Empresa i Comerç A+++

 • Samsung recull els seus aparells vells
  Escolta àudio

  Samsung recull els seus aparells vells

  Samsung ha impulsat un projecte per fomentar el reciclatge dels seus aparells elèctrics i electrònics que ja no s'utilitzen. De moment hi ha 30 punts de servei i el client rep un "xec regal" de descompte i un detall. Pregunta: On podrem retornar a partir d'ara els aparells de la marca Samsung per reciclar? Premi: 1 ampolla de cava BRUT GRAN RESERVA 2012, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • El supermercat sense plàstic es consolida
  Escolta àudio

  El supermercat sense plàstic es consolida

  Ja tenim el primer supermercat sense plàstic a Barcelona. Yes Future va obrir fa un any al barri de Sant Antoni de Barcelona per oferir la possibilitat de comprar-ho gairebé tot a l'engròs, sense generar residus de plàstic. Fem un balanç del primer any i com els clients s'enduen els productes. Pregunta: Com es diu el primer supermercat lliure de plàstic que va obrir ara fa un any a Barcelona? Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Carrefour aposta per la mobilitat sostenible
  Escolta àudio

  Carrefour aposta per la mobilitat sostenible

  Carrefour ha decidit reforçar la seva aposta per la mobilitat sostenible i ha anunciat la posada en marxa d'una flota de cotxes elèctrics per al repartiment de comandes a domicili en l'àmbit urbà. Descobrim els detalls de l'aposta i com i quan s'implantarà. Pregunta: Quina cadena de supermercats ha posat en marxa un servei de lliurament a domicili amb cotxes electrics Premi: Un llapis de memòria de Catalunya Ràdio en forma de micro >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Congelador i neveres de comerços i fuites d'energia que disparen la factura
  Escolta àudio

  Congelador i neveres de comerços i fuites d'energia que disparen la factura

  El consum energètic del comerç: càrregues frigorífiques i càrregues de clima estacionalitat. Quin és l'estalvi amb aparells eficients? Com podem fer un bon ús de l'energia? Aquí tens les respostes. Pregunta: Al comerç i superfícies comercials, un bon aïllament es notarà més que una bona climatització? Premi: Un lot d'11 productes làctics Pastoret. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Relacions contractuals, potència, tarifa d'un empresa i energia verda
  Escolta àudio

  Relacions contractuals, potència, tarifa d'un empresa i energia verda

  Saps quant consumeixen els electrodomèstics com neveres, congeladors o forn del teu establiment? Saps com baixar el cost de la teva factura? Manel Rivero, gestor expert en eficiència i eficàcia energètica, respon a aquestes preguntes i descobreix el consum amagat. Pregunta: Els consums ocults anuals a casa poden superar el 10%? Premi: Un aplicador de cera liquida ecològica, a triar entre la versió d'esquí alpí, per a hidratar les pells de foca, d'esquí de fons o per als practicants de l'snowboard, o bé, triar un pack de ceres sòlides amb una mostra de cera per a cada temperatura de la neu. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Nous aliments per a una dieta sostenible
  Escolta àudio

  Nous aliments per a una dieta sostenible

  Un informe de la WWF, la Universitat de Washington i Knorr que porta per títol "Els 50 aliments del futur" explica que en l'actualitat el 75% dels aliments que consumeix la població mundial provenen tan sols de 12 espècies vegetals i 5 animals. L'informe demostra que hi ha 50.000 espècies comestibles, de les quals avui només se'n consumeixen entre 150 i 200. Quines són? Les descobrim. Pregunta: Quins són el tres aliments en què està basada més de la meitat de la nostra dieta? Premi: Lot amb 1 pot de mel de 250 g amb pol·len, gelea i pròpolis, 3 pots de mel de 150 grams (un amb gingebre, un amb pell de taronja i un amb cúrcuma), 1 estoig Premium de mels monoflorals 3x50g, 1 pot d'agredolç de mel de castanyer de 250 ml i 2 barres de torró de 30 g (tou i dur), gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Harley-Davidson reforça l'aposta pel motor elèctric
  Escolta àudio

  Harley-Davidson reforça l'aposta pel motor elèctric

  Harley-Davidson acaba de presentar a la Fira de Motociclisme d'Aspen (Estats Units) dos nous conceptes de motos elèctriques que no requereixen de carnet de conduir per conduir-les. Aquest llançament forma part de l'expansió cap a un "futur diferent i 100% elèctric de la companyia". José Luis Gallego ens mostra la línia de futur d'aquesta mítica marca, amb data anunciada de només fabricar motos elèctriques. Pregunta: Quina és la marca de motocicletes que només fabricarà models elèctrics a partir del 2030? Premi: 2 forfets per esquiar a Tuixent-Lavansa un cap de setmana a concretar amb la gent de l'estació d'esquí nòrdic >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Les tovalloletes humides biodegradables. Ho són de veritat?
  Escolta àudio

  Les tovalloletes humides biodegradables. Ho són de veritat?

  Una cadena de supermercats ha presentat una "revolució" en el sector de les tovalloletes humides amb un nou material, amb més contingut de cel·lulosa que les fa biodegradables en contacte amb l'aigua. És per això que a l'envàs hi diu "ecològiques", i es poden llençar tranquil·lament pel vàter. Però... ho són en realitat? Es desfan completament? Quin tipus de residu deixen? A GreenMeteoMauri hem fet la prova. I el resultat és... Pregunta: Són biodegradables de veritat les tovalloletes que ho anuncien? Premi: Una ampolla de vi blanc Magnum d'Aptià, 100% Macabeu, gentilesa d'Agustí Torelló i Mata. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Amb responsabilitat ambiental en el món econòmic
  Escolta àudio

  Amb responsabilitat ambiental en el món econòmic

  L'economia verda i la circular són puntals d'una nova manera de funcionar. L'empresa i també el petit comerç hi tenen molt a dir. Pregunta: el Port de Barcelona aposta per la implantació progressiva d'un combustible. Quin? Premi: 1 lot amb 4 barres de torró de 300 grams (tou, crema, xocolata i crocant) 1 tortell imperial, 1 estoig de 3 mels monoflorals de 50 grams, 1 expositor de mel amb fruits secs de 125 g i 2 pots de 150 g de mel amb cúrcuma i mel amb pell de taronja, gentilesa de Mels Alemany. >>Envia la resposta a meteomauri@catradio.cat amb el teu nom, cognom i població.

 • Comerços amb portes obertes i súpers amb neveres obertes. Cal regulació?
  Escolta àudio

  Comerços amb portes obertes i súpers amb neveres obertes. Cal regulació?

  La importància de les portes en congeladors i neveres per reduir el consum d'electricitat. José Luis Gallego ens dona dades i xifres de l'impacte de no tenir portes i deixar que la fredor s'escapi.

 • Quin sistema de climatització triar en un hotel, casa rural o establiment de gran consum?
  Escolta àudio

  Quin sistema de climatització triar en un hotel, casa rural o establiment de gran consum?

  La calefacció és un dels elements que consumeixen més en un establiment i cal que sigui el més eficient possible per estalviar energia, que es tradueix en factures més baixes i menys despesa. Quina és la millor? T'ho expliquem detalladament.

 • Compra i venda responsable per festes
  Escolta àudio

  Compra i venda responsable per festes

  És temps de regals, temps d'embolcalls i més embolcalls, però calen? Quin és el nostre paper dins aquest món consumista? Com podem actuar per ser més responsables? Et donem uns quants consells

 • Com comunicar la sostenibilitat i eficiència de la teva empresa
  Escolta àudio

  Com comunicar la sostenibilitat i eficiència de la teva empresa

  Hem de donar a conèixer als clients i a la societat els nostres valors de sostenibilitat i explicar les mesures que hem pres per aconseguir la màxima eficiència energètica. T'expliquem què hem de fer -i com- per arribar a tothom.

 • Reduir 400 euros mensuals en la factura de la llum amb la mínima inversió
  Escolta àudio

  Reduir 400 euros mensuals en la factura de la llum amb la mínima inversió

  Aquest és l'estalvi mensual d'una farmàcia només amb una petita inversió, recuperada en molt poc temps, amb criteris sostenibles. Si la factura de la llum et puja massa, pensa en Green, i escolta quins són els punts on pots estalviar.

 • L'eliminació de les bosses de plàstic. Els exemples de Bon Preu i la Seu d'Urgell
  Escolta àudio

  L'eliminació de les bosses de plàstic. Els exemples de Bon Preu i la Seu d'Urgell

  La guerra contra les bosses de plàstic és un fet. Però cal esperar que ens ho prohibeixi Europa? Aquí teniu dos exemples, una empresa i un ajuntament de capital de comarca, pioners que han posat fil a l'agulla. Com ho han fet, com ho han aplicat i amb què ho han substituït.