El galliner

 • Jordi Prat i Coll, director de "La Rambla de les Floristes": "La Rambla és indòmita i lliure"
  Escolta àudio

  Jordi Prat i Coll, director de "La Rambla de les Floristes": "La Rambla és indòmita i lliure"

  Avui a "El galliner" entrevistem Jordi Prat i Coll, director de l'espectacle "La Rambla de les Floristes", i Rosa Boladeras, actriu de l'obra. Parlem també amb Matias Loizaga, productor executiu de "Messi10 by Cirque du Soleil". Ho comentem tot plegat amb Gemma Ruiz, Marta Vives i, des de Sitges, amb Àlex Gorina i Alfons Gorina.

 • Maribel Verdú: "Soc valenta, tot i que de vegades m'ho he de demostrar"
  Escolta àudio

  Maribel Verdú: "Soc valenta, tot i que de vegades m'ho he de demostrar"

  Maribel Verdú ha estat a Sitges, al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, per rebre el premi La Màquina del Temps a la seva llarga trajectòria. Parlem de més de 35 anys dedicats al món de la interpretació -en el cinema, el teatre i la televisió-, on ha treballat amb directors com Montxo Armendáriz, Bigas Luna, Vicente Aranda, Carlos Saura, Guillermo del Toro, Francis Ford Coppola o Gracia Querejeta. Acaba d'estrenar "El asesino de los caprichos" de Gerardo Herrero, on interpreta una inspectora de policia que arrossega un passat complicat i que ha de resoldre un cas d'assassinats en sèrie.

 • Alejandro Amenábar: "Vull fer reflexionar la gent, que surti de la seva bombolla"
  Escolta àudio

  Alejandro Amenábar: "Vull fer reflexionar la gent, que surti de la seva bombolla"

  Avui a "El galliner" entrevistem el director de cinema Alejandro Amenábar, qui presenta la seva última pel·lícula, "Mientras dure la guerra". Parlem també amb Àngel Sala, director del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Des de Sitges, ens acompanyen Àlex Gorina i Alfons Gorina.

 • "La tienda de los horrores": "Alerta amb els monstres que crees perquè se't poden menjar"
  Escolta àudio

  "La tienda de los horrores": "Alerta amb els monstres que crees perquè se't poden menjar"

  Àngel Llàcer ens presenta el seu nou musical, "La tienda de los horrores", al Teatre Coliseum de Barcelona. L'acompanyen dos dels actors protagonistes de l'espectacle: Ferran Rañé i José Corbacho. A "El galliner", comentem també les últimes estrenes i novetats cinematogràfiques amb Àlex Gorina i, des del Festival de Sant Sebastià, amb Alfons Gorina.

 • Lola Herrera: "A les dones encara ens fa por dir-li a un home que no ens serveix"
  Escolta àudio

  Lola Herrera: "A les dones encara ens fa por dir-li a un home que no ens serveix"

  L'actriu Lola Herrera recupera, amb 84 anys, el personatge de Carmen Sotillo a l'obra "Cinco horas con Mario", de Miguel Delibes, al Teatre Goya de Barcelona. Herrera va representar el personatge de Carmen per primer cop ara fa 41 anys. A "El galliner", parlem també amb Àlex Gorina, Alfons Gorina i Gemma Ruiz del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà del 20 al 28 de setembre i en què participaran actors de renom com Kristen Stewart, Penélope Cruz o Tim Roth.

 • Sergi Belbel: "El sistema és tan dur, que a vegades necessitem vaselina per empassar-nos segons què"
  Escolta àudio

  Sergi Belbel: "El sistema és tan dur, que a vegades necessitem vaselina per empassar-nos segons què"

  Un retrat contundent i despietat. L'objectiu, excepcionalment, enfoca a l'extraradi, als perdedors, als que no aconsegueixen aixecar mai el cap. "Vaselina" és una comèdia portada al límit: drogues, famílies desestructurades; marginació física, sexual, addiccions, abusos, incomprensió, supervivència. Ens en parlen en Sergi Belbel, i les actrius Lluïsa Castell i Karin Barbeta. I no us perdeu "Els imperdibles" de la Gemma Ruiz i l'Àlex Gorina.

 • Juan Carlos Martel [Teatre Lliure]: "Hem de deixar de parlar en primera persona del singular"
  Escolta àudio

  Juan Carlos Martel [Teatre Lliure]: "Hem de deixar de parlar en primera persona del singular"

  Aquest dijous, a "El galliner", Juan Carlos Martel, director del Teatre Lliure, ens parla sobre la refundació del Lliure, sobre la proposta cultural que vol oferir i sobre la nova etapa del teatre. Anna Giribet, la nova directora artística de FiraTàrrega, ens parla d'aquest festival de referència de les arts al carrer de Catalunya. I acabem amb els "Imperdibles" de la Gemma Ruiz, l'Àlex Gorina i l'Alfons Gorina.

 • "El galliner": Pere Tantiñà, La Fura dels Baus: "La gent té por. Del risc. De no agradar"
  Escolta àudio

  "El galliner": Pere Tantiñà, La Fura dels Baus: "La gent té por. Del risc. De no agradar"

  Avui en l'últim "Galliner" de la temporada, conversem amb Pere Tantiñà, un dels directors de La Fura dels baus, que enguany celebren els 40 anys amb tot d'actes, entre els quals la recuperació d'un dels seus muntatges iniciàtics: el "MANES" del 1996, que es pot veure dins la programació del Grec fins aquest diumenge. Però també hem convidat Marta Angelat, la protagonista d'"Amor Mundi", l'obra de Victoria Szpunberg que es pot veure la Sala Beckett i que és una reflexió al voltant de la condició humana a través de la història d'una professora que, al final de la seva carrera, ha estat expulsada de l'escola on treballa perquè ha agredit una alumna. Amb l'Àlex Gorina sabrem tots els detalls del nou programa que farà aquest estiu a Catalunya Ràdio: "La cinema", una sèrie de diàlegs entre dues generacions de dones que es dediquen a un mateix ofici dins l'univers cinematogràfic i amb l'Alfons Gorina veurem quines són les estrenes cinematogràfiques que no ens podem perdre.

 • "Un dia qualsevol" o envellir sense perdre fragments d'un mateix
  Escolta àudio

  "Un dia qualsevol" o envellir sense perdre fragments d'un mateix

  A "El galliner" us presentem "Un dia qualsevol", d'Oriol Tarrason, director i guionista de l'obra que podeu veure a La Villarroel. "Un dia qualsevol" és un homenatge a la vellesa amb humor i tendresa. En parlem amb el mateix Tarrasón i també amb Pep Ferrer, actor, i Sara Martínez, figurant. Alfons Gorina ens porta "Els imperdibles" i Núria Marín, el "Vanitis vanitatis".

 • Juan Mayorga: "La cartografia és l'art de fer visible el que és menys evident"
  Escolta àudio

  Juan Mayorga: "La cartografia és l'art de fer visible el que és menys evident"

  Entrevistem Juan Mayorga i Blanca Portillo, director i protagonista d'"El cartógrafo", l'obra teatral que es pot veure fins al 21 de juliol al Teatre Goya de Barcelona. Amb un escenari despullat i només dos actors, l'obra reflexiona sobre la memòria, l'oblit i les cicatrius, però també sobre l'esperança. Ho fa a través de 12 personatges situats al gueto de Varsòvia durant la Segona Guerra Mundial.

 • "Els dies que vindran", un cant a la vida
  Escolta àudio

  "Els dies que vindran", un cant a la vida

  A "El galliner", parlem amb Carlos Marqués-Marcet, director d'"Els dies que vindran", i David Verdaguer i Maria Rodríguez Soto, actors d'aquesta pel·lícula, que s'estrena demà, 28 de juny. A "Els imperdibles", hem sentit les recomanacions d'Alfons Gorina i Núria Marín.

 • "Això ja ho he viscut", una obra de segones oportunitats
  Escolta àudio

  "Això ja ho he viscut", una obra de segones oportunitats

  A "El galliner", amb Àlex Gorina, Alfons Gorina i Marta Vives, parlem d'"Això ja ho he viscut", una obra que és una reflexió sobre si som lliures en les nostres eleccions, si la felicitat existeix, si les evasions són millors que la vida real. "Això ja ho he viscut" la podeu veure a la Biblioteca de Catalunya en l'última producció de La Perla 29, que ha dirigit Sergi Belbel. Ens acompanyem els actors Carles Martínez, Sílvia Bel i Lluís Soler.

 • "El galliner": Els imperdibles i la cartellera del Gorina
  Escolta àudio

  "El galliner": Els imperdibles i la cartellera del Gorina

  Àlex Gorina i Alfons Gorina ens fan les seves recomanacions culturals, que avui inclouen "Tosca" de Puccini, la nova pel·lícula de Woody Allen o el record del realitzador Chicho Ibáñez Serrador. I també fan un repàs d'algunes de les estrenes cinematogràfiques d'aquesta setmana, entre les quals "Men in black international", "Sauvage", "Tolkien", "El largo viaje hacia la noche" o la pel·lícula d'animació "El pan de la guerra".

 • "Les oblidades", un viatge per la memòria en femení
  Escolta àudio

  "Les oblidades", un viatge per la memòria en femení

  A "El galliner", hem presentat "Les oblidades", una obra que es pot veure al teatre Akadèmia fins al 16 de juny. Ens acompanyen Lara Díez Quintanilla, autora i directora de "Les oblidades", i les actrius Míriam Monlleó i Bàrbara Roig. Parlem de cinema i de "celebrities" amb Àlex Gorina, Alfons Gorina i Núria Marín.

 • Aina Clotet: "'La filla d'algú' és un projecte acadèmic convertit en una pel·lícula d'acció"
  Escolta àudio

  Aina Clotet: "'La filla d'algú' és un projecte acadèmic convertit en una pel·lícula d'acció"

  A "El galliner", parlem amb Aina Clotet, actriu que protagonitza "La filla d'algú", una pel·lícula col·lectiva de la XX Promoció de l'ESCAC, i Cèlia Giraldo, una de les directores del film. Aina Clotet va ser guardonada al Festival de Màlaga amb el premi a la millor actriu pel seu paper en aquesta pel·lícula. També ens acompanyen Àlex Gorina, Alfons Gorina i Núria Marín.