escolta àudio

  La gran novetat de la temporada a la Molina, les capsules de Cafès Novell i bacteris menjamòbils

  GreenMeteoMauri que esquiarà a la Molina, farem un vol amb el primer avió comercial elèctric, coneixerem els primers bacteris menjamòbils, l'Institut Català d'Energia ens parlarà de l'energia nuclear a Catalunya i ho rematarem amb el cafè en càpsula de residu zero, que va al contenidor marró i és ecològic, el cafè Novell. L'ENTREVISTA – Cafès Novell, càpsules 100% compostables METEONEU – La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres. GREENTRANSICIÓENERGÈTICA – El paper dels municipis en la transició energètica TURISME GREEN – El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país LLAR + EMPRESA – Bacteris menjamòbils MOBILITAT – Primers vols comercials en avió elèctric

 • Cafès Novell, càpsules 100% compostables
  Escolta àudio

  Cafès Novell, càpsules 100% compostables

  Cafès Novell aposta fort pel respecte al medi ambient en oferir unes càpsules biodegradables mantenint les aromes i els sabors del bon cafè. Josep Novell, director financer de Cafès Novell, ens ensenya el camí fet per assolir aquest compromís de residu zero i els valors de la companyia. · Pregunta: les càpsules de cafè residu zero van al contenidor marró o al de rebuig? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres
  Escolta àudio

  La Molina allarga el telecabina fins al Niu de l'Àliga a 2.500 metres

  La Molina arriba a la cota 2.500 metres en allargar el telecabina fins al Niu de l'Àliga. Un telecadira que obre l'oferta més enllà de l'esquí. Xavier Perpinyà, director de l'estació d'esquí de la Molina, ens presenta aquesta novetat i la importància dels canons de neu en aquest primera part de la temporada. · Pregunta: Quina és la notícia de la temporada més important de La Molina? L'allargament del telecabina fins al Niu de l'Àliga. · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Bacteris menjamòbils
  Escolta àudio

  Bacteris menjamòbils

  Un equip d'investigació de la Universitat Politècnica de Catalunya de Manresa ha aconseguit uns bacteris que són capaços de separar els diferents components dels mòbils. Els detalls de la investigació, en fase de desenvolupament, ens els dona Toni Dorado, membre del grup d'investigació de la UPC. · Pregunta: el cicle dels bacteris menjamòbils quan triga aproximadament? · Premi: Un energy button. El botó 100% català, per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre el consum elèctric a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Primers vols comercials en avió elèctric
  Escolta àudio

  Primers vols comercials en avió elèctric

  El mes passat va tenir lloc al Canadà el primer vol amb èxit d'un avió comercial 100% elèctric. Des de fa anys hi ha nombroses empreses públiques i privades, inclosa la NASA, que estan treballant juntes en el desenvolupament d'avions elèctrics i els avenços no deixen de succeir-se. Jose Luís Gallego ens en dona tots els detalls. · Pregunta: Quina característica tenen en comú els nous avions de la companyia nord-americana Harbour Air? · Premi: Lot de fusta amb mels gourmet per als paladars mes curiosos, amb agredolç ideal per a les amanides i un còctel de mel ideal per afrontar l'hivern, gentilesa de Torrons i Mel Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El paper dels municipis en la transició energètica
  Escolta àudio

  El paper dels municipis en la transició energètica

  El camí de la transició energètica és irreversible. Però, quin és el paper dels municipis a Catalunya amb una diversitat de tipus tan gran? Óscar Sánchez, cap de Programa de Projectes Estratègics, ens marca les línies bàsiques i els aspectes fonamentals; també ens comentarà si hi ha dificultats per assolir els objectius. · Pregunta: Quin municipi distribueix aigua calenta per xarxa, l'anomenat "District Heating": Ribes de Freser o Falset? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país
  Escolta àudio

  El Pare Noel pateix per l'excés de turistes al seu país

  La capital de Lapònia, Rovaniemi, acull un parc d'atraccions molt singular anomenat Santa Park, on té la residència oficial el Pare Noel i cada any milers de famílies de tot el món hi viatgen per conèixer-lo. El problema és que els últims anys s'ha convertit en una de les destinacions favorites dels turistes xinesos, que literalment envaeixen la ciutat i en col·lapsen les instal·lacions i els serveis. · Pregunta: Quin és el principal reclam turístic de la Lapònia finlandesa? · Premi: Xec regal per a una experiència de dues hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates per concretar amb el balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? El temps vira cap a l'ambient de cru hivern
  Escolta àudio

  Quin temps farà? El temps vira cap a l'ambient de cru hivern

  Foto: Marta Reina · Pregunta: De forma popular, aquesta setmana de fred es coneix com la "setmana dels..."? · Premi: Una ampolla d'oli d'oliva extra verge de 250 ml aromatitzat amb all, per utilitzar amb pa torrat, arròs i pasta, gentilesa de Priordei, i un bolígraf de Catalunya Ràdio. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les dades curioses de l'Observatori Fabra al 2019, la Xarxa de Pagesos i Món Natura Pirineus
  Escolta àudio

  Les dades curioses de l'Observatori Fabra al 2019, la Xarxa de Pagesos i Món Natura Pirineus

  "MeteoMauri" amb repàs del 2019 amb les dades de l'Observatori Fabra, la nova Xarxa de Pagesos, un licor km 0 de camamilla, les allaus i el centre de les Planes de Son. MeteoNeu – Les allaus i els canvis de neu d'aquesta temporada MeteoEscapades – MónNatura Pirineus, un referent turístic MeteoAmbient + MeteoTerra - La Xarxa de Pagesos, nou projecte per contribuir a la sostenibilitat ambiental i econòmica MeteoTaula – L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola MeteoTemps – Repàs i dades sorprenents del 2019 de l'Observatori Fabra

 • Repàs i dades sorprenents del 2019 de l'Observatori Fabra
  Escolta àudio

  Repàs i dades sorprenents del 2019 de l'Observatori Fabra

  Fem un repàs del que ha donat de si el 2019 amb les dades i curiositats de l'Observatori Fabra de la mà d'Alfons Puertas. Un 2019 que serveix que tenir uns quants arguments sobre l'escalfament del planeta i de l'evolució del clima en aquesta sèrie de més de 100 anys. · Pregunta: Des de l'Observatori Fabra es pot veure l'illa de Mallorca a la sortida del sol. A la posta també? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les allaus i els canvis de neu d'aquesta temporada
  Escolta àudio

  Les allaus i els canvis de neu d'aquesta temporada

  Aquesta temporada hem tingut molta irregularitat amb la neu, va caure molt d'hora i s'ha aturat amb l'anticicló d'hivern. Però els riscos d'accidents a la neu encara hi són. Repassem amb Jordi Gavaldà, geòleg, responsable del Centre de Lauegi del Conselh Generau d'Aran, la situació de la neu actual i com pot evolucionar. · Pregunta: Jordi Gavaldà és físic o nivòleg? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un "pack" de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Xarxa de Pagesos, nou projecte per contribuir a la sostenibilitat ambiental i econòmica
  Escolta àudio

  Xarxa de Pagesos, nou projecte per contribuir a la sostenibilitat ambiental i econòmica

  La Fundació Catalunya La Pedrera promou la Xarxa de Pagesos, un projecte de suport als productors d'horta i fruita, per afavorir que es transformin a producció ecològica i millorin la sostenibilitat tant econòmica com ambiental de les seves explotacions. Els ets i uts del projecte amb Xavier Escuté, cap de Gestió al Territori de la Fundació La Pedrera i responsable del Programa Xarxa de Pagesos. · Pregunta: Quantes hectàrees formen part del projecte de la Xarxa de Pagesos? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i Torta Imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • MónNatura Pirineus, un referent turístic
  Escolta àudio

  MónNatura Pirineus, un referent turístic

  Anem cap al Pallars Sobirà, a un espai referent que fusiona natura i allotjament: és MónNatura Pirineus. Amb Lluís Martínez, coordinador de MónNatura Pirineus, descobrirem aquest indret únic, les seves activitats i instal·lacions. · Pregunta: El poble on es troba les Planes de Son es diu Son o les Planes de Son? · Premi: Dos forfets per esquiar a Tuixent - La Vansa, un cap de setmana a concretar amb l'estació d'esquí Nòrdic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola
  Escolta àudio

  L'Elixir, un licor de camamilla de Linyola

  Us presentem un licor elaborat de camamilla, basat en receptes tradicionals però actualitzat. Un licor que es pot utilitzar com a base per fer còctels o com a ingredient culinari. Mingo Serradell, investigador i especialista en camamilla, ens ensenya les seves qualitats i propietats. · Pregunta: L'Elixir va rebre una medalla d'or en el certamen internacional Catavinum World Wine & Spirits Competition 2019, que es va celebrar a Vitòria competint amb vins, caves i begudes destil·lades. Però quants competidors van tenir al certamen? · Premi: Una ampolla de cava UBAC, brut gran reserva 2014, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? I després de la pertorbació...
  Escolta àudio

  Quin temps farà? I després de la pertorbació...

  Foto: Andreu Mèrida · Pregunta: aquests dies ha pujat més la temperatura màxima a les Borges Blanques o en observatoris del Pirineu situats al voltant dels 2.500 metres? · Premi: una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població