TOTS ELS ÀUDIOS

 • Torrons, peix i marisc pe Nadal, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'aigua càlida del mar
  Escolta àudio

  Torrons, peix i marisc pe Nadal, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'aigua càlida del mar

  Meteomauri amb aires de Nadal. Torrons, peix i marisc, tot de proximitat. Dades méteo d'escalfament a l'Estartit, esquiarem amb monitor i visitarem el Museu de Ciències Naturals de Barcelona MeteoNeu – Escola Catalana d'Esquí de la Molina MeteoEscapades + MeteoAmbient – Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona MeteoMar – Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc MeteoTaula – És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany MeteoTemps – Mesos amb el mar més càlid del que toca

 • És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany
  Escolta àudio

  És temps de Torrons amb Torrons i Mel Alemany

  Si una cosa no pot faltar a les sobretaules d'aquests dies és una bon torró. Des dels més clàssics als gustos més agosarats que estiguin fets de manera artesanal. Torrons i Mel Alemanys ens mostra el seu tret diferencial amb una recepta del segle XIX. A més, els fruits secs de proximitat i la mel molt seleccionada hi dona un gust únic. Ferran Alemany, gerent de l'empresa, ens defineix aquesta qualitat. · Pregunta: La darrera fusió d'Alemanya es fa entre les comarques de la Noguera i la.....? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els Oscars de l'alimentació gurmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gurmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i pastís imperial. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
  Escolta àudio

  Obrim les portes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

  Descobrim el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, situat al Parc del Fòrum. Sabrem tot el que ofereix amb Anna Omedes, directora del museu. I també ens explicarà les grans novetats i la programació per a aquestes festes de Nadal. · Pregunta: El Museu de Ciències Naturals de Barcelona es va fundar al segle XIX o el XX? · Premi: Lot de 5 capses variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >> Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Aprendre a esquiar amb monitor en una escola és vital: consells i avantatges
  Escolta àudio

  Aprendre a esquiar amb monitor en una escola és vital: consells i avantatges

  Fem els primers passos en el món de l'esquí sota la batuta d'un monitor d'escola. La manera d'aprendre bé des del primer moment és seguretat, evitar que ens cansem tant, evitar futures lesions i, sobretot, permet que ens ho passem bé des del primer moment. Pablo Fontseré, director de l'Escola Catalana d'Esquí de la Molina, ens dona uns quants consells. · Pregunta: A quina estació va començar a esquiar Pablo Fontseré, avui ja tancada, a la Tuca o a Llessui? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO per triar entre alpí, per esquí de fons o per snowboard, o bé un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura) >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc
  Escolta àudio

  Consells per gaudir dels millors àpats de Nadal amb peix i marisc

  Ara que ja és temps de fer la compra del àpats de Nadal descobrirem uns quants consells per evitar la gran pujada de preus del peix i el marisc. I un cop el tenim a casa, Mario Vizcarro ens explicarà com el podem conservar de la millor manera sense perdre cap propietat. · Pregunta: Cal congelar el peix? · Premi: Xec regal per una experiència de 2 hores i per a dues persones a l'ESPAI CEL, amb 7 piscines termals i una piscina exterior. Gentilesa del Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, dates a concretar amb el Balneari. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Mesos amb el mar més càlid del que toca a casa nostra
  Escolta àudio

  Mesos amb el mar més càlid del que toca a casa nostra

  No cal parlar de tot el planeta per saber que la temperatura del mar està augmentant. Tenim dades a casa nostra que ho corroboren. La tenacitat i persistència en la mesura de la temperatura del mar de Josep Pascual, observador meteorològic, dona fe d'una pujada d'unes aigües cada cop més càlides. Analitzem els darrers mesos i més enllà. · Pregunta: Josep Pascual és físic o topògraf? · Premi: una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? El temps es tranquil·litzarà?
  Escolta àudio

  Quin temps farà? El temps es tranquil·litzarà?

  Foto: Montse Canal · Pregunta: La inversió tèrmica suposa més fred a la muntanya o a les valls? · Premi: Dues entrades per al parc temàtic Catalunya en Miniatura, per gaudir-ne fins al 24 de desembre. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Motos amb bateries extraïbles, 10 anys d'electromaps i l'esquí al Pallars
  Escolta àudio

  Motos amb bateries extraïbles, 10 anys d'electromaps i l'esquí al Pallars

  METEONEU – Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars MOBILITAT + LLAR 10 anys d'Electromaps EMPRESA i COMERÇ A+++ - L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2 TURISME GREEN - Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona GREENTRANSICIÓ ENERGÈTICA – Sobirania energètica, viure desconnectat de la xarxa L'ENTREVISTA – La moto elèctrica amb bateria extraïble

 • La moto elèctrica amb bateria extraïble
  Escolta àudio

  La moto elèctrica amb bateria extraïble

  Barcelona és una de les ciutats d'Europa amb més motos transitant pels carrers. Per a aquests desplaçaments curts, si vols sentir l'aire a la cara, hi ha una solució més sostenible, la moto elèctrica. Carlos Sotelo, fundador de Silence, i Antoni Muniente, director de comunicació, ens presenten la moto elèctrica amb bateria extraïble. · Pregunta: En quina localitat fabrica Silence les seves motos? · Premi: Lot de 5 caixes variades de 10 càpsules cadascuna de cafè Novell residu zero, sense herbicides ni pesticides i procedent de cultiu ecològic. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • 10 anys d'Electromaps
  Escolta àudio

  10 anys d'Electromaps

  Electromaps és el portal web i l'aplicació de referència en el món de la mobilitat elèctrica. Des del primer dia, ofereix sense restriccions les ubicacions de tots els punts de càrrega i informació addicional que subministra l'usuari. Xavier Cañadell, cofundador i gerent d'Electromaps, ens explica l'evolució durant aquests deu anys, les novetats i els objectius de futurs a curt termini. · Pregunta: La companyia d'Electromaps va començar fa 10 anys al Parc Tecnològic del Vallès o a la ciutat de Barcelona? · Premi: Un energy button. El botó 100% català per posar al comptador i monitoritzar al mil·límetre els consum elèctrics a través del mòbil >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars
  Escolta àudio

  Port Ainé i Espot, l'esquí al Pallars

  Anem a les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot. Dues estacions que s'han posat al dia aquesta temporada amb la incorporació, en el cas d'Espot d'una instal·lació que permetrà una capacitat més gran i més rapidesa per desplaçar els esquiadors de la cota més baixa a la base de l'estació. D'aquesta novetat i d'altres, ens en dona més detalls Xavier Bigordà, director de les dues estacions. · Pregunta: Quina és l'obra d'Espot més important d'aquesta temporada? · Premi: Un aplicador de cera líquida NZERO a triar entre alpí, per a pells, per a esquí de fons o per a snowboard, o bé, un pack de 4 ceres sòlides diverses (una de cada temperatura). >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona
  Escolta àudio

  Nous trens d'alta eficiència al Metro de Barcelona

  Transports Metropolitans de Barcelona ha adquirit 42 combois de metro nous per substituir els més antics. Té la virtut que els materials amb què es fabricaran són reciclables en un 91% i, a més, tenen una gran eficiència. José Luis Gallego ens diu els ets i uts d'aquests nous trens del metro. · Pregunta: Amb quin material s'han fet els combois nous del metro de Barcelona? · Premi: Lot amb 10 productes lactis Pastoret >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Sobirania energètica, viure desconnectat de la xarxa
  Escolta àudio

  Sobirania energètica, viure desconnectat de la xarxa

  Podem ser autònoms energèticament? David Villar, cap de la unitat de Prospectiva Energètica i Sostenibilitat de l'ICAEN, ens diu si és possible o no, quines són les opcions per ser-ne si estem en un indret o en un altre i si hi ha prioritats més importants que la de viure desconnectat. · Pregunta: És possible, actualment, viure completament desconnectat de la xarxa? · Premi: Una ampolla de cava Rosat Trepat 2017, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2
  Escolta àudio

  L'ONU fa una crida a les empreses per reduir les emissions de CO2

  Segons el nou Informe sobre la Bretxa d'Emissions 2019 de l'ONU, si mantenim l'actual ritme d'emissions de CO2, les temperatures podrien superar els 3,2 ºC aquest segle, cosa que portaria un ampli ventall d'impactes climàtics molt destructius. José Luis Gallego ens explica les solucions que demana l'ONU per aconseguir una reducció dràstica de les emissions de CO2. · Pregunta: Quina reducció d'emissions de CO2 demana l'ONU per evitar els pitjors pronòstics del canvi climàtic? · Premi: Lot de torrons i mel Alemany, l'empresa més guardonada als Premis Great Taste, els oscar de l'alimentació gourmet. El lot conté torrons, mels monoflorals i gourmet, agredolç de castanyer i fruits secs de xocolata i "torta imperial". >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Quin temps farà? Un llarg cap de setmana sense temporal
  Escolta àudio

  Quin temps farà? Un llarg cap de setmana sense temporal

  Foto: Josep Elías · Pregunta: El punt més alt de Catalunya, la Pica d'Estats, té una estació meteorològica d'un aficionat. Com es diu la pàgina web on es troba? · Premi: Una llauna d'oli d'oliva Verge Extra Kids 500 ml, gentilesa de PriorDei. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.