Empresa i Comerç A+++

 • Del Black Friday al Green Friday
  Escolta àudio

  Del Black Friday al Green Friday

  Del consumisme del Black Friday al pensament d'estalvi energètic a casa del Green Friday. Quant ets capaç de gastar-te per una televisió nova i quant inverteixes a reduir el consum energètic a casa? Et donem xifres d'aïllament tèrmic i acústic.

 • El futur de l'energia i el paper de l'Institut Català de l'Energia
  Escolta àudio

  El futur de l'energia i el paper de l'Institut Català de l'Energia

  L'energia és el motor de la vida, de l'economia i de tot el que ens envolta. Cal ser conscient de la dificultat per transformar-la i cal ser respectuós amb el medi ambient. Manel Torrent, director de l'ICAEN, ens mostra les estratègies de futur de l'energia a Catalunya. Pregunta: El nou govern de l'Estat pot ser un fre o un impuls a les renovables? Premi: Una ampolla de cava Barrica Gran Reserva 2012 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Breus consells per fer més sostenible la teva empresa
  Escolta àudio

  Breus consells per fer més sostenible la teva empresa

  De vegades podem fer molt més sostenible la nostra empresa sense gaire inversió, simplement amb petites accions en què potser no havíem pensat. Aquí tens uns quants consells per fer un pas més en el respecte al medi ambient. Uns aspectes que no estan renyits amb el creixement de l'empresa.

 • Una botiga que gastava més de 16.000 watts en il·luminació
  Escolta àudio

  Una botiga que gastava més de 16.000 watts en il·luminació

  De vegades, per desconeixement o per un mal assessorament, fem un consum d'electricitat desmesurat per il·luminar casa nostra o una botiga, quan hi ha alternatives que ens poden fer estalviar molts diners. Aquí teniu el cas curiós d'una famosa botiga de cafès al centre de Terrassa.

 • 310 – Nou envàs ecològic de Bon Preu i Cooperativa MANS
  Escolta àudio

  310 – Nou envàs ecològic de Bon Preu i Cooperativa MANS

  Bon Preu i la Cooperativa Social MANS han unit esforços per reduir l'impacte ambiental de la producció i distribució dels seus productes ecològics. Jordi Balari, director de la Cooperativa social MANS, i Josep Castany, cap de Relacions Externes de Bon Preu, juntament amb José Luis Gallego, sabrem com ho han fet, de què està fet i com és. Pregunta: En els nous envasos, en quin percentatge es redueix el plàstic? Premi: Una ampolla de cava Barrica Gran Reserva 2012 gentilesa d'Agustí Torelló i Mata >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • "Sense oli de palma", lema de les grans marques
  Escolta àudio

  "Sense oli de palma", lema de les grans marques

  Molts però molts productes duien oli de palma. Això, que era normal fins fa poc temps, ara s'ha convertit en una taca negra que totes les grans marques es volen treure posant ben clar i ben gran "sense oli de palma". La qualitat de l'oli que es produeix, el que implica la seva explotació i el canvi de rol de les marques amb José Luis Gallego

 • Knorr, productes només amb agricultura sostenible
  Escolta àudio

  Knorr, productes només amb agricultura sostenible

  Cada cop som més persones al planeta i la productivitat agrícola ha augmentat molt en les darreres dècades. Però la terra té un límit i ja no donarà per a més. Knorr ha impulsat un canvi en el model agrícola i va crear el Dia Nacional de l'Agricultura Sostenible, el 22 de novembre. Un model que utilitza molta menys aigua, lliure d'herbicides i d'adobs que no contaminen el sòl.

 • Ternua, una empresa de roba de muntanya exemplar amb el medi ambient
  Escolta àudio

  Ternua, una empresa de roba de muntanya exemplar amb el medi ambient

  Moltes vegades cal conèixer altres experiències per aplicar-ho a la nostra empresa. Ser rendible, ser una marca destacada i pensar i apostar fermament pel medi ambient no és incompatible. Descobrim Ternua, l'empresa de roba de muntanya que pensa en verd des de l'inici de la cadena, el cotó. Però va molt més enllà, José Luis Gallego ens ho amplia amb dades i ens parla dels reptes de futur de Ternua.

 • L'economia circular, eficiència i sostenibilitat a l'empresa i al comerç
  Escolta àudio

  L'economia circular, eficiència i sostenibilitat a l'empresa i al comerç

  Des de l'empresa i el comerç s'ha avançat molt en els nous edificis, però els antics, en alguns casos, es continuen modificant i rehabilitant amb maneres de fer que formen part del passat. Amb en Gallego en parlarem cada setmana.

 • EmpresaGreen
  Escolta àudio

  EmpresaGreen