El galliner

 • Sílvia Munt: "He volgut trencar amb la idea de dona submisa i immaculada de Von Trier"
  Escolta àudio

  Sílvia Munt: "He volgut trencar amb la idea de dona submisa i immaculada de Von Trier"

  Sílvia Munt presenta una revisió de la mítica pel·lícula de Lars von Trier al Lliure de Montjuïc, "Dogville". Avui n'hem parlat amb ella i l'actriu Bruna Cusí. A més, l'Àlex Gorina ens ha explicat des de Canes totes les novetats de l'última edició del festival.

 • Carmelo Gómez, el desig de l'impossible
  Escolta àudio

  Carmelo Gómez, el desig de l'impossible

  Entrevistem Carmelo Gómez i Ana Torrent, actors de l'obra teatral "Todas las noches de un día", que es pot veure al Teatre Goya de Barcelona fins al 9 de juny.

 • "Un, ningú i cent mil" de Pirandello: El mirall i les cent mil màscares
  Escolta àudio

  "Un, ningú i cent mil" de Pirandello: El mirall i les cent mil màscares

  A "El galliner", us presentem "Un, ningú i cent mil", de Luigi Pirandello, un muntatge teatral que podeu veure a la Biblioteca de Catalunya fins al 19 de maig. Ens acompanyen Ferran Utzet, director de l'espectacle, i Laura Aubert, actriu. El cinema, amb Àlex Gorina i Alfons Gorina, i el "Vanitas vanitatis" amb Núria Marín a "El galliner".

 • Jordi Martínez, actor: "La mirada del pallasso està en constant contradicció amb el món"
  Escolta àudio

  Jordi Martínez, actor: "La mirada del pallasso està en constant contradicció amb el món"

  Avui a "El galliner", l'actor Jordi Martínez per parlar-nos del muntatge que es pot veure fins al 5 de maig al Teatre Lliure de Barcelona. "El somriure al peu de l'escala" és el text més singular de Henry Miller, una reflexió sobre l'escriptura i el paper de l'artista en el món contemporani. Una petita perla necessària i intel·ligent. El protagonista és un august que som una mica tots, però sobretot, és Jordi Martínez. Els pallassos són éssers fora del món, rebels i combatius, que busquen la rialla de la gent però també l'essència que potser té forma i gust de terròs de sucre. Al peu de l'escala, l'august busca el somriure, la llibertat i la veritat; saber qui és i saber què vol. Aquell punt on acaba el clown i comença la persona. Allà on acaba la felicitat dels altres per arribar a la pròpia. Àlex Gorina ens parla de l'estrena de la setmana, "Los Vengadores", i recorda la figura de Margarida Xirgu, de qui avui es compleixen els 50 anys de la seva mort.

 • Dani Anglès: "El contrari de la guerra no és la pau, és la creació"
  Escolta àudio

  Dani Anglès: "El contrari de la guerra no és la pau, és la creació"

  A "El galliner", Daniel Anglès, director artístic de l'Onyric Teatre Condal, presenta "Rent", de Jonathan Larson, un dels musicals de Broadway que han rebut més premis al llarg de la història. L'obra s'ha traduït a 22 idiomes i s'ha representat a 235 països diferents. També ens acompanyen Albert Bolea i Xavi Navarro, actors del musical, que interpreten en directe "Te abrigaré". "Rent" el podem veure fins al 26 de maig del 2019 al Teatre Condal de Barcelona. Alfons Gorina ens recomana algunes pel·lícules de la cartellera.

 • Clara Peya: "L'art és l'eina de revolució més potent que tenim"
  Escolta àudio

  Clara Peya: "L'art és l'eina de revolució més potent que tenim"

  A "El galliner", parlem amb la pianista Clara Peya i la ballarina Ariadna Peya, que presenten l'espectacle "Suite TOC número 6", que es representa a la Sala Beckett, de Barcelona, i que defineixen com una reflexió sobre la salut, la malaltia, les diferències i la por. Clara Peya, pianista, ha dit: "L'art és l'eina de revolució més potent que tenim. O l'utilitzem així o no serveix." Els nostres col·laboradors Àlex Gorina i Alfons Gorina ens porten les novetats del cinema, i Núria Marín, el "Vanitas vanitatis".

 • "El galliner": Dones creadores, Agnès Varda i toreros
  Escolta àudio

  "El galliner": Dones creadores, Agnès Varda i toreros

  A "El galliner", el Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) aposta per la creació contemporània feta per dones, el record a la cineasta Agnès Varda i els toreros a la campanya electoral. Són algunes de les recomanacions de teatre, cinema i amb glamur de Gemma Ruiz, Àlex Gorina, Alfons Gorina i Núria Marín.

 • José Sacristán: "A la vida hi ha cops forts, com si fossin l'odi de Déu"
  Escolta àudio

  José Sacristán: "A la vida hi ha cops forts, com si fossin l'odi de Déu"

  José Sacristán ret homenatge al seu amic Miguel Delibes i interpreta "Señora de rojo sobre fondo gris" al teatre Romea fins al 12 de maig. Àlex Gorina, Alfons Gorina, Gemma Ruiz i Núria Marín ens porten les recomanacions de cinema, teatre i gent que omplen "El galliner".

 • Marta Marco: "És una obra sobre dones que estan soles i tancades"
  Escolta àudio

  Marta Marco: "És una obra sobre dones que estan soles i tancades"

  A "El galliner", conversem amb Marta Marco i Marissa Josa, actrius que interpreten l'obra "La reina de la bellesa de Leenane", de Martin McDonagh, a la Biblioteca de Catalunya. Marta Marco explica que en aquesta obra hi apareixen "mons de dones que estan soles i que arriba un home de fora que ho altera tot". A més, ha explicat que "els personatges tenen un patiment per la identitat". També sentim les recomanacions de Gemma Ruiz i Núria Marín.

 • Àlex Gorina repassa les pel·lícules nominades als Oscars
  Escolta àudio

  Àlex Gorina repassa les pel·lícules nominades als Oscars

  A "El galliner", Àlex Gorina parla d'algunes novetats cinematogràfiques d'aquesta setmana i repassa les pel·lícules nominades als Oscars.

 • Àngels Margarit: "La dansa dialoga amb tot, la trobes a tot arreu"
  Escolta àudio

  Àngels Margarit: "La dansa dialoga amb tot, la trobes a tot arreu"

  A "El galliner" ens acompanya Àngels Margarit, coreògrafa i directora artística del Mercat de les Flors. Hem sentit també les recomanacions d'Alfons Gorina, Àlex Gorina i Gemma Ruiz.

 • Joan Carreras, actor: "Si la bondat no t'ha portat res a la vida, acabes tendint a la manipulació"
  Escolta àudio

  Joan Carreras, actor: "Si la bondat no t'ha portat res a la vida, acabes tendint a la manipulació"

  A "El galliner", presentem "La bona persona de Sezuan", amb Oriol Broggi, director, i els actors Joan Carreras i Clara Segura. Un conte de Bertolt Brecht que parla dels límits de la bondat, al Teatre Nacional de Catalunya. També hem sentit les recomanacions cinematogràfiques d'Àlex Gorina i Alfons Gorina, i la secció "Vanitas vanitatis" de Núria Marín.

 • Juan Mayorga, autor d'"El chico de la última fila": "Cadascú és ficció dels altres"
  Escolta àudio

  Juan Mayorga, autor d'"El chico de la última fila": "Cadascú és ficció dels altres"

  Aquest dijous, a "El galliner", Juan Mayorga, autor d'"El chico de la última fila", ha dit que "cadascú és ficció dels altres", i ha afegit "l'encreuament de ficcions i relats està en el centre d'"El chico de la última fila"". Aquesta és una obra sobre pares i fills, sobre mestres i alumnes, sobre els buits, els silencis i les paraules no dites... "El chico de la última fila" és una obra dirigida per Andrés Lima i interpretada per Guillem Barbosa, David Bagés, Arnau Comas, Míriam Iscla, Sergi López i Anna Ycobalzeta, a la sala Becket. També hem parlat amb Màrius Serra del muntatge "Qui ets?", basat en el seu llibre "Quiet", que va dedicar al seu fill Llullu, afectat de paràlisi cerebral. Hem acabat amb les recomanacions cinematogràfiques d'Àlex Gorina, Alfons Gorina, i el "Vanitas vanitatis" de Núria Marín.

 • Peter Vives, actor: "Les dones ens donaven mil voltes al segle XVI, i ara ho continuen fent"
  Escolta àudio

  Peter Vives, actor: "Les dones ens donaven mil voltes al segle XVI, i ara ho continuen fent"

  Parlem d'"Afanys d'amor perduts", de Shakespeare, amb Pere Planella, director, i els actors Sara Espígul i Peter Vives. Una obra que es pot veure fins al 24 de febrer al Teatre Nacional de Catalunya. A "Els imperdibles", Gemma Ruiz ens ha recomanat "Els clàssics desgenerats"; Alfons Gorina presenta "Glass" i "La favorita", i Núria Marín ens parla de les transformacions per exigència de guió d'alguns actors.

 • Eneko Sagardoy, actor: "Vull sentir follar la gent en eusquera"
  Escolta àudio

  Eneko Sagardoy, actor: "Vull sentir follar la gent en eusquera"

  A "El galliner", ens ha acompanyat l'actor Eneko Sagardoy, que, juntament amb Lolita Flores, interpreta "Fedra" al teatre Romea. A "Els imperdibles", Àlex Gorina ens parla d'"El vicio del poder", "Atardecer", "Border" i "Todos los caminos"; Gemma Ruiz ens recorda que podem veure "Jane Eyre" de Charlotte Brontë al Lliure, i Núria Marín parla de la gala dels Globus d'Or.