La mirada indiscreta

 • Àlex Brendemühl: "La religió té un component que no es pot desacreditar?"
  Escolta àudio

  Àlex Brendemühl: "La religió té un component que no es pot desacreditar?"

  Alfons Gorina entrevista Àlex Brendemühl per parlar del seu últim treball, "El creyente". Una entrevista en què l'actor ens comenta els reptes d'aquesta última pel·lícula.

 • Víctor Moreno: " Ni ficció ni documental; la meva pel·lícula és cine"
  Escolta àudio

  Víctor Moreno: " Ni ficció ni documental; la meva pel·lícula és cine"

  Alfons Gorina entrevista el director de "Ciudad oculta", Víctor Moreno. Una experiència audiovisual sobre tot el que hi ha amagat a les ciutats. Una sorpresa per tot el que hi ha sota els carrers i que podria ser una ciutat en si mateix.

 • Michel Ocelot: "Jo i la meva pel·lícula som golafres de l'art"
  Escolta àudio

  Michel Ocelot: "Jo i la meva pel·lícula som golafres de l'art"

  Àlex Gorina va entrevistar durant el Festival de Sant Sebastià el director de la pel·lícula "Dilili à Paris". Un film del veterà i prestigiós Michel Ocelot que és una mena d'homenatge a la ciutat de París. Una pel·lícula que narra les aventures, a finals del segle XIX, d'una nena mestissa i el seu amic improvisat.

 • L'art del cinema amb Marta Ballesta: Bauhaus
  Escolta àudio

  L'art del cinema amb Marta Ballesta: Bauhaus

  La Marta Ballesta cada mes ens sorprèn amb les connexions entre l'art i el cinema. En aquesta ocasió, a partir d'una efemèride que ens permet parlar d'un moviment que va marcar un autèntic punt d'inflexió; que, més enllà de les seves creacions concretes, va tenir una influència global que segueix vigent, la Bauhaus. Hi ha moltes ponts entre aquest moviment i el cinema, i alguns us sorprendran...

 • Grans clàssics del cinema amb Carlos Gómez: "La finestra indiscreta"
  Escolta àudio

  Grans clàssics del cinema amb Carlos Gómez: "La finestra indiscreta"

  La secció d'aquest mes de Carlos Gómez és molt especial, ja que parla de la pel·lícula que dona nom al programa: "La finestra indiscreta". Alfred Hitchcok va dirigir i Grace Kelly i James Stewart van protagonitzar aquest film d'intriga que té alguns dels moments més memorables de la història del cinema. Amb Carlos Gómez descobrireu alguns dels secrets i curiositats d'aquesta pel·lícula que és la debilitat de tot l'equip que cada setmana fa possible la versió radiofònica de "La finestra indiscreta"

 • Carlos Martín Ferrera: "En qualsevol moment hi pot haver una invasió de plantes al planeta"
  Escolta àudio

  Carlos Martín Ferrera: "En qualsevol moment hi pot haver una invasió de plantes al planeta"

  Àlex Gorina va entrevistar durant el Festival de Sitges Carlos Martin Ferrera i Marc Pastor per parlar de la pel·lícula "El año de la plaga". La pel·lícula és una adaptació basada en la novel·la del Marc Pastor.

 • Sergio Caballero: "M'agrada 'cuinar' el material amb què treballo"
  Escolta àudio

  Sergio Caballero: "M'agrada 'cuinar' el material amb què treballo"

  Àlex Gorina entrevista Sergio Caballero, codirector del festival de música electrònica Sónar, que presenta a la Quinzena de realitzadors del Festival de Canes el seu últim curtmetratge, "Je te tiens". El curt està protagonitzat per Ángela Molina. La peça és la promoció del festival Sónar. Un treball creatiu i imaginatiu que es esperem que causi sensació al festival.

 • Mike Leigh: "El Brexit és un desastre"
  Escolta àudio

  Mike Leigh: "El Brexit és un desastre"

  Alfons Gorina parla amb el director britànic Mike Leigh del seu últim film, "La batalla de Peterloo". La pel·lícula reconstrueix com l'exèrcit anglès va reprimir brutalment una protesta el 1819. Una pel·lícula que té molts lligams amb la realitat catalana. Després de l'èxit de "Mr. Turner" ens presenta aquesta tragèdia. Leigh és especialment recordat per "Secrets i mentides", que va tenir un reconeixement unànime de premsa i públic.

 • Història d'una cançó, amb Carles Romero: "Free Bird"
  Escolta àudio

  Història d'una cançó, amb Carles Romero: "Free Bird"

  Carles Romero i Alfons Gorina ens endinsen en el seu particular univers musical. Aquesta setmana ens descobreixen "Free bird", una de les cançons més impactants i emocionants de la història de la música popular. La revista Guitar World ubica la cançó en la tercera posició a la llista dels millors solos de guitarra de la història. La revista Rolling Stone la col·loca en la posició 193. Així que ens endinsem de nou en la història de la música i el cinema de la mà de Carles Romero!

 • Kristoffer Nyholm: "El tema del film és dominar la natura i sobreviure mentalment"
  Escolta àudio

  Kristoffer Nyholm: "El tema del film és dominar la natura i sobreviure mentalment"

  Alfons Gorina entrevista el director del film de "Keepers" que es va presentar al passat Festival de Sitges. Tres faroners del segle XX que es troben un tresor... i tot el que passa després de la descoberta.

 • Les sèries del Brexit
  Escolta àudio

  Les sèries del Brexit

  Guillem F. Marí ens fa un recorregut per les sèries que tracten del Brexit. El Guillem ens recomana un parell de sèries i una pel·lícula que ens poden sorprendre. Tres recomanacions que no ens podem perdre.

 • Els "guilty pleasures" de Xavier Salvà
  Escolta àudio

  Els "guilty pleasures" de Xavier Salvà

  Alfons Gorina parla amb l'especialista de teatre musical de Catalunya Ràdio, Xavi Salvà, que ens explica alguns dels seus pecats secrets....

 • Victor Cabaco: "Mike Leigh es va entusiasmar amb la pel·lícula"
  Escolta àudio

  Victor Cabaco: "Mike Leigh es va entusiasmar amb la pel·lícula"

  Àlex Gorina entrevista el director de "Vitoria, 3 de marzo", Victor Cabaco. El film reprodueix un sagnant enfrontament el 1976 entre les forces policials i els treballadors bascos que va acabar amb cinc morts i nombrosos ferits. Una pel·lícula que fa reflexionar.

 • "Los vengadores, endgame", el punt final d'una saga
  Escolta àudio

  "Los vengadores, endgame", el punt final d'una saga

  Hi ha molts fans que estaven esperant el final d'una de les franquícies més importants dels últims anys, "Los vengadores". Alfons Gorina en aquest reportatge dona les claus dels superherois de la Marvel fent un repàs dels personatges més importants i explicant algunes curiositats que segurament us han passat desapareguts. El reportatge ordena l'univers "Avengers" perquè no us perdeu cap detall de l'última pel·lícula, de 3 hores de durada, que tanca el cercle. Un homenatge a una de sagues més extraordinàries que ha creat el cinema en les últims anys.

 • Sessió caníbal: "El hilo invisible"
  Escolta àudio

  Sessió caníbal: "El hilo invisible"

  La nostra caníbal preferida, Paula Molés, arriba a "La finestra indiscreta" per parlar d'una pel·lícula que té enamorat tot l'equip: "El hilo invisible" de Paul Thomas Anderson. Un film en què el menjar és l'altre gran protagonista perquè té un paper clau en diversos moments... A més, com cada mes, la Paula ens ofereix una recepta ben fàcil de preparar a casa. Us avancem que el formatge cheddar compartirà protagonisme amb el cinema, la roba i... altres coses.